Start systemu Windows XP(MX)

Witam, mój problem jest taki: gdy włączam komputer(świeżo zainstalowany windows xp(mx 6)) pasek ladowania ciagle sie przewija ale system sie nie wlacza, ale gdy zresetuje komputer system uruchamia sie prawidlowo. Być może jest to problem ze sterownikami bo jest to dysk SATA(SEAGATE ST3808110AS) Niestety nie dołączają sterowików do dysku, pozatym komputer nie ma stacji dyskietek... Zaznaczam ze przed formatowaniem i instalacją windowsa system wlaczał się dobrze.

Odpowiedzi: 5

System włączał się dobrze, instalowany z tej samej płyty z takimi samymi ustawieniami? Czy ktoś inny ci wcześniej instalował system? A co narzędzia diagnostyczne do dysku napewno nic nie pokazują??
Small Mike
Dodano
10.06.2008 00:21:30
stery nic nie dają...jakieś inne pomysly co moze być przyczyną?
kasanowak
Dodano
10.06.2008 00:06:15
  • Rebe 10.06.2008 08:50:27

[quote=kasanowak]stery nic nie dają...jakieś inne pomysly co moze być przyczyną?[/quote] inny pomysł - kup windowsa przyczyna - brak oryginalnego windowsa. PS. A co ja, kruca, będe szarą komórkę wysilał dla innych - gdybym sam ukradł to bym umiał się kradzionym posługiwać.

Jeżeli po resecie kompa MX jednak odpala to wina nie leży po stronie sterów-wtedy nie zainstalowałby się w ogóle-tak myślę.Zawsze jednak możesz iść do kogoś kto ma stery lub neta,nagrać je na flesza lub mp3 i kiedy Ci MX odpali (lub F8-w trybie awaryjnym) możesz je zawsze dograć do systemu.
darcon25
Dodano
09.06.2008 20:31:54
W tym problem że format był i to dwa razy, jeśli to to by było to nie byłby problem, a ten widnows w ogole sie nie laduje, tylko ten pasek postepu...;/
kasanowak
Dodano
09.06.2008 13:58:59
Miałem kiedyś podobnie. Pasek kręcił mi się chyba ze 3 czy 4 minuty - ale w końcu system zaskakiwał i było ok. Ale... wtedy miałem pirata. Niczego Ci nie sugeruję, ale jeśli nikt Ci nie pomoże - to bez formatu się raczej nie obejdzie. Tylko to mi wtedy pomogło.
XanTyp
Dodano
09.06.2008 12:20:40
kasanowak
Dodano:
08.06.2008 14:59:20
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1