Sprawdzanie woluminu
A wiec chcialem sprawdzic "woluminy w poszukiwaniu bledow" na dysku "c". Co system robi w trakcie uruchamiania komputera. Niesty nic z tego wystepuje jakis blad a oto tresc komunikatu "nie mozna otworzyc woluminu do bezposredniego dostepu" co to moze byc i jak to wyleczyc ???
Odpowiedzi: 6
Dobra ide spac, bo jak narazie wszystko dziala i powiem ci ze nic to nie pomoglo co mi pisales wiec wzialem jeszcze raz automatyczne sprawdzanie i nie wiem jak to wyglada, bo ta plansz sie nie wlaczyla pokazujaca sprawdzanie i juz wogole nie pokazuje sie! Coz wazne ze wszytsko chodzi a jedyny mankament po tej operacji to dosc dlugie uruchamienie sie kompa bo dosc dlugo widac czarny ekran, a bylo juz tak pieknie! w kazdym razie wielkie dzieki za pomoc i przpraszam za marnowanie ci czasu na glupoty! Trzymaj sie!
Z konsoli odzyskiwania probowałes ??
chkdsk z przełącznikiem, inne przełaczniki w pomocy systemu
chkdsk z przełącznikiem, inne przełaczniki w pomocy systemu
Niestety i to nic nie dało. natomiast jak zaznaczyłem samo "skanuj dysk i probuj odzyskac uszkodzone sektory" to wyskoczylo ze system nie moze dokonczyc sprawdzania.
Wiec na czas sprawdzania dysku odhacz wszystkie programy w msconfig (oprocz tych Windowsowych), zresetuj system i dopiero.Racovia:
Mam mks–a 2005 i avg free edition.
Mam mks–a 2005 i avg free edition.
Albo chkdsk C: /f r albo w ten sam sposob co wczesniej tyle ze w trybie awaryjnym
Masz zainstalowany jakis antywirus, firewall (Zone Alarm Pro) albo inny program monitorujacy dysk ??
Masz zainstalowany jakis antywirus, firewall (Zone Alarm Pro) albo inny program monitorujacy dysk ??
Strona 1 / 1