start z plytki
To pewnie banalne ale nie wiem jak przestawic w biosie start komputera z hdd na CD–R? Mam płytke MSI KT4AV do Athlona 1,8 GHz.Prosze o pomoc!! :(
Odpowiedzi: 7
No jak nie ma jak jest ? Zobacz na screenie – w tym miejscu jest Diskette First i wlasnie to masz przestawic. Jak ? Na dole ekranu pisze czym "change values".pablo23:
... i nie moge znalezc zmiany na CD–ROM.Nie ma takiego wyboru.

Dzieki za dobre checi ale ja tam przeszperalem juz wszystko – w biosie– i nie moge znalezc zmiany na CD–ROM.Nie ma takiego wyboru.Jak pisalem wczesniej jedyne co mozna wybrac to enable lub disable(reszta patrz wyzej).
Dzieki za zainteresowanie.
Pozdrawiam
Dzieki za zainteresowanie.
Pozdrawiam
Boot Sequency jest wane dla nas. Ustaw na pierwsze CD–ROM (ATAPI CD–ROM lub cos podobnego)
Pozdro
Pozdro
W biosie znalazlem Boot sequency, dalej Primary Display ale jest do wyboru: VGA/EGA;CGA40x25;CGA80x25;Mono;Absent
Reszta "pozycji" do zmany to tylko Enable/Disable, Yes/No.Wiec nadal jestem w punkcie wyjscia.Co moge jeszcze zrobic?
Reszta "pozycji" do zmany to tylko Enable/Disable, Yes/No.Wiec nadal jestem w punkcie wyjscia.Co moge jeszcze zrobic?
A na guzik mi to ? Ja tego nie potrzebuje, wiec nie wiem o czym ten Twoj post.
El Nino to chyba nie problem sprawdzic w google. Pierwsza strona wynikow pierwszy link po wpisaniu:
Dla ulatwienia powiem ze Ami
KT4AV +bios
Dla ulatwienia powiem ze Ami
Nie chce mi sie szukac jaki bios ma Twoja plyta, ale z reguly w miejscu o nazwie Advanced BIOS Features powinienes znalezc cos co bedzie sie nazywalo Boot Device (Boot Drive Order) – primary boot device, seconary, itd lub podobnie i zmieniasz w primary na naped CD. Na secondary HDD a reszta do wyboru.
Strona 1 / 1