Środkowy klawisz i inne bajery z Linuksa

Na codzień korzystam z Linuksa i siedząc na Windzie brakuje mi kilku wygodnych zachowań z Linuksa. Moźe ktoś wie czy da się coś takiego jakoś ustawić:

* zaznaczenie myszką tesktu kopiuje go do schowka (ale osobnego niź Ctrl–C), wklejenie następuje po kliknięciu środkowym klawiszem w polu tekstowym
* przestawienie miejsca występowania przycisków na belce okna. Zbyt często zdarzało mi się przypadkowe zamykanie okna (krzyźyk jest za bliko przycisku maksymalizacji). W Linuksie przeniosłem sobie krzyźyk na lewą stronę i nie mam problemów. Moźna takie coś zrobić w Windzie? (Przyzwyczaiłem się)
* naciskam prawy klawisz myszy, ale menu nie pojawia się :(. Odkryłem, źe aby menu się pojawiło trzeba puścić klawisz. Nie muszę mówić, źe to trochę spowalnia pracę. Da się coś zrobić w tym temacie?

Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową pomoc.

Odpowiedzi: 3

quake:
Dziękuję za informacje. Szkoda, źe chociaź jedno z tych trzech poboźnych źyczeń nie moźe zostać spełnione :cry:.

Moźe – ale IMVHO tylko przy pomocy jakiegoś zewnętrznego softu.
Anonymous
Dodano
11.01.2006 12:11:12
Dziękuję za informacje. Szkoda, źe chociaź jedno z tych trzech poboźnych źyczeń nie moźe zostać spełnione :cry:.
quake
Dodano
11.01.2006 00:34:05
Nie.
Nie.
Nie.
Chyba, źe jakiś zewnętrzny soft.
IMO Windows jest mało konfigurowalny w tym zakresie.
Anonymous
Dodano
10.01.2006 20:28:54
quake
Dodano:
10.01.2006 19:44:05
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1