Stałe IP

Nie znam sie na ty wogole i pytanko me brzmi:
CO to jest to stale IP, jaki ma wady jakie zalety i czy lepiej dla uzytkownika jest miec stale czy zmienne IP i dlaczego ?

Odpowiedzi: 16

hmm, ale wydaje mi sie ze taki srednizaawansowany uzytkownik raczej mnie nie namierzy.
czy np. tak jak jest w steganosie to zmienianie ip to mocno przeszkadza potencjalnemu hackerowi ?

P.S(z innej beczki) czy kozystanie z proxy cos pomaga, ja korzystam z proxy lecz nie w 100% (chyba) bo w niektorych prograch jest obok proxy miejsce na uzytkownika i haslo. Czy posiadanie wlasnego konta pomaga czy wrecz przeciwnie ?
Lucky
Dodano
04.08.2004 12:39:02
Lucky:
Apropo IP, znacie moze jakies freeware co zmienia co 1sec – 1min ip ? Steganos 6 korego przez chwile posiadalem zwalnial tak mojego kompa ze poezja :P a jak sie ma taki stało – zamaskowane ip mozna dostawac banów ile sie chce ;]
Do Twojego IP zawsze idzie się dostać. A jęsli łączysz się przez sieć lokalna (i cały lan ma to samo IP zewnętrzne) to namierzenie Ciebie to kwestia dogadania się z ISP, a i zmieniacze IP nie pomogą, bo IP serwera sie nie da zmienić.
Anonymous
Dodano
04.08.2004 12:10:20
Doktor X:
EL NINO napisał:
Upomnienie mozesz dostac za te czesci rowerowe

no tak , przecierz nie zauwazylem ze nie ma topiku na forumXP o czesciach rowerowych :oops:
Cholera znowu ktos zarzuci mi naduzywanie jednej z najpiekniejszych roslin rosnacych na naszej planecie :P :wink:

Storczyk ? – drogo Ci musi ten sztach wychodzić :mrgreen:
Rebe
Dodano
04.08.2004 09:00:56
EL NINO napisał:
Upomnienie mozesz dostac za te czesci rowerowe

no tak , przecierz nie zauwazylem ze nie ma topiku na forumXP o czesciach rowerowych :oops:
Cholera znowu ktos zarzuci mi naduzywanie jednej z najpiekniejszych roslin rosnacych na naszej planecie :P :wink:
Doktor X
Dodano
04.08.2004 06:07:34
Apropo IP, znacie moze jakies freeware co zmienia co 1sec – 1min ip ? Steganos 6 korego przez chwile posiadalem zwalnial tak mojego kompa ze poezja :P a jak sie ma taki stało – zamaskowane ip mozna dostawac banów ile sie chce ;]
Lucky
Dodano
03.08.2004 21:06:21
Rebe:
Tia.......... mnie teź po udanym stolcu humor się zwykł poprawiać – widzę EL NINO, źe awansowałes .......na środek rozluźniający :lol: :wink:

I to w 100% naturalny :mrgreen:
Anonymous
Dodano
03.08.2004 19:35:55
Tia.......... mnie teź po udanym stolcu humor się zwykł poprawiać – widzę EL NINO, źe awansowałes .......na środek rozluźniający :lol: :wink:
Rebe
Dodano
03.08.2004 19:31:08
Doktor X:
chodzi mi o to jak sa scigani ludzie przez te pedalskie instytucje typu RIAA itp.
Czy to zmienne czy stale, zawsze dojda do Ciebie. Info o tym kto uzywa jakiego IP jest dostepne u providera. Upomnienie mozesz dostac za te czesci rowerowe :P .
Doktor X:
EL NINO ja nie wiem co jest , ale ostatnio po kazdym Twoim poscie humor poprawia mi sie o 100%
To teraz tylko czekaj na moj post w dziale Forum CentrumXP, gdzie oznajmnie dwa tygodnie bana dla Ciebie :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
03.08.2004 19:18:02
roadrunner:
Zapomnielsiscie o najwiekszej zalecie stalego IP:
– otoz tylko na stalym IP mozna dostac bana na IP,na zmiennym nie za dobrze to wychodzi :D

prawie w sedno trafiles...
ale dokladniej chodzi mi o to jak sa scigani ludzie przez te pedalskie instytucje typu RIAA itp. ale podejzewam ze zaraz dostane upmnienie ze to juz inny temat , ktorego te forum nie obejmuje :wink:
dzieki za naprowadzenie na good trop ! :P

EL NINO ja nie wiem co jest , ale ostatnio po kazdym Twoim poscie humor poprawia mi sie o 100%–oby tak dalej !!!
Pozdrawiam!!! :lol:
Doktor X
Dodano
03.08.2004 05:43:57
roadrunner:
– otoz tylko na stalym IP mozna dostac bana na IP,na zmiennym nie za dobrze to wychodzi :D

prawie w sedno trafiles...
ale dokladniej chodzi mi o to jak sa scigani ludzie przez te pedalskie instytucje typu RIAA itp. ale podejzewam ze zaraz dostane upmnienie ze to juz inny temat , ktorego te forum nie obejmuje :wink:
dzieki za naprowadzenie na good trop ! :P

EL NINO ja nie wiem co jest , ale ostatnio po kazdym Twoim poscie humor poprawia mi sie o 100%–oby tak dalej !!!
Pozdrawiam!!! :lol:
Doktor X
Dodano
03.08.2004 05:43:57
roadrunner
Dodano
03.08.2004 00:13:21
Ivaho
Dodano
02.08.2004 16:03:50
No widzisz – jak Cię ładnie podpuścić :oops: poprosić to i jakiś poźytek jest :wink:
Zaś co do googli to mi tu nie wyskakuj, bo mi gdzieś z ulubionych zginęły i teraz nie wiem co mam w pasku adresu wpisać :lol:
Rebe
Dodano
02.08.2004 15:53:22
Rebe:
rozwiń to i opisz róźnicę między zewnętrznym, a wewnętrznym IP oraz istnieniem , badź nie współzaleznościm iędzy nimi, a "stałością" tegoź .
Trzeba bylo sie od razu dopisac ze tez kurna nie wiesz a nie czaic sie i doktorka podpuszczac :P :P .
Roznica:
– zmienny, bo moze byc inny po kazdym zalaczeniu komputera, lub np. inny co kilka dni
– staly, bo taki sam dzisiaj, za tydzien, miesiac, rok
– zmienny zawsze przyznawany jest przez serwer DHCP a na komputerze zaznaczamy tylko "Uzyskaj adres IP automatycznie"
– staly moze byc przydzielany przez serwer DHCP po zaznaczeniu jw, lub wpisany recznie przez uzytkownika po zaznaczeniu "Uzyj nastepujacego adresu IP"
– w sieci wewnetrznej komputery znajduja sie po "nazwie", wiec roznicy nie ma
– w internecie, jesli nie stawiamy serwera WWW lub FTP roznicy nie ma, natomiast jesli chcemy miec na zmiennym IP serwer WWW, mozemy skorzystac np. z http://www.no–ip.com/ W skrocie – po zarejestrowaniu jakiejs nazwy, nasz komputer po uruchomieniu wysyla tam aktualny adres IP co powoduje to, ze kazdorazowe wywolanie naszej strony przekazywane jest na nasz serwer.

P.S. Co to kurna googli nie ma ? :P
EL NINO
Dodano
02.08.2004 15:41:52
EL NINO:
To o tym stalym IP wyczytales znowu w poscie Rebego ? :P

Czep się – ja takich brzydkich słów nie uźywam – a jak juź musisz opowiadać dykteryjki to :idea: rozwiń to i opisz róźnicę między zewnętrznym, a wewnętrznym IP oraz istnieniem , badź nie współzaleznościm iędzy nimi, a "stałością" tegoź .
Tylko opisz jak dla mnie, a nie jak dla tego co "w szpilkach" biega* :mrgreen:

*odniesienie do innego forum
Rebe
Dodano
02.08.2004 15:12:54
To o tym stalym IP wyczytales znowu w poscie Rebego ? :P Jak mozna nie rozumiec okreslenia "stale IP" ? Stale, tzn. niezmienne, ciagle takie samo. Czy po jednym skreconym bacie, czy po dwoch dilpakach, ciagle bedzie identyczne :mrgreen: .
Zalety czy wady – nie zakladasz serwera www czy ftp, to dla Ciebie bez roznicy, chocbys sie nie wiadomo jak nastuffil.
EL NINO
Dodano
02.08.2004 14:51:35
Doktor X
Dodano:
02.08.2004 10:28:34
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1