Startowanie ... ogólne działanie

Witam (mój 1–szy post) Wszsttkich Seniorów forum :)

Otóź mam problem z moim juź troche przysłuźonym XP ...
Zbulwersował mnie fakt źe się ślimaczył (delikatnie powiedziane) i postanowiłem zrobić wielką kurację oczyszczającą i tak z wolnych 300 mb zrobiło się ledwo ponad 1,2 GB (na 5) co mnie bardzo uszczęśliwiło i myślałem źe juz Windows będzie śmigał szybciej. Nic bardziej mylnego, więc przystąpiłem w dalsze działanie i poinstalowałem sobie róźne wynalazki typu RegClaner, Tweak XP itp itd. Moźe pare funkcji z tych "Tuningujących" programów się przydało ale nie dało to jakiegoś wielkiego kopa. I skończyło się tym źe wszsytko wywaliłem i zostawiłem sobie RegCleanera (w miare funkcjonalny).

Poczytałem troche forum i oczyściłem dysk kasując Dll itp ale podczas startu windy podczas przelatywania tego paska krew mnie zalewa, doliczyłem sie 42 przefrunięć tego paseczka, na dodatek po całej tej procedurze z paskiem mam czarne tło przez ok 1,1–5 min po czym z łaski swojej wyświetla się powitalnośc ( :lol: ) windowsa, która chciałem skasować i skasowałem ale zamiast tego wyświetla mi sie okienko logowania na niebieskim tle :lol:

I teraz podstawowe pytanie ...

– Jak mogę przyśpieszyć cała procedure uruchamiania ? :roll: tzn. zmiejszenie przelatywanie tego paska, brak czarnej dziury w ładowaniu (wyźej wymienionej) oraz skasowanie tego powitania ale nie tak źeby mi sie okienko logowania wyświetlało tylko zaraz za tym "paseczkiem" :lol: po chwili się win ładował, jest to bardzo uporczywe z rana gdy chce cos przed szkoła polukać to zanim wszsytko sie poładuje to ...

Reinstalacja w tym wypadku nie pomaga, a format i nowy win raczej nie wchodzi w gre :cry:

ps.) Osprzęt
– Athlon 900mhz
– 320 Ram
– dysk 20gb samsung + baracuda 40gb
– grafa radeon 9200

Uźyłem opcji "szukaj" oraz przeczytałem "faq" na górze.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. :D

Odpowiedzi: 3

no mam mały problem :( ... sciagam botvisa no i nie moge w niego wejsc wyswietla sie jakis komunikat ze nie ma pliku wejscia czy cos takiego, nie wiecie gdize moge ciut starsza wersje tego programu zassać ?
Saskey
Dodano
17.01.2005 20:01:07
To pewnie i BootVisie przeczytales ? :wink:

Uzyj go na Dzien Dobry.

Update: Nie wcinaj sie Bobek jak starsi gadaja :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
17.01.2005 18:39:43
Uzyj BootVisa
Sprawdz tryby pracy dyskow
Odptasz niepotrzebne programy w autostarcie
Bobi
Dodano
17.01.2005 18:39:30
Saskey
Dodano:
17.01.2005 17:59:16