spolszczenie WIN–XP

mam pytanie!mialem problemy z kompeterem i mosialem oddac do servisu.mieszkam w niemczech wiec wgrano mi niemiecka wersje XPz dodatkiem–2.moj program polskojezyczny jest starszy i komputer nie przyjmoje go twierdzac ze jest zainstalowana nowsza!czy jest mozliwosc zeby komputer gadal po POLSKU? ja sie na tym nie znam wiec prosze o proste porady.DZIEKUJE

Odpowiedzi: 6

sd – gorzej Ci?

Do tematu wracajac – straszego windowsa zainstalujesz (o ile to wersja XP) z poziomu startu z plyty. Wtedy proces instalacyjny usunie pliki windowsa i wgra nowego–starego. Jak tego dokonac? W biosie ustawic first boot device na CD ROM i wlozyc plyte ze starsza wersja XP. Teraz pozostaje uwaznie czytac komunikaty instalatora i wciskac odpowiednie guziki.
Jesli czujesz sie nie pewnie gdzies tu na forum zostala bardzo dokaldnie opisana instalacja XP (uzyj opcji Szukaj).
brtx
Dodano
21.06.2005 11:20:42
skoro juz w niemczech jestes to moze sie niemca naucz???
sdcom
Dodano
21.06.2005 10:08:26
nie wiem czy dobrze zrobilem bo sciognolem caly program i probowalem go nalozyc.nie wiem co to sa te laty i MUI?pisalem ze jestem noga komputerowa i sie dopiero ucze.potrzebuje lopatologi!!!o kupieniu polskiej dyskietki wiem.jednak mam 2 starsze windowsy i chcialbym jeszcze z nich kozystac!
kamipace
Dodano
21.06.2005 00:15:26
Jak MUI sie nie zainstalowal... to nie pozostaje Ci nic innego jak zakup polskiej wersji jezykowej Windows.

Odinstalowanie pakietu SP2 nawet jakby sie dalo tez nic Ci nie da – bo na niemieckiego windowsa tylko niemieckie łatki...
brtx
Dodano
20.06.2005 23:21:14
niestety!!probowalem zainstalowac to spolszczenie i niestety pokazuje mi blad.jest zainstalowana inna wersja jezykowa i nie mozna zainstalowac tego pakietu!!!probowalem rowniez usunac SP2 przez –Dodaj i usun programy jednak bez skutku!POMOCY
kamipace
Dodano
20.06.2005 23:11:27
Jest.
Trzeba udac sie na strony MS w poszukiwaniu patcha PL.
Swego czasu co poniektore łepki spolszczaly WinXPSP2 za pomoca wlasnie tych łat z ang na pol.

(wiecej na www.xp.net.pl w dziale artykuly)
brtx
Dodano
20.06.2005 18:04:01
kamipace
Dodano:
20.06.2005 17:59:03
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1