Stacja dyskietek
Mam taki oto problem:
Koleźanka kupiła nowy komp i jest taki motyw źe jak wrzucam dyskietkę do napędy i chce ją otworzyć to wyskakuje komunikat źe dyskietka jest niesformatowana i czy sformatować. Jak wezmę "nie" no to nic się nie dzieje, a jak wezmę " tak" tootwiera się to okienko gdzie się tam wybiera jak ma formatowac i wogóle i jak biore formatujto wyskakuje komunikat źe dysk jest chroniony przed zapisem. A najlepsze w tym źe wcale tak nie jest bo "okienko" nadyskietce jest zakryte!!
No ioco chodzi z tym wszystkim??
z niecierpliwością oczekuje konstruktywnych itrafnych odpowiedzi :wink:
Koleźanka kupiła nowy komp i jest taki motyw źe jak wrzucam dyskietkę do napędy i chce ją otworzyć to wyskakuje komunikat źe dyskietka jest niesformatowana i czy sformatować. Jak wezmę "nie" no to nic się nie dzieje, a jak wezmę " tak" tootwiera się to okienko gdzie się tam wybiera jak ma formatowac i wogóle i jak biore formatujto wyskakuje komunikat źe dysk jest chroniony przed zapisem. A najlepsze w tym źe wcale tak nie jest bo "okienko" nadyskietce jest zakryte!!
No ioco chodzi z tym wszystkim??
z niecierpliwością oczekuje konstruktywnych itrafnych odpowiedzi :wink:
Odpowiedzi: 6
Sprawdz taśme i ustawienia w biosie napędu.
A 1.44 MB
Poluzuj wszystkie śruby mocujące napęd i zobacz – nieraz zastosują za długie i robią zwarcie lub blokują.
A 1.44 MB
Poluzuj wszystkie śruby mocujące napęd i zobacz – nieraz zastosują za długie i robią zwarcie lub blokują.
Że wpiąć się da odwrotnie to wiem, ale nie będzie wykrywał w windzie, kiedyś to i dysk mogłeś podpiąc odwrotnie, jak taśma ząbków nie miała :D
Wiesz ,będąc kiedyś nie za bardzo ten tego podpinałem flopa,taśmę IDE moźna wpiąć odwrotnie bez problemu,a zasilanie teź jeźeli ktoś się uprze :wink:
MarcinX:
Zobacz czy stacja jest dobrze podpięta :wink:
musi byc dobrze podpieta, bo inaczej by napedu nie wykrył, a z ta ochroną zapisu czasem tak bywa, tez tak kiedys miałem.
zobaczę...a jeszcze coś?
aleja mźebyć źle podpięta? przecieź jest tylko jedna moźliwość :–) Zresztą by jej chyba niewidział wtedy wcale?
aleja mźebyć źle podpięta? przecieź jest tylko jedna moźliwość :–) Zresztą by jej chyba niewidział wtedy wcale?
Zobacz czy stacja jest dobrze podpięta :wink:
Strona 1 / 1