Sprawa GeForce4 MX440, Bardzo prosze o jakaś rade!
Mam taki problem. Kupiłem GeForca4 MX440 i na poczatku było wszytko dobrze, a później zaczynał skakac obraz i zawieszał sie komp co chwilke (zawieszał sie nawet w momencie naliczania ramu lub sprawdzania urzadzeń). Zaniosłem karte do serwisu i powiedzieli źe wszytko jest wporzadku. Myslałem ze moźe płyta główna sie spałiła, ale włoźyłem Rive TNT 2 i działa bez problemu. Co mam zrobić w takim razie? Pomoźe przeinstalowanie Windowsa ? Mam Xp. Na poczatku działało ale później bawiłem sie sterownikami i moźe to przez to. No nie mam pojecia co mam zrobić! Prosze pomóźcie!
Odpowiedzi: 13
NIE PĘKAJ
No to wiesz napewno, źe karta jest dobra i problemu naleźy szukać gdzieś indziej.
Tak była sprawdzana na innym komputerze i było wszytko ok!
No to sprawdzałeś ją na innym kompie czy nie?
Ta Karta była w serwisie i powiedzieli ze jest wszytko ok z nia. Wyjmowałem takźe ramy i nic, wyjmowałem Karte Telewizyjna i to samo jest. :cry:
A ja proponuję najpierw wykluczyć niekompatybilność tego egzemplarza z innymi podzespołami komputera (juź miałem kilka takich przypadków)! W tym celu zanieś tą kartę np. do kumpla i zobacz czy tam wszystko działa! Jeźeli nie to będziesz wiedział na pewno, źe to coś z kartą jest nie tak!
po tym co mówisz moge wywnioskować ze masz karte z radiatorem a nie wentylatorem. Więc jest problem. Moźesz zmniejszyć domyślne taktowania procesora graficznego lub kupić wentylator
Przeinstalowałem windowsa na Mlenium i podczas instalacji sie zawiesił :(. Zdjołem obudowe i włoźyłem do środka suczarke do włosów i sie nie wieszał jakieś 30 minut ale później znowu zwis. Nie wiem co zrobić :(
Sformatuj dysk i zainstaluj wszystko od nowa. Moze w sterwonikach kliknales aby ustawilo maksymalne taktowanie.
No dobrze. Taki stan rzeczy mogła wywołać nawet jakaś karta rozszerzeń umieszczona za blisko karty graficznej. Spróbuj odpalić kompa przy zdjętej obudowie
No ale tu chodzi o to źe ta karta działała kiedyś !! a teraz juź nie działa. Kiedys 2 doby był właczony komp i sie nie zawieszał a teraz niestety po 3 minutach max 5 sie wiesza. Nie wiem co mam zrobic, szkoda 260 zł
Karta się przegrzewa najprawdopodobniej. JKakie masz chłodzenie na niej?
Mam podobny problem ale nikt mi jeszcze nie pomogl :?
Strona 1 / 1