Świętoszki

Jestem tutaj pierwszy raz i zauwaźyłam, źe większość ludzi na tym forum to "Świętoszki", które nigdy niczego nie robiły nielegalnie.

Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć aby Ci, którzy tak pewnie rzucają hasło: "nie dość, źe złodziej, to jeszcze ***" byli tak bardzo uczciwi, i nigdy nie kserowali jakiegoś fragmentu ksiąźki, nigdy nie nagrali jakiegoś utworu muzycznego, czy teź nigdy nie oglądali jakiegoś filmu rozprowadzanego nielegalnie.

Tak więc zanim Innych nazwie się złodziejami, trzeba najpierw sprawdzić, czy aby samemu nie jest się złodziejem! :!:
Poza tym, gdyby Microsoft był UCZCIWY, i wspólnie z firmą Intel, nie stosował Nieuczciwyk praktyk monopolistycznych, nie musielibyśmy dzisiaj siedzieć za tak zwanymi PeCeTami.

Proszę zrócić uwagę źe Intel to firma, która podczas II–giej Wojny Światowej pomagała Nazistom mordować ludzi w Obozach Koncentracyjnych, :evil: a o Nieucziwości Microsoft'u świadczy ilość wytoczonych procesów, które z regóły kończą się niepomyślnie dla "Niebieskiego Potentata"

Apricot

Odpowiedzi: 10

Zbuchac fają to ja sie moge zawsze,a a siano to mi zostaje nakoncie jak kupuje pirata :mrgreen:
Doktor X
Dodano
11.07.2004 15:17:58
A mnie rozawalił tekst, źe firmy wykorzystują pracowników :lol: jak się nie podoba niech się zwolni ;) . Lepiej hajs (co kolwiek to znaczy) wydać na trawę i się porządnie zbuchać po czym ma się siano, a nie mózg w czaszce :mrgreen:
Anonymous
Dodano
11.07.2004 15:07:11
Jesli chodzi o piractwo to ja jestem jak najbardziej ZA!
Po co mam wydawac hajs za oryginalne oprogamowanie skoro moge miec je za grosze i dziala idealnie pod moje potrzeby.I kompetnie Ch.. mnie obchodzi ze okradam jakas tam firme,ona wykorzystuje swoich pracownikow to jest zamkniete kolo.Rozwalaja mnie teksty niektorych userow co mowia o moralnosci i uczciwosci...
Nie te czasy...
Piractwo bylo jest i bedzie i wiekszosci z nas jest z tym dobrze i wygodnie :wink:
Doktor X
Dodano
11.07.2004 14:35:44
Jestem tutaj pierwszy raz.....

I juź Ci się udało:
a/ napisac temat nei w dziale do tego przeznaczonym
b/ wstawić ten sam post w dwóch tematach
Bardzo zachęcające początki.
Nie myl nazw, bo się nie wypłacisz.
To był IBM.
Zaś co do merituum – nie jest nim akcent na śłowie złodziej, a na słowie *** – to raz, a dwa – nie sądź wszystkich wg siebie.
Moźe dzięki temu Twojemu postowi dotrze i do innych – mało wiekszość z nas obchodzi kto jakich programów i z jakich źródeł uźywa.
Istotne jest to, źe jeźeli decyduje się na korzystanie z pochodzących ze źródła uniemoźliwiającego zwrócenie się do pomocy technicznej ( teź umiem uźywać eufemizmów )to niech sobie sam radzi. Wszak jeźeli iwedział gdzie "załatwić" to nich i tak pomocy szuka.
Ot cała filozofia.
Rebe
Dodano
11.07.2004 13:45:11

I juź Ci się udało:
To był IBM.
Zaś co do merituum – nie jest nim akcent na śłowie złodziej, a na słowie *** – to raz, a dwa – nie sądź wszystkich wg siebie.
Moźe dzięki temu Twojemu postowi dotrze i do innych – mało wiekszość z nas obchodzi kto jakich programów i z jakich źródeł uźywa.
Istotne jest to, źe jeźeli decyduje się na korzystanie z pochodzących ze źródła uniemoźliwiającego zwrócenie się do pomocy technicznej ( teź umiem uźywać eufemizmów )to niech sobie sam radzi. Wszak jeźeli iwedział gdzie "załatwić" to nich i tak pomocy szuka.
Ot cała filozofia.
Rebe
Dodano

I juź Ci się udało:
To był IBM.
Ot cała filozofia.
Rebe
Dodano
gusioo:
apricot:
Proszę zrócić uwagę źe Intel to firma, która podczas II–giej Wojny Światowej pomagała Nazistom mordować ludzi w Obozach Koncentracyjnych, :evil: a o Nieucziwości Microsoft'u świadczy ilość wytoczonych procesów, które z regóły kończą się niepomyślnie dla "Niebieskiego Potentata"

Apricot

Volkswagen teź no i co z tego ?

trzeba ich zbombardowac :lol: :lol: :lol:
kwak
Dodano
11.07.2004 13:30:53
apricot:

Apricot

Volkswagen teź no i co z tego ?
Anonymous
Dodano
11.07.2004 13:25:18
Pewnie duzo w tym racji lecz gdyby kazdy kradl wszystko – nie tylko wlasnosc intelektualna (czyli programy – w tym system operacyjny) to wyobraz sobie co by sie stalo z gospodarka – czyli chcac nie chcac z nami :?: Idac tokiem twojego myslenia dojdziemy do wniosku, ze po co nam pieniadze skoro mozemy przeciesz komus po prostu dana zecz "zaj****" :?: Po co nam skrupuly – przeciez to nic takiego ukrasc komus. Moze masz taka zasade: Kali ukrasc krowe dobrze, Kalemu ukrasc krowe zle. Z drugiej strony sam uwazam, i tutaj sie z toba zgodze, ze gdyby ceny produktow nie przekraczaly 400zl (tutaj przytocze takźe niechlubny przyklad Macromedii – 4000zl za Flasha MX 2004 :!: ) to piractwo komputerowe zdecydowanie by sie ograniczylo.
Przytocze teraz parafraze shekspirowskiego dziela: krasc czy nie krasc – oto jest pytanie.

Z reszta nie ma programow niezastepionych – zawsze mozna znalezc odpowiednik freeware badz tansza aplikacje. Przyklad – zamiast Windows'a XP odkup sobie starszą 98–kę od jakiegos kolesia badz sciagnij sobie Linux'a albo MacOS'a – w koncu sa darmowe :)

Mam jeszcze jedna pytanie: skad wytrzasnelas te zdumiewajace informacje o przeszlosci firmy Intel :?: Najlepiej jak skontaktujesz sie z Woloszanskim i napiszesz z nim o tych rewelacjach ksiazke. Mam, juz dla Ciebie tytul: Intel – tamten okrutny wiek :D
protpax
Dodano
11.07.2004 13:22:53
nie ten dział.
ja tam sie tymi "wszystkimi swietymi" dawno przestalem przejomwac i tobie tez to radze bo nie warto sobie glowy tym zaprzatac, a przeciez wiadomo ze kazdy kto ma podlączenie do internetu ciągnie tyle ile sie da :D no chyba ze ktos jest naprawde ułomny to tylko pozostaje mu wspólczuc :lol: :lol: :lol:
kwak
Dodano
11.07.2004 12:51:05
apricot
Dodano:
11.07.2004 12:40:52
Komentarzy:
10
Strona 2 / 2