Strasznie muli komputer i internet

Witam, mam taki problem otóż coś ostatnio od 3 dni muli mi komputer tak z grzyta znaczy dysk twardy dosyć głośno i internet za mula u brata sprawdziłem jak z internetem w drugim pokoju i jest oki a jesteśmy na tym samym łączu, dodam jeszcze ze strony mi się wczytują ponad 10 sekund a wczytywały się dosłownie obrazu. Może to przez to ze grzebałem w rejestrze ostatnio start/uruchom/komenda regedit o to mi chodzi co mogę zrobić z tym fantem? Proszę o pomoc :)

Odpowiedzi: 4

Może poprostu masz internet przez wi-fi i siła sygnału jakoś się pogorszyła? Sprawdź to jeśli masz wi-fi. Mulenie kompa i neta może mieć różne przyczyny. Sprawdź chłodzenie bo może to wiatraczek "zgrzyta".
Mzmds
Dodano
26.04.2009 21:41:42
Ponadto sprawdź pod kątem defragmentacji danych chociaż jeśli chodzi o długie wczytywanie stron rozważ opcję infekcji systemu i sprawdź przykładowo darmowym Dr.WebCureIt ( http://www.freedrweb.pl/ ) Co do rejestru - wykorzystuj programy do jego porządkowania a jest tego wiele - darmo i płatnie. Sprawa tego że u brata internet działa płynnie a u ciebie nie nic nie wnosi bo to inny komputer i inny użytkownik - nie podajesz danych odnośnie posiadanego przez ciebie oprogramowania więc tylko napiszę że powinieneś poczytać w sieci na dwa ważne tematy - dbanie o komputer i dbanie o bezpieczeństwo komputera.
Antarin
Dodano
25.04.2009 11:37:01
Przetestuj dysk pod kątem jego fizycznej sprawności. Na stronie jego producenta powinieneś znaleźć jakiś program do tego. Na ogół są to bootowalne aplikacje odpalane z płyty przez systemem.
XanTyp
Dodano
24.04.2009 00:42:30
Przetestuj dysk pod kątem jego fizycznej sprawności. Na stronie jego producenta powinieneś znaleźć jakiś program do tego. Na ogół są to bootowalne aplikacje odpalane z płyty przez systemem.
XanTyp
Dodano
24.04.2009 00:41:56
day-dreamer
Dodano:
23.04.2009 23:56:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1