Strona startowa w MIE
Hej! Po kaźdym włączeniu komputera i uruchomieniu MIE automatycznie "wskakuje" mi strona http://www.msn.com/. Zaznaczam w Internet Options aby MIE startował "czysty" ale ponowny start komputera i znowu mam msn. W jaki sposób pozbyć się tej strony? Pozdrowienia
Odpowiedzi: 5
MIE czyli jak sądze chodzi MyIE...
Po włączeniu "czystej" przeglądarki na najwyźszym pasku wyświetla mi się zapis: about:blank – Microsoft Internet Explorer. Sądziłem, źe dobrym skrótem będzie MIE ale widać niezbyt mi to wyszło :?. Przepraszam.
Ponadto skocz w regedit do: HKEY_USERS\S–1–5–21–xxxxxx\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main i w wartości Start Page podaj adres swojej strony.
Wprawdzie nie w ostatnim podkluczu a w przedostatnim znalazłem Start Page ale występuje tam zapis about: blank.
Pogrzebię w samym programie – moźe coś się z tego urodzi :?:.
Dzięki
Pogrzebałem ale ....... nic z tego. Czy przyczyną moźe funkcja Automatic Updates (pełny adres ukazujący się w Opcjach Internetowych to: http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=ie&clcid=0x0409&pver=6.0&ar=home). W jaki sposób ją wyłączyć?
MIE czyli jak sądze chodzi MyIE, ktory to bazuje na silniku Internet Explorera ?
Poszukaj w programie – nie w opcjach internetowych – miejsca do wpisywania strony strtowej.
Ponadto skocz w regedit do: HKEY_USERS\S–1–5–21–xxxxxx\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main i w wartości Start Page podaj adres swojej strony.
xxxxxx – tam będą numerki (u kaźdego są inne), to jest ostatni podklucz u dołu w głównym HKEY_USERS
Poszukaj w programie – nie w opcjach internetowych – miejsca do wpisywania strony strtowej.
xxxxxx – tam będą numerki (u kaźdego są inne), to jest ostatni podklucz u dołu w głównym HKEY_USERS
a w opcjach po wpisaniu "uźyj pustej" klikasz na zastosuj?
Oczywiście!!!!!!
czy nie uźywasz jakiegoś programu chroniącego strone startową?
Pojęcia nie mam! Niczego nie instalowałem z myślą o takim zastosowaniu!!!!
BoKo – a w opcjach po wpisaniu "uźyj pustej" klikasz na zastosuj?
Do tego – czy nie uźywasz jakiegoś programu chroniącego strone startową?
Do tego – czy nie uźywasz jakiegoś programu chroniącego strone startową?
IE czy MIE?
Strona 1 / 1