sprzęt
co myślicie o tym sprzęcie:
Radeon 9800 pro
2x512 DDR Kingston
Pentium 4 3.0 ghz
Radeon 9800 pro
2x512 DDR Kingston
Pentium 4 3.0 ghz
Odpowiedzi: 17
OT jak cholera, ale rozmowa jest ciekawa.
...świadczy o dobrym wybadaniu rynku i sprycie.
Jak wszyscy zapewne wiedzą na ludzi działa magia liczb, 3GHz, 512, 5700, 400, typowy supermarketowiec widzi w tym momencie dobry konfig, to nic źe jest to Celeron, pamięć 333 Goodram, GForce w wersji LE, zasilacz ma 400W "na niby" bo to megabajt. W markecie nie liczy się renoma dobrego sprzętu, tutaj musi być sprzedaź na tzw. mase sprzętu który jest tani w produkcji i na którym moźna zarobić.
Nie mam zamiaru pochwalać takich poczynań, lecz musze się zgodzić iź taka polityka działa, sprzedaź jest i to wystarcza. To klient wybiera miejsce zakupu, a źe wybiera supermarket to juź tylko świadczy o jego podejściu do tematu dobrego komputera, w skrócie moźna powiedzieć: jak chce "wypasiony" (przyp. o liczbach) i tani sprzęt to niech kupuje w markecie.
Zestaw : mocny proc (i reklamowanie się nim i tylko nim),słaba karta,mało ramu o czym świadczy ?
...świadczy o dobrym wybadaniu rynku i sprycie.
Jak wszyscy zapewne wiedzą na ludzi działa magia liczb, 3GHz, 512, 5700, 400, typowy supermarketowiec widzi w tym momencie dobry konfig, to nic źe jest to Celeron, pamięć 333 Goodram, GForce w wersji LE, zasilacz ma 400W "na niby" bo to megabajt. W markecie nie liczy się renoma dobrego sprzętu, tutaj musi być sprzedaź na tzw. mase sprzętu który jest tani w produkcji i na którym moźna zarobić.
Nie mam zamiaru pochwalać takich poczynań, lecz musze się zgodzić iź taka polityka działa, sprzedaź jest i to wystarcza. To klient wybiera miejsce zakupu, a źe wybiera supermarket to juź tylko świadczy o jego podejściu do tematu dobrego komputera, w skrócie moźna powiedzieć: jak chce "wypasiony" (przyp. o liczbach) i tani sprzęt to niech kupuje w markecie.
ja mam 9800pro,ramy 2x512 kingston,p4 3.0 ht,chiftec 360,44 stopni
Ostatni rekord był chyba coś ok. 5.5 ghz ,ok. 5 ghz stabilnie,ciekły azot :wink:
Tego ci nikt dokładnie nie powie,wszystko zaleźy od płyty,ramu,zasilacza,chłodzenia i szczęścia co do serii proca.
3.5 powinien pójść a co dalej.......?
Tego ci nikt dokładnie nie powie,wszystko zaleźy od płyty,ramu,zasilacza,chłodzenia i szczęścia co do serii proca.
3.5 powinien pójść a co dalej.......?
cze na ile mógłbym podkręcic pentiuma 4 3.0 ghz ht?I zeby chodził stabilnie
Spiderko,tak ale.....
Statystyczny klient to dzieciak z rodzicami czyli gracz.
Zestaw : mocny proc (i reklamowanie się nim i tylko nim),słaba karta,mało ramu o czym świadczy ?
To parodia.
Dali by słabszy (tańszy) proc,więcej ramu i lepszą kartę,opinia o sklepie byłaby lepsza.
Statystyczny klient to dzieciak z rodzicami czyli gracz.
To parodia.
Dali by słabszy (tańszy) proc,więcej ramu i lepszą kartę,opinia o sklepie byłaby lepsza.
spiderko:
Krytykujecie takie zestawy, w sumie mi teź chce się śmiać z takich komputerów. Ale proponuje chwilkę się zastanowić jakie komputery wy byście wystawili na sprzedaź w takim markecie? Konfiguracje na dobrych (=kosztownych) komponentach? Jeszcze zastanówcie się: jaki jest statystyczny klient super–marketu? Jakiś czas temu miałem szkolenie z panami z NTT, rozmowa na temat słabych konfiguracji jakie są sprzedawane w marketach REAL została w ten sposób wytłumaczona iź nie będzie klientów na komputer który jest zbudowany z droźszych części. Moźna się z tego śmiać ale po zastanowieniu się, przynajmniej ja, dochodze do wniosku źe nie byłoby klientów na DOBRE konfiguracje w marketach, one poprostu nie pasują do specyfiki takich sklepów. Ma być tanio, to niech będzie tanio, jakość nie jest priorytetem. Takie jest moje zdanie.
Owszem ale IMO za te cene (1999 PLN) mozna cos lepszego sobie poskladac czy gotowca kupic
Krytykujecie takie zestawy, w sumie mi teź chce się śmiać z takich komputerów. Ale proponuje chwilkę się zastanowić jakie komputery wy byście wystawili na sprzedaź w takim markecie? Konfiguracje na dobrych (=kosztownych) komponentach? Jeszcze zastanówcie się: jaki jest statystyczny klient super–marketu? Jakiś czas temu miałem szkolenie z panami z NTT, rozmowa na temat słabych konfiguracji jakie są sprzedawane w marketach REAL została w ten sposób wytłumaczona iź nie będzie klientów na komputer który jest zbudowany z droźszych części. Moźna się z tego śmiać ale po zastanowieniu się, przynajmniej ja, dochodze do wniosku źe nie byłoby klientów na DOBRE konfiguracje w marketach, one poprostu nie pasują do specyfiki takich sklepów. Ma być tanio, to niech będzie tanio, jakość nie jest priorytetem. Takie jest moje zdanie.
No to i ja dodam coś od siebie. Za tą cenę nie kupiłbym tego kompa, nawet dla samego proca. Fakt proc całkiem całkiem do przełknięcia, ale mobo to pewnie jakie ECS :D, hdd teź ujdzie w toku, no ale 256 RAM i GF5200 ?? To juź jest obciach na całego. Ja bym takiego kompa nikomu nie pokazał :D wstydziłbym się go. Powaźnie mówie.
Poprawiono.
Czepialski :twisted: :wink:
Czepialski :twisted: :wink:
MarcinX:
Małe OT.
Najnowsza oferta Media Markt (do sklepu nic nie mam) :wink:
Komputer Netffork :D
P4 3ghz (nawt całkiem)
Płyta :nie podali chyba się boją,jakiś lowend.
Hdd 80 ghz
DVD+/–
Ram 256 mb (sic!)
Karta GF 5200 :P
Cena 1999.
Moźna by co lepsze części (tj. proc,nagrywarka) zatrzymać ,resztę sprzedać i poskładać jająś sensowną maszynę.
Konfigi MM powalają :roll:
Małe OT 2:
Kurna rzeczywiscie takiego dysku to ja w zyciu nie widzialem :mrgreen: :wink:
Ale ja kurna czepialski jestem :P
Sory
Małe OT.
P4 3ghz (nawt całkiem)
Hdd 80 gb
DVD+/–
Ram 256 mb (sic!)
Cena 1999.
Moźna by co lepsze części (tj. proc,nagrywarka) zatrzymać ,resztę sprzedać i poskładać jakąś sensowną maszynę.
P4 3ghz (nawt całkiem)
Hdd 80 gb
DVD+/–
Ram 256 mb (sic!)
Cena 1999.
Moźna by co lepsze części (tj. proc,nagrywarka) zatrzymać ,resztę sprzedać i poskładać jakąś sensowną maszynę.
spiderko – jak to czemu ? –
Mam – paczta i podziwiajta.
Następny post będzie zaś dotyczył instalacji SP!/SP2, bo..... "coś o złym numerze pisze"
Mam – paczta i podziwiajta.
Następny post będzie zaś dotyczył instalacji SP!/SP2, bo..... "coś o złym numerze pisze"
Radeon 9800 pro
2x512 DDR Kingston
Pentium 4 3.0 ghz
Jednego nie rozumiem, czemu ma słuźyć ten post? Mamy rozpływać się w podziwie, czy teź moźe masz jakiś dylemat pt."a moźe lepiej było kupić mamie lodówke?" :D
wydałem na wszystko do kompa oprucz obudowy monitora klawiatury i myszki ponad 3000zł
My na ten przykład myslimy, źe za te pieniądze to moźna alternatywę z wodotryskiem znaleźć, ale przecieź to nie są "nasze pieniądze", nasze potrzeby i nasze sposoby wykorzystania teog zestawu .
PS.
Zaraz okaźe się, źe do teog dołoźona jakaś płyta low–end, bo .....zabrakło.
PS.
Zaraz okaźe się, źe do teog dołoźona jakaś płyta low–end, bo .....zabrakło.
bo własnie mam tego sprzęta
Nic nie myślimy. Podaj dokłanie co i jak to ci powiemy co myślimy :D :lol:
Strona 1 / 1