sprawdzanie poprawnosci dysku
Odpowiedzi: 5
-
[quote=domin45670]najprostszym (i chyba najpewniejszym) rozwiązaniem byłoby wyzerowanie całego dysku (po uprzednim skopiowaniu ważnych plików np. na dysk kolegi) chociażby takim programem jak wdclear i ustawienie partycji z instalką win'a od nowa[/quote] oj to ja wiem ze najlepiej by było tak zrobic ale za duzo mam danych na dysku zeby koledze to dawac ehhe .... dlatego tak ewentualnosc nie wchodzi w gre ...
-
[quote=Rebe]pewnie, że nie pomogła, bo napisłąem bzdurę - miało być autochk* - tu: http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=97623 masz przykład. Nie baw się z robieniem tego pod windowsem, bo i tka - wyraźnie trzeba z jakimś przełącznikiem /f robić, a dokonaj tej operacji z poziomu konsoli odzyskiwania ( jakoś mam wieksze zauwafnie do takiego rodzaju sprawdzania ) - polecenie chkdsk /p /r ( dla c: ) i chkdsk ( litera partycji ) /p /r dla każdej nastepnej - te operacje trzeba wykonywac kolejno zmieniajac litery po zakończeniu poprzedniego sprawdzenia.[/quote] dzieki wielkie udalo sie ;] pomogl mi ten link ktory podales... zmieniłem tylko w rejestrze i działa ...
-
[quote=Rebe]Można, idzie - szukajka i autocheck* ( z gwiazdką ) m.in Piotr P. pisał o tym parę razy.. Zacząć jednak wypada od wykonania chkdska dla wszystkich partycji, bo moze to być błąd znaczników np. Dopiero jeżeli po tej operacji nic sie nei zmieni możesz próbowac zmienić wpis w rejestrze[/quote] szukajka nic nie pomogla ... co do sprawdzania wszytski partycji robilem sprawdzanie ale z pod windowsa nie chce sprawdzic wlasnie tej partycji F .... reszte partycji sprawdza normlanie ale to nic nie daje zeby tego nie było przy kolejnym starcie ... ?