spolszczenie WIN–XP
mam pytanie!mialem problemy z kompeterem i mosialem oddac do servisu.mieszkam w niemczech wiec wgrano mi niemiecka wersje XPz dodatkiem–2.moj program polskojezyczny jest starszy i komputer nie przyjmoje go twierdzac ze jest zainstalowana nowsza!czy jest mozliwosc zeby komputer gadal po POLSKU? ja sie na tym nie znam wiec prosze o proste porady.DZIEKUJE
Odpowiedzi: 6
sd – gorzej Ci?
Do tematu wracajac – straszego windowsa zainstalujesz (o ile to wersja XP) z poziomu startu z plyty. Wtedy proces instalacyjny usunie pliki windowsa i wgra nowego–starego. Jak tego dokonac? W biosie ustawic first boot device na CD ROM i wlozyc plyte ze starsza wersja XP. Teraz pozostaje uwaznie czytac komunikaty instalatora i wciskac odpowiednie guziki.
Jesli czujesz sie nie pewnie gdzies tu na forum zostala bardzo dokaldnie opisana instalacja XP (uzyj opcji Szukaj).
Do tematu wracajac – straszego windowsa zainstalujesz (o ile to wersja XP) z poziomu startu z plyty. Wtedy proces instalacyjny usunie pliki windowsa i wgra nowego–starego. Jak tego dokonac? W biosie ustawic first boot device na CD ROM i wlozyc plyte ze starsza wersja XP. Teraz pozostaje uwaznie czytac komunikaty instalatora i wciskac odpowiednie guziki.
Jesli czujesz sie nie pewnie gdzies tu na forum zostala bardzo dokaldnie opisana instalacja XP (uzyj opcji Szukaj).
skoro juz w niemczech jestes to moze sie niemca naucz???
nie wiem czy dobrze zrobilem bo sciognolem caly program i probowalem go nalozyc.nie wiem co to sa te laty i MUI?pisalem ze jestem noga komputerowa i sie dopiero ucze.potrzebuje lopatologi!!!o kupieniu polskiej dyskietki wiem.jednak mam 2 starsze windowsy i chcialbym jeszcze z nich kozystac!
Jak MUI sie nie zainstalowal... to nie pozostaje Ci nic innego jak zakup polskiej wersji jezykowej Windows.
Odinstalowanie pakietu SP2 nawet jakby sie dalo tez nic Ci nie da – bo na niemieckiego windowsa tylko niemieckie łatki...
Odinstalowanie pakietu SP2 nawet jakby sie dalo tez nic Ci nie da – bo na niemieckiego windowsa tylko niemieckie łatki...
niestety!!probowalem zainstalowac to spolszczenie i niestety pokazuje mi blad.jest zainstalowana inna wersja jezykowa i nie mozna zainstalowac tego pakietu!!!probowalem rowniez usunac SP2 przez –Dodaj i usun programy jednak bez skutku!POMOCY
Jest.
Trzeba udac sie na strony MS w poszukiwaniu patcha PL.
Swego czasu co poniektore łepki spolszczaly WinXPSP2 za pomoca wlasnie tych łat z ang na pol.
(wiecej na www.xp.net.pl w dziale artykuly)
Trzeba udac sie na strony MS w poszukiwaniu patcha PL.
Swego czasu co poniektore łepki spolszczaly WinXPSP2 za pomoca wlasnie tych łat z ang na pol.
(wiecej na www.xp.net.pl w dziale artykuly)
Strona 1 / 1