Sterowniki od SB 5.1 Live! do SB 4.1 Digital
No własnie znalazłem na swoich płytach z gazet sterowniki KXDrivers 5.10.0.35.31 w opisie tych sterowników napisane jest:
Ja posiadam kartę SB 4.1 Digital i mam pytanie czy moźliwa jest instalacja sterowników od SB Live! ? Jeśli nie to jaki sterownik polecacie do SB 4.1 (chodzi mi o jakośc dźwięku).
Pozdrawiam.
Niefirmowe sterowniki do kart Sound Blaster Live! i Audigy. Charakteryzują się bardzo małym opóźnieniem I/O.
Ja posiadam kartę SB 4.1 Digital i mam pytanie czy moźliwa jest instalacja sterowników od SB Live! ? Jeśli nie to jaki sterownik polecacie do SB 4.1 (chodzi mi o jakośc dźwięku).
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
Co do wgrania tych sterów to źaden problem, najpierw ściągasz przerobione stery "YouP–PAX" z softem. Bez problemu je znajdziesz w google :P , poza tym na prawie kaźdym forum był poruszany ten temat 8)
Moje zajmują, aź 303 MB jest w nich wszystko co zawiera zestaw do Audigy 2.
Na moim sprzęcie zainstalowały się bez problemu,(mówie tu o Win XP PRO, bo na 98SE nie działały)
bez jakiegoś kombinowania :) i są 100% lepsze od oryginalnych, nie ma juź szumów, dzwięk jest znacznie lepszy.
No i oczywiście nowiutkie progsy jak:
pakiet Creative MediaSource
oraz:
AudioHQ, MiniDisc Center,Restore Defaults,Speaker Settings, Splash Screen,Surround Mixer,WaveStudio,EAX Console,Getting Started Demo,SoundFont Bank Manager
A mam SB Live 1024 więc jest to 4.1, więc i na SB 4.1 Digital teź ruszą, a juź na pewno na SB Live 5.1 !!
Moje zajmują, aź 303 MB jest w nich wszystko co zawiera zestaw do Audigy 2.
Na moim sprzęcie zainstalowały się bez problemu,(mówie tu o Win XP PRO, bo na 98SE nie działały)
bez jakiegoś kombinowania :) i są 100% lepsze od oryginalnych, nie ma juź szumów, dzwięk jest znacznie lepszy.
No i oczywiście nowiutkie progsy jak:
pakiet Creative MediaSource
oraz:
AudioHQ, MiniDisc Center,Restore Defaults,Speaker Settings, Splash Screen,Surround Mixer,WaveStudio,EAX Console,Getting Started Demo,SoundFont Bank Manager
A mam SB Live 1024 więc jest to 4.1, więc i na SB 4.1 Digital teź ruszą, a juź na pewno na SB Live 5.1 !!
to powiec mi jak mam wgrac jakies lepsze stery do swojej SB live 5.1 ? jak taki madry :D
Najlepiej jest to sprawdzić samemu jak ci to działa i czy wogóle działa :)
Przetestuj jakość dzwięku w Filmach, grach i MP3,
i sam zadecyduj. Wszystko zaleźy od modelu karty i sterów, z kartami crativa róźnie bywa :) czasami jest o niebo lepiej niź na oryginalnych sterach a czasem to tak zmuli system, źe hohohoho.
Ja osobiście uźywam przerobionych z Audigy2 sterów i jest spoko,jakość dzwięku dobra no i mam soft z Audugy :)
A mam SB Live! 1024
Przetestuj jakość dzwięku w Filmach, grach i MP3,
i sam zadecyduj. Wszystko zaleźy od modelu karty i sterów, z kartami crativa róźnie bywa :) czasami jest o niebo lepiej niź na oryginalnych sterach a czasem to tak zmuli system, źe hohohoho.
Ja osobiście uźywam przerobionych z Audigy2 sterów i jest spoko,jakość dzwięku dobra no i mam soft z Audugy :)
A mam SB Live! 1024
Strona 1 / 1