Studia...

Cześc właśnie stanołem przed dylematem jakie wybrać. Napewno będzie to informatyka, ale zastanawiam się nad licencjatem. Co to wogóle jest i czy po takich studiach znajdę pracę :?:

Odpowiedzi: 16

Kuba:
A gdzie na studia idzie reszta tegorocznych maturzystów z Forum?

Ja się wybieram na politechnikę na wydział budownictwo albo sieci telekomunikacyjne. Koszalin, Szczecin albo Bydgoszcz. Najlepiej mi pasuje Koszalin i jadę z kumplami składać tam dokumenty we wtorek 15.06 Mam dyplom technika budownictwa i myślę źe to mi pomoźe w jakimś tam stopniu w uzyskaniu indexu. Nie ma teź egzaminów tylko konkurs świadectw...
Cappadonna
Dodano
10.06.2004 21:51:24
Ja sie wybieram na Politechnike Lodzka kierunek informatyka. :D
theboss78
Dodano
10.06.2004 20:44:43
Ok, byłem wczoraj w katowicach na tej uczelni na którą chciałem iść i ... zrezygnowałem (pierwsze wraźenie ;)). Startuję na Politechnikę Śląską :D
Anonymous
Dodano
10.06.2004 20:38:24
A gdzie na studia idzie reszta tegorocznych maturzystów z Forum?
Kuba
Dodano
10.06.2004 20:19:56
powiem ci tak mój kuzyn skonczył informatykę + robotyke czy coś takiego i okazało się źe nie ma pracy zrobił więc drugi kierunek z sieci (budowa i eksploatacja itp.)po drodze z rozpędu skończył zarządzanie i marketing i okazało sie źe dalej nie ma pracy dla człowieka z jego kwalifikacjami a jak jest to chcą go zatrudnić za minimum jaki z tego morał? ano taki źebyś w czasie nauki trzymał rękę na pulsie i obserwował rynek pracy a zajęcia szukał sobie juź na studiach bo potem moźe być za późno
Xior
Dodano
10.06.2004 13:51:19
Seeker:
gusioo:
....... uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)

Te oceny to dzisiaj siakieś dziwne lufę moźna zarobić i zdać to i pewnikiem 5 to juź nie ta sama co zawdy :wink: :mrgreen:

Coś jest chyba , Seeker, na rzeczy w Twoim rozumowaniu – tak sobie bowiem czytam:
"....z oceną piątą..." – i jest to jeszcze ocena bardzo dobra – to ciekawe jak się te cztery pierwsze nazywają ? :lol: :mrgreen:
Rebe
Dodano
08.06.2004 22:23:27
gusioo:
gieras:
Pawek:
A gdzie wychowanie w trzeźwości :?: :mrgreen:
heh, moze wsypiemy gusioo`a ?

A sypcie, ja mam swięto, dziś uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)

Te oceny to dzisiaj siakieś dziwne lufę moźna zarobić i zdać to i pewnikiem 5 to juź nie ta sama co zawdy :wink: :mrgreen:
Seeker
Dodano
08.06.2004 22:17:44
gieras:
Pawek:

A sypcie, ja mam swięto, dziś uzyskałem dyplom technika z oceną 5 (bardzo dobry) ;)
Anonymous
Dodano
08.06.2004 18:15:45
Pawek:
gieras
Dodano
08.06.2004 17:34:36
Pawek
Dodano
08.06.2004 17:27:07
brtx:
W ogole – owszem, ale niekoniecznie jako teleinformatyk. Jednak w branzy powiniens sie utrzymac ;P (o ile bedziesz dobry;))

Dziękuję z odpowiedź masz u mnie:

:lol:
Anonymous
Dodano
08.06.2004 17:19:50
W ogole – owszem, ale niekoniecznie jako teleinformatyk. Jednak w branzy powiniens sie utrzymac ;P (o ile bedziesz dobry;))
brtx
Dodano
08.06.2004 17:03:54
brtx:
Mozna.
Ale nie nastawiaj sie, ze znajdziesz robote jako teleinformatyk/sieciowiec po lic. Nie ma lekko. Do tego jakis certyfikat (np CISCO) i jakies 2 lata doswiadczenia w administrowaniu jaka duza siecia teleinformatyczna.
Takie realia.

O tym to ja wiem, interesuje mnie tylko cze po takich studiach wogóle mam szansę na wyźsze wykształcenie. Certyfikaty jak i praktyka to swoją drogą :)
P.S: Dziękuję za zainteresowani tematem :)
Anonymous
Dodano
08.06.2004 17:00:54
Mozna.
Ale nie nastawiaj sie, ze znajdziesz robote jako teleinformatyk/sieciowiec po lic. Nie ma lekko. Do tego jakis certyfikat (np CISCO) i jakies 2 lata doswiadczenia w administrowaniu jaka duza siecia teleinformatyczna.
Takie realia.
brtx
Dodano
08.06.2004 16:57:42
brtx:
Praca – o to w Polsce teraz trudno. Bez znajomosci (odpowiednich ludzi) raczej nie dostaniesz :P
Studia... nie bierz tylko tzw informatyki stosowanej, tylko np w ekonomii, zarzadzaniu firma ect.

Nie to będzie albo teleinformatyka lub coś związanego z administracją sieciami :P
Wracając do licencjatu to po 3 latach moźna zrobić studia po dyplomowe (czyli de facto zwykłe studia), czy moźe się mylę :?:
Anonymous
Dodano
08.06.2004 16:52:05
Praca – o to w Polsce teraz trudno. Bez znajomosci (odpowiednich ludzi) raczej nie dostaniesz :P
Studia... nie bierz tylko tzw informatyki stosowanej, tylko np w ekonomii, zarzadzaniu firma ect.
brtx
Dodano
08.06.2004 16:47:40
Anonymous
Dodano:
08.06.2004 16:29:01
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1