Strasznie powolne nagrywanie cd :(
Mam Lite–on'a LTR: 52327S i kiedy poraz pierwszy nagralem nia plytke [701mb] z predkoscia 52x bylem nie mile zaskoczony – zajelo to ok 10 min, czyli tyle jakbym nagrywal z predk 8x, nagrywanie 369mb z predk 48x zajelo jej, uwaga... 4:30min! co tez jest co najmniej 2 min za dlugo :( Nagrywalem w Nero Burning Rom 5.5.10.20. Mo sprzet to AthlonXP 1800+, 256DDR, ECS K7VTA3 no i nagrywarka :) Pomozcie!
PS. Plytki na ktorych nagrywalem to Esperanza silver–silver 52x. Moze sa jakies lepsze plytki do mojej nagrywarki?
PS. Plytki na ktorych nagrywalem to Esperanza silver–silver 52x. Moze sa jakies lepsze plytki do mojej nagrywarki?
Odpowiedzi: 9
:
dysk Segate 20GB 5400RPM Ata/66 czy jest mozliwe aby to była wina dysku ???
Wszystko jest moźliwe, ale to mało prawdopodobne. Sprawdź tylko, czy masz DMA w dysku i nagrywarce włączone.
Równieź polecam TDK i Verbatim, a zdecydowanie odradzam Platinum (dosyć często tworzą się dziurki na powierzchni) i Esperanza.
i jedne z najdroźszych :DUkey:
Ja tam bym polecił PLATINIUMY SOM NAJLEPRZE 8)
Hej wam mam pytanie mam ten sam problem z nagrywaniem uzywam nero i bardzo długo mi nagrywa nie wiem dlaczego mam takiego kompa Athlon 2400XP Asus A7V8X–X 256 ram DDR 400 i GeForca FX 5200 Plextor DVD (16/48) i nagrywarke LG (52*24*52)i dysk Segate 20GB 5400RPM Ata/66 czy jest mozliwe aby to była wina dysku ???
Ja tam bym polecił PLATINIUMY SOM NAJLEPRZE 8)
Ja mam nagrywarke LG i jak narazie to mam szczęscie do tanich płyt tzn. szukam w gazetkach hipermarketów najtańszych płyt i kupuje po 10 zazwyczaj są to Mediasonic , Hawk lub Core. Nigdy mi sie nie trafiło by powoli sie one nagrywały. Plik nagrywam 40x a muzyke 16x i jest git. Życze szczęścia w poszukiwaniu tanich (i dobrych) płyt
Poszukam, ale w moim zadupiu raczej nie znajde ich w przyzwoitej cenie [najtansze sa Datex'y za 1,10zl i X–power za 1,20zl :)]
Osobiście polecam TDK, Verbatim.
To w takim razie jakich cedekuff uzywac? Moga byc Datex lub LG?
No skoro nagrywałeś na esperanzie to nie dziwię się zbytnio.
Mam taką samą nagrywarkę i np na platinum 52x które leźą sobie teraz na moim biurku nagrywałem maxymalnym speedem i wszystko piknie się nagrywa (szybko).
Poza tym moźe być to teź wina nero (nie koniecznie, ale komp to wredne urządzenie) :) . Moje nero 5.5. coś tam wogóle tej nagrywarki nie wykryło.
Mam taką samą nagrywarkę i np na platinum 52x które leźą sobie teraz na moim biurku nagrywałem maxymalnym speedem i wszystko piknie się nagrywa (szybko).
Poza tym moźe być to teź wina nero (nie koniecznie, ale komp to wredne urządzenie) :) . Moje nero 5.5. coś tam wogóle tej nagrywarki nie wykryło.
Strona 1 / 1