Start bez logowania
Witam,
Zaleźy mi na szybkim starcie Win XP bez logowania. Czy moźna ustawić to tak, źeby przy starcie automatycznie uruchamiało się zwykłe konto, z którego ewentualnie moźna by się później przelogować na konto administratora?
Zaleźy mi na szybkim starcie Win XP bez logowania. Czy moźna ustawić to tak, źeby przy starcie automatycznie uruchamiało się zwykłe konto, z którego ewentualnie moźna by się później przelogować na konto administratora?
Odpowiedzi: 11
Wiem o tym. Myślę źe ten temat juź skończymy :D
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Przeciez prawie wszystkie ustawienia w systemie masz zapisywane w rejestrze. Wszystkie 'ptaszki' które zaznaczasz w opcjach etc.
Jasne więc wydaje się, ze wszystkie dane wprowadzane w formie menu w okienkach w rejestrze lądują, masz to jedynie pokazane w bardziej przystępnej formie.
Jasne więc wydaje się, ze wszystkie dane wprowadzane w formie menu w okienkach w rejestrze lądują, masz to jedynie pokazane w bardziej przystępnej formie.
Bobi:
.......przecieź specjalnie w Windowsie (rejestrze) jest miejsce.....
sh@dow:
Ale nie kaźdy lubi grzebać w rejestrze.
Kto powiedział, ze trzeba w rejestrze grzebać. W uruchom control userpasswords2, kilka klików i wsio.
Zreszta wszystko jest w faq, tylko komu się chce tam zagladać.
sh@dow:
Zresztą i tak Ty masz rację więc nie ma co więcej na ten temat opowiadac :lol:
Wyczuwam ironię, a ta mordka na koncu moje przypuszczenia poniekąd potwierdza. Jednak skoro tak piszesz nie wypada się z tym nie zgodzić.
Ale nie kaźdy lubi grzebać w rejestrze.
Nie wiem jaki sens ma takie kombinowanie, przecieź specjalnie w Windowsie (rejestrze) jest miejsce gdzie autologowanie moźna dla konkretngo konta załączyć.
Ale przeiez konto admina i tak i tak nie jest widoczne. A jak wejdziesz w awaryjnym to jest.
Przecieź on ma konto z uprawnieniami administratora a nie konto o nazwie Administrator.
No moźe sie źle wyraziłem Konto Administrator nie moźe być wyłączone. :lol:
Przecieź on ma konto z uprawnieniami administratora a nie konto o nazwie Administrator.
No moźe sie źle wyraziłem Konto Administrator nie moźe być wyłączone. :lol:
sh@dow, po co? W razie jakiegoś padu konta z uprawnieniami admina masz kłopot, bo pozostałe konta – w tym wbudowanego administratora – powyłączane.
W panelu sterowania w uzytkownikach zostaw sobie włączone tylko to konto na ktore sie logujesz. Jesli bedzie tylko jedno konto aktywne i bedziesz to automatycznie na niego sie zaloguje.
FAQ, w tym dziale, przyklejony i tak poczytaj o autologowaniu :)
Ale jak to zrobić?
Strona 1 / 1