STOP: 0x000000D1 (0x00000038, 0x00000002, 0x00000001, 0xEB967AB6)
No i mam problem właśnie z tym. Wczoraj pokazywało mi się to co 10 minut i zmuszony byłem za każdym razem resetować komputer. Miałem dość, wyłączyłem go na jakieś 15 minut. Ponownie go włączyłem i było wszystko ok, do dziś... gdzie szukać rozwiązania?
Odpowiedzi: 2
zaglądałeś tutaj http://support.microsoft.com/kb/916595 ?
może ściągnij tą aktualizacje o ile jej nie masz
może ściągnij tą aktualizacje o ile jej nie masz
Ten STOP najczęściej łączy się z błędami modemu/karty sieciowej, ogólnie wszystkim(?) co ma związek z połączeniem internetowym.
Zmień sterowniki tych urzadzeń, jeśli używasz programów p2p wyłącz je, to samo z firewallem. Przynajmniej na jakiś czas.
P.S. W razie czego użyj debuggera z przyklejonego tematu w tym dziale.
Zmień sterowniki tych urzadzeń, jeśli używasz programów p2p wyłącz je, to samo z firewallem. Przynajmniej na jakiś czas.
P.S. W razie czego użyj debuggera z przyklejonego tematu w tym dziale.
-
Posiadam router, a karta sieciowa jest zintegrowana na płycie głównej. Może dałoby efekt przeinstalowanie sterwoników? Jeżeli mam SP2 to też wyłączyć zaporę? <br>
-
Oczywiście zacznij od zmiany bądź uaktualnienia sterowników. Nastepnym krokiem będzie chyba zakup albo pożyczenie karty na PCI ponieważ te zintegorwane bardzo często siadają.<br>
Strona 1 / 1
Wyłączyłem tylko emule i do tej pory nie ujrzałem już tego komunikatu! Dzięki <b>Kapela</b>, mam nadzieję, że pomoże ;)<br>
Kapela chyba to nie pomogło, nadal jak włączam emule to po 10 minutach mi się to pokazuje :/ Nadal szukam rozwiązania...<br>
"<h5>Komunikat zatrzymania numer 0x000000D1 Tekst opisowy: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL</h5><p><b>Częsta przyczyna:</b> Podjęto próbę dostępu do pamięci stronicowalnej na zbyt wysokim poziomie wewnętrznego żądania procesu (IRQL). Jest to zwykle spowodowane przez sterowniki używające niepoprawnych adresów. Sterowniki trybu jądra nie mogą uzyskiwać dostępu do pamięci stronicowanej na wysokim poziomie IRQL."</p><br><p>znalazlem cos takiego na stronie ms, czyli tak jak mowil bobi, sproboj zainstalowac inne sterowniki do sieciowki, albo dla testow pozycz od kogos sieciowke pod pci<br></p>
Problem tkwił w przekierowanych portach... jak wiadamo użytkownicy routera, by nie mieć low id w emule muszą odblokować porty: TCP i UDP. Przed formatem były odblokowane i było ok, ale po zrobiłem tak samo, ale niesetety pokazywał się ten komunikat... w czym tkwi problem?<br>