Studia...
Cześc właśnie stanołem przed dylematem jakie wybrać. Napewno będzie to informatyka, ale zastanawiam się nad licencjatem. Co to wogóle jest i czy po takich studiach znajdę pracę :?:
Odpowiedzi: 16
Kuba:A gdzie na studia idzie reszta tegorocznych maturzystów z Forum?
Ja się wybieram na politechnikę na wydział budownictwo albo sieci telekomunikacyjne. Koszalin, Szczecin albo Bydgoszcz. Najlepiej mi pasuje Koszalin i jadę z kumplami składać tam dokumenty we wtorek 15.06 Mam dyplom technika budownictwa i myślę źe to mi pomoźe w jakimś tam stopniu w uzyskaniu indexu. Nie ma teź egzaminów tylko konkurs świadectw...
Ja sie wybieram na Politechnike Lodzka kierunek informatyka. :D
Ok, byłem wczoraj w katowicach na tej uczelni na którą chciałem iść i ... zrezygnowałem (pierwsze wraźenie ;)). Startuję na Politechnikę Śląską :D
A gdzie na studia idzie reszta tegorocznych maturzystów z Forum?
powiem ci tak mój kuzyn skonczył informatykę + robotyke czy coś takiego i okazało się źe nie ma pracy zrobił więc drugi kierunek z sieci (budowa i eksploatacja itp.)po drodze z rozpędu skończył zarządzanie i marketing i okazało sie źe dalej nie ma pracy dla człowieka z jego kwalifikacjami a jak jest to chcą go zatrudnić za minimum jaki z tego morał? ano taki źebyś w czasie nauki trzymał rękę na pulsie i obserwował rynek pracy a zajęcia szukał sobie juź na studiach bo potem moźe być za późno
Seeker:gusioo:....... uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)
Te oceny to dzisiaj siakieś dziwne lufę moźna zarobić i zdać to i pewnikiem 5 to juź nie ta sama co zawdy :wink: :mrgreen:
Coś jest chyba , Seeker, na rzeczy w Twoim rozumowaniu – tak sobie bowiem czytam:
"....z oceną piątą..." – i jest to jeszcze ocena bardzo dobra – to ciekawe jak się te cztery pierwsze nazywają ? :lol: :mrgreen:
gusioo:gieras:heh, moze wsypiemy gusioo`a ?Pawek:A gdzie wychowanie w trzeźwości :?: :mrgreen:
A sypcie, ja mam swięto, dziś uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)
Te oceny to dzisiaj siakieś dziwne lufę moźna zarobić i zdać to i pewnikiem 5 to juź nie ta sama co zawdy :wink: :mrgreen:
gieras:heh, moze wsypiemy gusioo`a ?Pawek:A gdzie wychowanie w trzeźwości :?: :mrgreen:
A sypcie, ja mam swięto, dziś uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)
heh, moze wsypiemy gusioo`a ?Pawek:A gdzie wychowanie w trzeźwości :?: :mrgreen:
A gdzie wychowanie w trzeźwości :?: :mrgreen:
brtx:W ogole – owszem, ale niekoniecznie jako teleinformatyk. Jednak w branzy powiniens sie utrzymac ;P (o ile bedziesz dobry;))
Dziękuję z odpowiedź masz u mnie:
:lol:
W ogole – owszem, ale niekoniecznie jako teleinformatyk. Jednak w branzy powiniens sie utrzymac ;P (o ile bedziesz dobry;))
brtx:Mozna.
Ale nie nastawiaj sie, ze znajdziesz robote jako teleinformatyk/sieciowiec po lic. Nie ma lekko. Do tego jakis certyfikat (np CISCO) i jakies 2 lata doswiadczenia w administrowaniu jaka duza siecia teleinformatyczna.
Takie realia.
O tym to ja wiem, interesuje mnie tylko cze po takich studiach wogóle mam szansę na wyźsze wykształcenie. Certyfikaty jak i praktyka to swoją drogą :)
P.S: Dziękuję za zainteresowani tematem :)
Mozna.
Ale nie nastawiaj sie, ze znajdziesz robote jako teleinformatyk/sieciowiec po lic. Nie ma lekko. Do tego jakis certyfikat (np CISCO) i jakies 2 lata doswiadczenia w administrowaniu jaka duza siecia teleinformatyczna.
Takie realia.
Takie realia.
brtx:Praca – o to w Polsce teraz trudno. Bez znajomosci (odpowiednich ludzi) raczej nie dostaniesz :P
Studia... nie bierz tylko tzw informatyki stosowanej, tylko np w ekonomii, zarzadzaniu firma ect.
Nie to będzie albo teleinformatyka lub coś związanego z administracją sieciami :P
Wracając do licencjatu to po 3 latach moźna zrobić studia po dyplomowe (czyli de facto zwykłe studia), czy moźe się mylę :?:
Praca – o to w Polsce teraz trudno. Bez znajomosci (odpowiednich ludzi) raczej nie dostaniesz :P
Studia... nie bierz tylko tzw informatyki stosowanej, tylko np w ekonomii, zarzadzaniu firma ect.
Strona 1 / 1