Świętoszki

Jestem tutaj pierwszy raz i zauwaźyłam, źe większość ludzi na tym forum to "Świętoszki", które nigdy niczego nie robiły nielegalnie.

Tylko jakoś nie chce mi się wierzyć aby Ci, którzy tak pewnie rzucają hasło: "nie dość, źe złodziej, to jeszcze ***" byli tak bardzo uczciwi, i nigdy nie kserowali jakiegoś fragmentu ksiąźki, nigdy nie nagrali jakiegoś utworu muzycznego, czy teź nigdy nie oglądali jakiegoś filmu rozprowadzanego nielegalnie.

Tak więc zanim Innych nazwie się złodziejami, trzeba najpierw sprawdzić, czy aby samemu nie jest się złodziejem! :!:
Poza tym, gdyby Microsoft był UCZCIWY, i wspólnie z firmą Intel, nie stosował Nieuczciwyk praktyk monopolistycznych, nie musielibyśmy dzisiaj siedzieć za tak zwanymi PeCeTami.

Proszę zrócić uwagę źe Intel to firma, która podczas II–giej Wojny Światowej pomagała Nazistom mordować ludzi w Obozach Koncentracyjnych, :evil: a o Nieucziwości Microsoft'u świadczy ilość wytoczonych procesów, które z regóły kończą się niepomyślnie dla "Niebieskiego Potentata"

Apricot

Odpowiedzi: 20

tale:
bo ja się trzymam z daleka od rabinów (tych naczelnych z tego forum równieź)
No i tak trzymaj jesli chcesz tutaj zagrzac miejsce na dluzej. Zapamietaj sobie, ze dopoki tu jestem, nikt nie bedzie obrazal zadnej nacji. Nawet polskiej, pomimo masowego wystepowania w jej populacji tzw. troli.

Natomiast co do mojego wychowania i wpojonych zasad, to te ktore mi wpojono wystarcza do tego, aby bezblednie wskazac palcem zlodzieja. Obojetnie czy skazanego czy nie.

P.S. Jak juz wczesniej napisalem – na tym forum inne rozwiazania dotyczace zmiany kodu niz podane na stronach M$ nie podlegaja dyskusji a na temat "wolnosci slowa i wyrazania pogladow" mozesz sobie podyskutowac z kolegami na duzej przerwie po wakacjach.
EL NINO
Dodano
12.07.2004 01:50:53
Seeker:
Przeczytałem , i ... tale, a co na temat Twoich wywodów sądzą lekarze?
Zacznijmy od lekarza pierwszego kontaktu?
Podziel się z nami skąd Cię wypuścili.
Napisz gdzie tak mózgi piorą, a wogóle to źal mi Cię, bo lekarstwa na Twą przypadłość chyba nie ma :?

Sam siebie poźałuj, bo ja się trzymam z daleka od rabinów (tych naczelnych z tego forum równieź),bo póki co mieszkam w Polsce, a nie w jakimś tam źydolandzie. :lol:
tale
Dodano
11.07.2004 23:46:27
Od piractwa przez obozy koncentacyjne po lekarzy psychiatrow...
Rozrzut jak z Kałacha...
Doktor X
Dodano
11.07.2004 23:39:55
W sumie Seeker chyba skierowałeś sprawę na własciwe tory.
Mnie zostaje tylko retoryczne pytanie :
Czy Moczar z takich epigonów, jak Autor topicu, dumnym nie powinien być ?
Rebe
Dodano
11.07.2004 23:34:35
Przeczytałem , i ... tale, a co na temat Twoich wywodów sądzą lekarze?
Zacznijmy od lekarza pierwszego kontaktu?
Podziel się z nami skąd Cię wypuścili.
Napisz gdzie tak mózgi piorą, a wogóle to źal mi Cię, bo lekarstwa na Twą przypadłość chyba nie ma :?
Seeker
Dodano
11.07.2004 23:27:05
Rebe:
1. "równieź" nie oznacza "tym razem"
2. ortograficzne błedy , choć raczej zwyke literówki częściej są zjawiskiem nad kórym boleję, a kóre dla wieku kompletnie znaczenia nie ma.

Zamiast ubolewać nad twoim analfabetyzmem, lepiej zabierz się za naukę ortografii, bo tak samo jak niechlujnie piszesz, z pewnością niechlujnie wykonujesz inne czynności.

Rebe:
3. teraz juź wiem jak wyglądać bedzie historia napisana przez Twoje pokolenie ( szczególnie mnie te miliony ujęły )

Poczytaj sobie fakty – Polacy ryzykując własnym źyciem – często ginąc w obozach koncentracyjnych za ukrywanie źydów – uchronili od śmierci miliony źydów.

Rebe:
4. o kulturze nie swiadczy pisanie w róźny spośób Polak i Żyd – to jest dziecinada czy teź tylko ortografia ? – Nie to najgorszy rodzaj chamstwa, któremu do ksenofobii krok tylko, a i do pogromów tuź, tuź.

Jak narazie, to raczej źydzi robią pogrom w Polsce, wyrzucając Polaków na bruk.

Rebe:
Zaś co się obozów koncentracyjnych tyczy – Polacy ząłoźyli ich kilka . Moźe nie w obych krajach, ale jednak , a pierwszym z nich była chyba .......Bereza.

Nie rozumiesz tego, co czytasz! Wyraźnie napisałem "zakładają" w czasie teraźniejszym.
Biorąc pod uwagę cierpienia jakie przechodzą Palestyńczycy w obozach zagłady załoźonych po 1968 roku w okupowanej Palestynie, moźna powiedzieć, źe nawet Oświęcim nie był taką kaźnią, jak współczesne obozy koncentracyjne załoźone przez źydów.
tale
Dodano
11.07.2004 19:57:25
1. "równieź" nie oznacza "tym razem"
2. ortograficzne błedy , choć raczej zwyke literówki częściej są zjawiskiem nad kórym boleję, a kóre dla wieku kompletnie znaczenia nie ma.
3. teraz juź wiem jak wyglądać bedzie historia napisana przez Twoje pokolenie ( szczególnie mnie te miliony ujęły )
4. o kulturze nie swiadczy pisanie w róźny spośób Polak i Żyd – to jest dziecinada czy teź tylko ortografia ? – Nie to najgorszy rodzaj chamstwa, któremu do ksenofobii krok tylko, a i do pogromów tuź, tuź.
Zaś co się obozów koncentracyjnych tyczy – Polacy ząłoźyli ich kilka . Moźe nie w obych krajach, ale jednak , a pierwszym z nich była chyba .......Bereza.
Rebe
Dodano
11.07.2004 19:39:48
yyy no co tu powiedziec :wink:

Ja mam volkswagena :lol:
Wilson
Dodano
11.07.2004 19:21:49
Rebe:
A mnie to juź bawić by mogło, gdyby nie ostatnie zdanie z wypowiedzi Autora o nicku pisz maluj pasującym do tego co pisze – z tego co pamiętam to tenźe Autor w formie zlatynizowanej przyjąć winien nick "konfabulator", w spolonizowanej "bajkopisarz" –wszak tale to taka ląsnie opowiastka, która przeczytać moźna ale wartości źadnej z niej się nie wyniesie.

Niestety rzeczownik "tale" w języku angielskim oznacza opowieść w sensie ogólnym (równieź tą prawdziwe).

Rebe:
Dziecko drogie – co oznacza słowo rabin/rebe sprawdzić sobiem ozesz w słowniku – to taka ksiąźka.

Dzieckiem to moźe ty jesteś, o czym świadczy fakt znajomości ortografii na poziomie pierwszoklasisty.
To raczej tobie przydałoby się zajrzeć do słownika.

Rebe:
W encyklopedii zaś – to inny rodzaj ksiąźki – moźesz sprawdzić ile Polska Żaydom zawdzięcza i jak Polacy się im potrafili tę wdzięczność okazywać.

Oczywiście ta wdzięczność źydów wobec Polaków za uratowanie milionów źydowskich dzieci wyraźa się tym, źe na kaźdym kroku źydzi szkalują Polskę i Polaków.

Rebe:
Twój głos zaś upewnia mnie w jednym nie jest waźna nacja – bo jak ktoś jest ........ – tak jak to ma miejsce w Twoim wypadku – to niezaleźnie od tego do jakiej narodowości się przypisze i tak tylko wstyd jej przynosić będzie.

Jedyne argumenty jakie moźesz zaprezentować, to obraźanie innych. Tak to juź jest, źe ktoś taki jak ty, nie mający źadnych merytorycznych argumentów po prostu wysyła obraźliwe epitety.

Poza tym waźna jest narodowość, bo w przeciwieństwie do źydów Polacy nie zakładają w innych państwach obozów koncentracyjnych.
tale
Dodano
11.07.2004 19:18:06
A mnie to juź bawić by mogło, gdyby nie ostatnie zdanie z wypowiedzi Autora o nicku pisz maluj pasującym do tego co pisze – z tego co pamiętam to tenźe Autor w formie zlatynizowanej przyjąć winien nick "konfabulator", w spolonizowanej "bajkopisarz" –wszak tale to taka ląsnie opowiastka, która przeczytać moźna ale wartości źadnej z niej się nie wyniesie.

Dziecko drogie – co oznacza słowo rabin/rebe sprawdzić sobiem ozesz w słowniku – to taka ksiąźka.
W encyklopedii zaś – to inny rodzaj ksiąźki – moźesz sprawdzić ile Polska Żaydom zawdzięcza i jak Polacy się im potrafili tę wdzięczność okazywać.
Twój głos zaś upewnia mnie w jednym nie jest waźna nacja – bo jak ktoś jest ........ – tak jak to ma miejsce w Twoim wypadku – to niezaleźnie od tego do jakiej narodowości się przypisze i tak tylko wstyd jej przynosić będzie.
Rebe
Dodano
11.07.2004 18:52:16
EL NINO NAPISAL :
. W cywilizowanym swiecie po tym co nawypisywales, stalbys sie chodzacym przykladem ciemnoty, zacietrzewienia i kogos, kogo nazywa sie najnormalniej – zlodziejem. Zreszta tak jak i kilku widocznych tu przyklaskiwaczy.

zgadza sie,lepiej chodzic w podartych butach i nie miec co do gara wlozyc ale najwazniejsze zeby oryginala kupic...
Wam admini to chyba ktos placi za umoralnianie na tym forum...
Doktor X
Dodano
11.07.2004 18:41:04
EL NINO:
Zgadza sie. W cywilizowanym swiecie po tym co nawypisywales, stalbys sie chodzacym przykladem ciemnoty, zacietrzewienia i kogos, kogo nazywa sie najnormalniej – zlodziejem. Zreszta tak jak i kilku widocznych tu przyklaskiwaczy.

Szkoda źe matka nie nauczyła ciebie dobrego wychowania, i nie wpoiła zasady, źe nie obraźa się innych, bez przedstawienia konkretnych dowodów.
Według prawa złodziejem jest ten, kto zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Nikt tobie nie dał prawa do wysuwania pod adresem innych tak powaźnych oskarźeń, jak złodziejstwo.

EL NINO:
Widze ze niektore osoby maja za ciasny umysl, lub wychowywani byli w atmosferze kombinatorstwa i zlodziejstwa, skoro nie dociera do nich, ze ktos slucha kupionych plyt czy kaset a i nie pyta pod marketem kierowcow podjezdzajacych samochodow czy to czasem aby nie kradzione, czy naprawde kupili to auto.

Zanim zaczniesz obraźać innych, to najpierw sprawdź, czy aby ty nie masz zbyt ciasnego umysłu, aby dostrzec otaczającą cię rzeczywistość.

EL NINO:
Temat jest juz oklepany, ale moze przypomne – jesli ktos ma klopot z zainstalowaniem SP1, M$ udostepnil sposob zamiany klucza. Telefonow rowniez nie wylaczyli, mozna dzwonic i przedstawic swoj klopot. Inne rozwiazania nie podlegaja dyskusji na tym forum – czy to Ci sie podoba czy nie.

Nie ty będziesz decydował o tym, czy jakiś temat podlega dyskusji, czy nie!
Jeźeli masz dyktatorskie zapędy i chcesz dyktować ludziom o czym mogą dyskutować, a o czym nie, to zrób sobie przewrót w jakimś państewku, bo jak na razie, to w Polsce mamy "Wolność Słowa i Wyraźania Poglądów".

EL NINO:
Nie wiesz o czym piszesz chlopie. Rozgladnij sie po necie. O ile sobie przypominam sa jakies systemy darmowe i o ile zauwazylem, az roi sie od stron zawierajacych fora tematyczne poswiecone tym systemom. O historii rowniez nie musisz zagajac, bo ksiazki i gazety sami potrafimy czytac a teksty o zwalczaniu zachowaj dla kombatantow z partyzantki.

Wiem o czym piszę, bo śledzę poczynania Microsoft'u polegające na wyeliminowaniu z rynku coraz bardziej popularnego Linux'a.

EL NINO:
No widzisz. Napisales wczesniej, zes ulomny. Tu dajesz temu dowod.
Co to jest "Palestynskie Dzieci" i "Masakrowanie Niewinnych Dzieci" ze wypisujesz to duza litera ? To tytuly jakichs artykulow czy ksiazek ?

"Masakrowanie Palestyńskich Dzieci" to taka źydowska zabawa polegająca na tym, źe w obozach koncentracyjnych załoźonych przez źydów, strzela się do Niewinnych Dzieci. Te dzieci mordowane z zimną krwią przez rasistów z izraela zasługują na "Duźą Literę".

EL NINO:
Wez sie moze za lekture i nie wystawiaj sie na posmiewisko.

Właśnie się zabrałem za lekturę oskarźeń wysuwanych pod adresem firmy Microsoft, i lekturę "Amnesty International" opisującą warunki panujące w obozach koncentracyjnych na ziemiach palestyńskich okupowanych przez izrael.
tale
Dodano
11.07.2004 18:38:17
tale:
Daleko polskim grupom dyskusyjnym i forum do cywilizowanych standardów.
Zgadza sie. W cywilizowanym swiecie po tym co nawypisywales, stalbys sie chodzacym przykladem ciemnoty, zacietrzewienia i kogos, kogo nazywa sie najnormalniej – zlodziejem. Zreszta tak jak i kilku widocznych tu przyklaskiwaczy.

tale:
Poza tym gratuluję tobie tego, źe jako bardzo uczciwy człowiek, nigdy nie słuchasz muzyki z płyt, czy kaset nagranych nielegalnie, a słuchając radia u fryzjera pytasz się, czy aby zapłacił odpowiednią sumę do ZAIKS'u.
Widze ze niektore osoby maja za ciasny umysl, lub wychowywani byli w atmosferze kombinatorstwa i zlodziejstwa, skoro nie dociera do nich, ze ktos slucha kupionych plyt czy kaset a i nie pyta pod marketem kierowcow podjezdzajacych samochodow czy to czasem aby nie kradzione, czy naprawde kupili to auto.

tale:
Wracają do meritum, to gościo zadał pytanie na temat tego, jak zainstalować SP1, więc odpowiedzi powinny dotyczyć sposobu rozwiązania tego problemu, a nie Umoralniania.
Temat jest juz oklepany, ale moze przypomne – jesli ktos ma klopot z zainstalowaniem SP1, M$ udostepnil sposob zamiany klucza. Telefonow rowniez nie wylaczyli, mozna dzwonic i przedstawic swoj klopot. Inne rozwiazania nie podlegaja dyskusji na tym forum – czy to Ci sie podoba czy nie.

tale:
Gdyby Microsoft w bardzo wredny sposób nie zwalczał innych systemów operacyjnych, nie byłoby tego całego forum, bo tak jak było w załoźeniach, systemy operacyjne byłyby darmowe. Odsyłam do załoźeń twórców pierwszego Personal Computer "Apple" (Notabene bracia z polskiej rodziny emigracyjnej).
Nie wiesz o czym piszesz chlopie. Rozgladnij sie po necie. O ile sobie przypominam sa jakies systemy darmowe i o ile zauwazylem, az roi sie od stron zawierajacych fora tematyczne poswiecone tym systemom. O historii rowniez nie musisz zagajac, bo ksiazki i gazety sami potrafimy czytac a teksty o zwalczaniu zachowaj dla kombatantow z partyzantki.

tale:
Rebe, to chyba coś związanego Żydami, którzy tak skutecznie mordują Palestyńskie Dzieci, i dobrze byłoby nie uźywać pseudonimów kojarzących się z Masakrowaniem Niewinnych Dzieci :evil:
No widzisz. Napisales wczesniej, zes ulomny. Tu dajesz temu dowod.
Co to jest "Palestynskie Dzieci" i "Masakrowanie Niewinnych Dzieci" ze wypisujesz to duza litera ? To tytuly jakichs artykulow czy ksiazek ?

Wez sie moze za lekture i nie wystawiaj sie na posmiewisko.
EL NINO
Dodano
11.07.2004 17:45:22
Co Wy tacy dzisiaj spięci? :lol:

Ciągle nie mogę zrozumieć czemu tak cięźko do niektórych dochodzi to, źe nas – moderatorów i adminów "G" obchodzi czy Wy macie oryginalne programy czy nie. Zwisa nam i powiewa Wasza metka (oryginalnana lub nie) na majtkach czy logo na zegarku. Wiem, źe trzeba uźyć chociaź jednej szarej komórki by to w końcu zapamiętać ale postrajcie się i dajcie sobie w końcu na luz z tymi piratami.
Jeśli nie macie nic oryginalnego na kompie, to Wasza sprawa – chcecie kasę zamiast na oryginalne programy wydawać na zagraniczne wycieczki – dobrze, Wasz interes. Macie ochotę zaoszczędzoną kasę wydać na broń – Bóg z Wami, idźcie i nie grzeszcie. Ale dajcie nam w końcu spokój z tym ciągłym zawracaniem głowy o te piraty.
Tak cięźko zrozumieć, źe jest to publiczne forum, źe są tu pewne zasady i są tu tacy którzy mają je egzekwowac ? No ludzie, zróbicie sobie dobrze i tej jednej szarej komórce i zastanówcie się czemu tak jest. Czemu na wszystkich duźych , publicznych (a często i małych i zamkniętych) forach są takie zasady.

Nikt Wam na siłę nigdy tu nie będzie narzucać jakie programy macie uźywać, gdzie (i czy) macie je kupować itd. TO JEST WASZ ZAKICHANY INTERES ! Postarajcie się to wreszcie zrozumieć.

Jak się komuś nei podoba to, źe MS czy Intel zmonopolizowały rynek to nie weźmie cztery litery w troki i sam coś wymyśli, potem to rozpromuje i w końcu sprzeda. Ja z chęcią skorzystam o ile będzie to choć minimalnie lepsze od tego co juź nam oferują :)

TCo do firm współpracujących z III Rzeszą to jest ich całe mnóstwo. Jeśli komuś robi róźnice to źe uźywa produktów firmy która współpracowała lub nie z III Rzeszą to niech uźyje googlarki i sprawdzi kto współpracował a kto nie. W kaźdym razie jest tych firm całkiem sporo.

Co do Żydków i Palestyńczyków to temat rzeka i nadaje się na całkiem inny topic. W tym topicu p[rszę z tego tematu zejść.
The_judge
Dodano
11.07.2004 17:42:31
IMHO Topic zszedł ponizej poziomu :|
Anonymous
Dodano
11.07.2004 16:52:27
Doktor X:
Jesli chodzi o piractwo to ja jestem jak najbardziej ZA!
Po co mam wydawac hajs za oryginalne oprogamowanie skoro moge miec je za grosze i dziala idealnie pod moje potrzeby.I kompetnie Ch.. mnie obchodzi ze okradam jakas tam firme,ona wykorzystuje swoich pracownikow to jest zamkniete kolo.Rozwalaja mnie teksty niektorych userow co mowia o moralnosci i uczciwosci...
Nie te czasy...
Piractwo bylo jest i bedzie i wiekszosci z nas jest z tym dobrze i wygodnie :wink:

100% racji :D kto chce niech placi a kto jest w miare obdarzony inteligencją niech korzysta za darmo
kwak
Dodano
11.07.2004 16:48:14
100 punktow dla tale :wink:
Brawo :!: :!: :!:
Doktor X
Dodano
11.07.2004 16:39:12
Rebe napisał:
"Istotne jest to, źe jeźeli decyduje się na korzystanie z pochodzących ze źródła uniemoźliwiającego zwrócenie się do pomocy technicznej ( teź umiem uźywać eufemizmów )to niech sobie sam radzi. Wszak jeźeli iwedział gdzie "załatwić" to nich i tak pomocy szuka."

A ty to niby taki wszechwiedzący jesteś, i nigdy nie korzystasz z porad innych? :?:
Skoro WIESZ WSZYSTKO na kaźdy temat, to Gratuluję "Wszechewiedzy", bo w przeciwieństwie do ciebie 99,99999999(9)% ludzi na ziemskim padole czasami czegoś nie wie.

Ja jestem bardziej ułomny od ciebie, i czasami proszę innych o radę. :wink:

Poza tym gratuluję tobie tego, źe jako bardzo uczciwy człowiek, nigdy nie słuchasz muzyki z płyt, czy kaset nagranych nielegalnie, a słuchając radia u fryzjera pytasz się, czy aby zapłacił odpowiednią sumę do ZAIKS'u.

Wracają do meritum, to gościo zadał pytanie na temat tego, jak zainstalować SP1, więc odpowiedzi powinny dotyczyć sposobu rozwiązania tego problemu, a nie Umoralniania.

Gdyby Microsoft w bardzo wredny sposób nie zwalczał innych systemów operacyjnych, nie byłoby tego całego forum, bo tak jak było w załoźeniach, systemy operacyjne byłyby darmowe. Odsyłam do załoźeń twórców pierwszego Personal Computer "Apple" (Notabene bracia z polskiej rodziny emigracyjnej).

Tak więc znalazła się tylko JEDNA MERYTORYCZNA odpowiedź, a pozostałe, (włącznie z twoją) były nie na temat.

Tak więc mój post jest tak samo nie na temat jak twój i kilku pozostałych dyskutantów.

Daleko polskim grupom dyskusyjnym i forum do cywilizowanych standardów.

Postscriptum
Rebe, to chyba coś związanego Żydami, którzy tak skutecznie mordują Palestyńskie Dzieci, i dobrze byłoby nie uźywać pseudonimów kojarzących się z Masakrowaniem Niewinnych Dzieci :evil:
tale
Dodano
11.07.2004 16:02:52
gusioo:
Doktor X:
Zbuchac fają to ja sie moge zawsze,a a siano to mi zostaje nakoncie jak kupuje pirata :mrgreen:

To moźe przestań buchać te faje, bo fałdy na mózgu Ci się prostują ;)

Ja napisalem ze moge sie zbuchac a nie ze bucham a faldy na mozgu to juz mi sie dawno wyprostowaly wiec nie ma obawy,teraz to juz tylko moga sie na nowa zwinąc :wink:
Doktor X
Dodano
11.07.2004 15:29:14
Doktor X:
Zbuchac fają to ja sie moge zawsze,a a siano to mi zostaje nakoncie jak kupuje pirata :mrgreen:

To moźe przestań buchać te faje, bo fałdy na mózgu Ci się prostują ;)
Anonymous
Dodano
11.07.2004 15:19:32
apricot
Dodano:
11.07.2004 12:40:52
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2