STOP: BLUE SCREEN !
Witam Cie potencjalny wybawco. Jak w zyciu nie mialem problemow z kompem przez 7 lat tak przez ostatni miesiąc mam wszystkiego dość. Zauwazylem ze podczas pracy na ATI 9800 wyskauja bledy 0x0000000A (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) jak rowniez 0x00000050 (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Wywalilem ten szajs (ATI), wlozylem GeF2 i jest dobrze (jednek dlaczego na ATI to wyskakiwało?) natomiast podczas dzialania programu antywirusowego (Kaspersky) ktory wywala mi takie robaczki jak ___synmgr.exe ___r.exe itd wyskakuje błąd 0x000000F4. O co tu do jasnej cholery biega. Co moze byc powodem tego. Na kompa dalem prawie 3000 zl i mam ochote go wywalic przez okno :( Za pamieci RAM i procka jestem pewny bo sprawdzalem, temperatura tez w normie (33*C). Zasilacz Chieftec 420W.
P4 3,0 HT Northwood
INTEL D865 PERL
2x512 DDR400
SB Audigy
P4 3,0 HT Northwood
INTEL D865 PERL
2x512 DDR400
SB Audigy
Odpowiedzi: 8
Co by nie powodowało STOPa to mlecznego tfu...tfu MASLANa sie pozbadz :P
Jesli sam sobie nie poradzisz to wklej log z programu Hijack This
Jesli sam sobie nie poradzisz to wklej log z programu Hijack This
Panowie ale powaznie to kod błędu 0x000000F4 jakiego ma tatusia? maślana czy kasperskiego, a moze cos z hdd? cos mi sie wydaje ze gdzies czytalem ze hdd moze powodowac resety
.EL NINO:
Te dwa pliki to WORM_MASŁAN.A :P
Maślana ? :shock: – świat na psy schodzi, jak juź roboki w mliku mieszają :wink: :mrgreen:
EL NINO:
Nie ma po co. Te dwa pliki to WORM_MASLAN.A :P .Rebe:
Moźe by się nad reinstalem Kasperskyego zastanowić ?
http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_MASLAN.A
Widzisz i złapałeś mnie na braku umiejętnosci czytania ze zrozumieniem :oops: , bo
zrozumiałem jako ijfo, źe pliki juź se poszły papa. System czysty a sam Kaspersky zaczął się burzyć.wywala mi takie robaczki
Nie ma po co. Te dwa pliki to WORM_MASLAN.A :P .Rebe:
http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_MASLAN.A
Zasilacz ,zasilaczem, ale wygląda, źe Ati coś z pradem wyczyniało – moźe nie przez molex, ale przez gniazdo AGP ?
STOP: 0x000000F4
This message referenced "a process or thread crucial to your system operation has
unexpectedly exited or been terminated".
STOP: 0x000000F4
This message referenced "a process or thread crucial to your system operation has
unexpectedly exited or been terminated".
Galax:
Witam Cie potencjalny wybawco.
Nie licz na wiele :wink: – po mojemu toś się spóźnił z powitaniem jakieś 2005 lat z okładem.
ale do rzeczy. Piszesz źe sprzęt sprawdziłeś i jest ok.
Nie ma powodu by w to nie wierzyć, choć komunikaty które podajesz świadczą o tym źe jednak sprzęt. Sam zresztą wymacałes źe to ATI Ci bruździ.
Poszukałbym w tym kierunku, co piszą w Microsofcie na ten temat, i profilaktycznie zacząłbym od updatu BIOSu MoBo.
ATI uruchamiałbym na dedykowanych z nią sterach, bez źadnych innych kart w budzie.
Na takim zestawie oczywiście z wgranymi sterami do MoBo – najlepiej najnowszymi– potestowałbym go kilka dni.
Tyle mam do napisania w tej chwili.
Galax:
Witam Cie potencjalny wybawco.
Nie licz na wiele :wink: – po mojemu toś się spóźnił z powitaniem jakieś 2005 lat z okładem.
ale do rzeczy. Piszesz źe sprzęt sprawdziłeś i jest ok.
Nie ma powodu by w to nie wierzyć, choć komunikaty które podajesz świadczą o tym źe jednak sprzęt. Sam zresztą wymacałes źe to ATI Ci bruździ.
Poszukałbym w tym kierunku, co piszą w Microsofcie na ten temat, i profilaktycznie zacząłbym od updatu BIOSu MoBo.
ATI uruchamiałbym na dedykowanych z nią sterach, bez źadnych innych kart w budzie.
Na takim zestawie oczywiście z wgranymi sterami do MoBo – najlepiej najnowszymi– potestowałbym go kilka dni.
Tyle mam do napisania w tej chwili.
Strona 1 / 1