Start winXP
Witam,
Sytuacja wygląda tak z moim PC.
1)zainstalowany czysty windows (podłączony tylko dysk na system)
2) instalacja sterowników itp.
3) podłączenie dodatkowych dwóch dysków.
4) instalacja update do windy
5) instalacja oprogramowania
6) shutdown systemu
Następnego dnia odpalam kompa, wszystko ładnie pięknie aż do momentu ładowania systemu, a konkretnie do widniejącego "biegającego" paska ładowania windowsa. I tak już zostaje.
Odłączałem zewnętrzne urządzenia, robiłem przywracanie systemu, wymieniłem zasilacz, sprawdzałem pamięci i nic.
Raz się udało odpalić system, gdy odłączyłem dwa dodatkowe dyski. Udaje się odpalić system z tymi dwoma dyskami gdy wejdę w tryb awaryjny a później restart systemu i odpala się w trybie normalnym.
Dane kompa:
Intel Pentium 3Ghz
Gigabyte GA-8N-SLI pro
Kingston 2Gb w dualu
Dyski SATA 2
Jak zdiagnozować problem?
Odpowiedzi: 3
Prędzej to kwestia ustawień w BIOS-ie związanych z S-ATA, ale to tylko zgadywanie na podstawie tego "braku" C:
Oczywiście wszystkie stery najnowsze.
Jak instalujesz z wszystkimi dyskami to system masz z kolejną wolną literą, a nie z literką C
-
[quote=chmura]Oczywiście wszystkie stery najnowsze. Jak instalujesz z wszystkimi dyskami to system masz z kolejną wolną literą, a nie z literką C[/quote] Co takiego ??? Jeśli partycja istnieje to dostanie literkę C - chyba, że dysk na którym instalujesz jakoś nie do końca jest pierwszym dyskiem z aktywną partycją... wtedy po podłączeniu innych dysków po instalacji mogą być kłopoty z rozruchem...
Czemu nie istalujesz XP z podłączonymi wszystkimi dyskami ?? Sterowniki najnowsze ?? Bios zaktualizowany ??
Strona 1 / 1