Struktura i rozmieszczenie inf. w plikach rejestru

Podejrzewam źe struktura informacji o kluczach i wartościach w plikach rejestru jest podobna (w pewnym senise) do FAT'u albo NTFS'u odnośnie informacji o plikach i folderach.

Mam takie pytanie:
Czy da się gdzieś w sieci znaleźć bardzo dokładny opis struktury plików rejestru. Tzn chodzi mi o to, źeby było napisane jak są zapisywane w tych plikach informacje o tym:
– gdzie w pliku naleźy szukać wartości lub podkluczy danego klucza.
– jakiego typu jest wartość
– jaki ma rozmiar wartość
– gdzie znajdują się dane tej wartości
itd itd

Aha. Bardzo bym sie ucieszył, gdyby taki opis był w języku polskim... :)

Odpowiedzi: 10

ERROR 5:
Dobra sorry juź zmieniam
długo mnie na forum nie było

PS
A tak wogóle to sory jeśli kogoś tym obrazkiem uraziłem. Nic do papierza nie mam, po prostu często tak bywa źe najpierw coś robie, a potem myśle :)

No własnie sie tym popisałeś ;)
Anonymous
Dodano
23.12.2004 17:53:15
Dobra sorry juź zmieniam
długo mnie na forum nie było

PS
A tak wogóle to sory jeśli kogoś tym obrazkiem uraziłem. Nic do papierza nie mam, po prostu często tak bywa źe najpierw coś robie, a potem myśle :)
MetaVirus
Dodano
23.12.2004 17:32:46
Rebe:
pIEKAr:
Offtopic– sorry ale musze
Error_5

Słuchaj ja zbytnio chrześcijański nie jestem( w kościele byłem ostatnio na bierzmowaniu) ale myśle źe Twoj avatar zbytnio na miejscu nie jest... jakiś szacunek dla papieźa trzeba zachować !!

Error_5 dostał sugestię w tej kwestii poprzez PW – wczoraj rankiem–świtem – widać, ze jednak to zbyt mało.
Teraz więc publicznie – albo zmienisz ten avatar, albo poniesiesz konsekwencje uporu.

Przyączam się, teź nie jestem zagorzałym fanatykiem Koscioła, ale szacunek dla Papieźa naleźy okazywać bez względu na swoje wyznanie i częstotliwość uczestniczenia we Mszach.
Anonymous
Dodano
22.12.2004 12:26:24
pIEKAr:
Error_5

Słuchaj ja zbytnio chrześcijański nie jestem( w kościele byłem ostatnio na bierzmowaniu) ale myśle źe Twoj avatar zbytnio na miejscu nie jest... jakiś szacunek dla papieźa trzeba zachować !!

Error_5 dostał sugestię w tej kwestii poprzez PW – wczoraj rankiem–świtem – widać, ze jednak to zbyt mało.
Teraz więc publicznie – albo zmienisz ten avatar, albo poniesiesz konsekwencje uporu.
Rebe
Dodano
22.12.2004 08:07:27
Error_5

pIEKAr
Dodano
21.12.2004 21:24:12
Dzięki ale chyba nie o to mi chodzi :)
MetaVirus
Dodano
21.12.2004 21:17:28
Posledź ten wątek: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=46678 – moze ta publikacja, o której tam mowa coś Ci da
Rebe
Dodano
21.12.2004 09:28:11
Posledź ten wątek: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=46678 – moze ta publikacja, o której tam mowa coś Ci da
Rebe
Dodano
21.12.2004 09:28:11
Tu juź byłem :(
ale dzięki
MetaVirus
Dodano
20.12.2004 22:05:15
Moźe zacznij od tego :
http://windows.online.pl/alchemia/ – cześć rejestru dotycząca.
Wydaj mi się jednak , źe bez jakichś cegieł drukowanych się nie obejdziesz.
Rebe
Dodano
20.12.2004 08:09:50
MetaVirus
Dodano:
20.12.2004 00:01:12
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1