Stery GeForce 4
Mam GeForce 4 takiego jak w podpisie. Uźywam detonatorów w wersji 52.16 czy do tej karty opłaca się instalować nowsze?
Odpowiedzi: 12
Ja na moim GF Tit 3 testowalem rozne stery i karta najlepiej wypadla na sterach 43.45 i na takich teraz chodzi, rownie dobrze lecz ciut gorzej wypadla na sterach ktore byly w komplecie czyli 28.32, na sterach serii 5.... karta wypadala blado, wiec zgodze sie z opiniami wyzej iz te detki sa pod FX.
Mój kolega ma GF4 4200Ti i śmiga na 56.72 – taki podajrze mają numerek... I wszystko cacy.
ale pod 28.32 nowe gierki mi nie smigaja niestety.
XeviL:
darek_dade:
najnowsze stery są zoptymalizowane pod FX`y które obsługują dx9 ich nie polecam poniewaź gry oparte na dx8 będą chodzić wolniej (tak jest na moim gf 3ti i najlepsze stery to te które dotałem rzem z kartą :])
którą wersje dostałes z kartą??
tą samą co ty :]
polecam http://www.pcc.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=188 jeźeli chodzi o najlepsze sterwoniki do poszczegulnych kart graficznych
polecam http://www.pcc.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=188 jeźeli chodzi o najlepsze sterwoniki do poszczegulnych kart graficznych
darek_dade:
najnowsze stery są zoptymalizowane pod FX`y które obsługują dx9 ich nie polecam poniewaź gry oparte na dx8 będą chodzić wolniej (tak jest na moim gf 3ti i najlepsze stery to te które dotałem rzem z kartą :])
którą wersje dostałes z kartą??
Odradzam! :o
Jeśli Microsoft nie opracuje nowszego Directa, nie ma po co. :cry:
Nowsze sterowniki są ulepszane pod kątem najnowszych kart dla najnowszych gier. :?
Mam kartę nVidia GeForce 4 i stosuję sterowniki w wersji 53.03. 8)
Jak zastosowałem sterowniki 56.64 miałem problemy z otrzymaniem obrazu filmu przy klonowaniu ekranu na telewizor. :!:
Jeśli Microsoft nie opracuje nowszego Directa, nie ma po co. :cry:
Nowsze sterowniki są ulepszane pod kątem najnowszych kart dla najnowszych gier. :?
Mam kartę nVidia GeForce 4 i stosuję sterowniki w wersji 53.03. 8)
Jak zastosowałem sterowniki 56.64 miałem problemy z otrzymaniem obrazu filmu przy klonowaniu ekranu na telewizor. :!:
zgadzam się najnowsze nie znaczy lepsze ja mam zapisanych na dysku kilka sterowników do grafy i gdy coś zmieniam zawsze najpierw testuje stabilność i wydajność systemu na poszczególnych sterownikach i wybieram te na których mój system czuje sie najlepiej
obecnie pracuje na 53.03 (mam FX 5600)
obecnie pracuje na 53.03 (mam FX 5600)
Uwaźajcie na najnowsze stery. Cytuję stwierdzenie słuszne jednego forumowicza. "NAJNOWSZE,NIE ZNACZY NAJLEPSZE". I I zgadzam się z tym w 100%.Sprawdzałem i preferuje to samo innym za nim ktoś napisze źe są jednak poprawione.Nie do końca. Tak jak Windroza. Łatka na łatce i łatką pogania. Stąd mamy nowe problemy....
PZDR.
PZDR.
mi sie wydaje ze zawsze oplaca sie instalowac nowsze sterowniki (zaznaczam ze nie sprawdzalam z lenistwa czy nowsze sa) – po to je wlasnie robia...Zeby naprawic ewentualne bledy wystepujace w starych, przyspieszyc, zoptymalizowac i co tam jeszcze. Sterowniki warto zazwyczaj miec najnowsze i to do wszystkiego, nie tylko do grafiki.
Strona 1 / 1