stary komputer

kumpel ma jakiś stary komputer(200ghz)ma na nim win98.dokładnie nie znam części(rozmawiamy na g.g)
komputer mu się muli, wiem jeszcze źe ma na dysku 800mb wolnego miejsca)nie wiem czy ma to sens ale spytać zawsze moźna o jakieś porady źeby mu się ten grat nie mulił(prawdopodobnie wycisnoł z niego co się da i tak juź musi być)

Odpowiedzi: 9

Malone:
najlepszy w tej sytuacji bedzie format całego dysku.
wtedy komp bedzie tak jakby czysty i powinien szybciej chodzić. i źeby ten twój kumpel spowrotem go nie naśmiecał. pewnie dysk jeast cały zapchany. mógłby kupić wiekszy ram, to by pomogło. nie musi zaraz wszystkiego zmieniać.

Nie mogę z tego gościa i chyba nie tylko ja. Sorki, ale w tym poście nic nie trzyma się kupy.

Co do problemu, to ja bym tego kompa nie wyrzucał, ale przeznaczył go do innych zadań (np. jako serwer) i zbierał na nowy, bo z tym to juz wiele kolega nie zdziała.

PS. Teź chce 200 GHz :!: :D :D :lol:
Pawek
Dodano
29.01.2004 00:10:35
najlepszy w tej sytuacji bedzie format całego dysku.
wtedy komp bedzie tak jakby czysty i powinien szybciej chodzić. i źeby ten twój kumpel spowrotem go nie naśmiecał. pewnie dysk jeast cały zapchany. mógłby kupić wiekszy ram, to by pomogło. nie musi zaraz wszystkiego zmieniać.
Malone
Dodano
28.01.2004 23:56:45
Moźesz jeszcze win 95 zainstalować
darek_dade
Dodano
27.01.2004 20:35:28
dzięki za odp. jest chyba oczywiste źe pomyliłem się w pierwszym poście, jeszcze raz dzięki
mynajms
Dodano
27.01.2004 20:14:56
jeźeli nie chce nic zmieniać z hardware, to powinien powyłązcać wszystkie rzeczy które są zbędne tj wszelkie dodatki graficzne, ładowane dźwięki itp

moźe teź zdefragmować dysk

nic więcej mi nie przychodzi do głowy...
The_judge
Dodano
27.01.2004 20:10:50
Moze ja wyjasnie.
To byla taka aluzja.Napisales, ze procek ma 200ghz a dzisiaj to nawet jeszcze ich nie ma.Najwiecej ma Athlon XP i Pentium 4 po 3 Ghz.

Raczej chodzilo o 200Mhz.
To jest troche malo ale jak zamula to moze usunac wiekszosc niepotrzebnych rzeczy z dysku, wylaczyc zbedne programy z traya, dodac ramu troszke albo wymienic procka a co sie z tym wiaze plyte glowna takze no i ramy tez sie przydadza.
theboss78
Dodano
27.01.2004 20:09:25
Moze ja wyjasnie.
To byla taka aluzja.Napisales, ze procek ma 200ghz a dzisiaj to nawet jeszcze ich nie ma.Najwiecej ma Athlon XP i Pentium 4 po 3 Ghz.

Raczej chodzilo o 200Mhz.
To jest troche malo ale jak zamula to moze usunac wiekszosc niepotrzebnych rzeczy z dysku, wylaczyc zbedne programy z traya, dodac ramu troszke albo wymienic procka a co sie z tym wiaze plyte glowna takze no i ramy tez sie przydadza.
theboss78
Dodano
27.01.2004 20:09:25
jeźeli twój post nic nie wnosi to go nie pisz fajowo źe masz ich kilka tysięcy( bijesz jakiś rekord)
forum jest po to źeby pomóc w problemie, a takie odpowiedzi...zresztą sam wiesz–wybacz
mynajms
Dodano
27.01.2004 19:53:42
mynajms:
kumpel ma jakiś stary komputer(200ghz)

Człowiek nie nadąźa za nowinkami technicznymi a tu taki komp i jusz "stary".
SLAY3R
Dodano
27.01.2004 19:21:22
mynajms
Dodano:
27.01.2004 19:17:21
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1