sp2

witam
skoro juz tu jestem to napisze tez to
mam wina xp + sp1 po wyjsciu sp2 chcialem sobie updatowac mojego wina i sciagnolem sp2 z centrum xp zainstalowalem go (instalowal sie ze 1–1,5 godziny) po zaisntalowaniu resetnolem go i podczas uruchamiania sie wina wyskoczyl niebieski ekranik i cos tam pisalo zrzut pamieci cos tam dokladnie nie pamietam chcialem uruchomic kompa w trybie awaryjnym ten sam ekranik z tym samym komunikatem
ktos ma moze pomysl jak zaisntalowac tego sp na moim kompie:D

Odpowiedzi: 19

:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;314063 oraz w archiwanlnych postach uźywając opcji szukaj i wpisując wygnaturę błędu znajdziesz info na ten temat.
McScr@by
Dodano
16.12.2004 21:03:14
wreszcie odwazylem sie instalac sp2 po raz kolejny, oczywisice skutek taki sam jak zawsze niebieski ekranik o tresci nastepujacej:D

Pojawil sie problem, system windows zostanie zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu kompa
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Jezeli widzisz po raz pierwszy ten ekran to ponownie uruchom kompa

uruchomilem to samo:D

INFO TECHNICZNE

***STOP: 0X0000000A (0x00E8199E, 0x00000002, 0x00000000, 0x8404e4c2a)

A tak po ludzku co to znaczy:>
xenomorph21
Dodano
16.12.2004 20:04:07
EL NINO:
Rudiczek, przeciez nikogo nie obraziles. Spokojnie. To tylko wymiana pogladow na temat SP, XP i reszty "dodatkow". Ja mam zawsze pecha jesli chodzi o dzialanie tego czy owego a Rebe ...

...to druga *** :mrgreen: .

Licz się z chronologią, bo .......ostrzeźenie dostaniesz :mrgreen:
Rebe
Dodano
22.11.2004 08:13:15
uff kamien z serca mi spadł thx za słowa otuchy mysle ze juz nie bede sie udzialac w tym wątq bo nie chce dostac bana za pisanie postów nie na temat:) w kazdym razie sry za kłopot gdyby co :) bo błądzic jest rzeczą ludzka a pogmatwać wszystko potrafi tylko komputer, a co do sp2 to ja juz cały głupi jestem :)
Rudiczek
Dodano
21.11.2004 19:00:25
Rudiczek, przeciez nikogo nie obraziles. Spokojnie. To tylko wymiana pogladow na temat SP, XP i reszty "dodatkow". Ja mam zawsze pecha jesli chodzi o dzialanie tego czy owego a Rebe ...

...to druga *** :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
21.11.2004 17:01:26
o rany to nie miało byc tak... ilu jest takich ludzi jak ty Rebe ze zna Win od podszewki? Dla ciebie jak i dla innych forumowych wymiataczy 75% opisanych problemów na forum to kaszka z mlekiem,no ale niestety są jeszcze na swiecie lamy takie jak ja a co do sp2 tradycyjne macie racje problem jak mysle wynika tylko i wyłącznie z konfiguracji, nie kazdy wie jak to zrobic(np ja) wiele razy kozystałem z pomocy ludzi z forum i jestem bardzo wdzięczny dlatego jeszcze raz podkreslam ze niechciałem nikogo obrazic a w szczegolnosci naczelnego rabina forum
Rudiczek
Dodano
21.11.2004 11:55:00
Rebe:
...jak i dupę...
Skoro juz jestesmy przy dupie, to ja jednak chyba rzeczywiscie jestem wielka ***, bo pomimo tych wszystkich sugestii o instalacji SP2 na czysty, swiezo postawiony system, zainstalowalem packa na pracujacy od jakiegos juz czasu XP z SP1 i zadne problemy mnie nie przesladuja, zero zwiech, BSODow. Aplikacje zarowno obce jak i M$ (zapora i inne). Dlaczego ja mam zawsze pecha ? :cry:
EL NINO
Dodano
20.11.2004 23:34:47
Rudiczek:
yy nie zrozumcie mnie zle ja tylko cytowałem opinie kolegów ze MS tak zaleca i podpisuje sie pod swoim produktem gwarantując mu pełne bezpieczenstwo...wszyscy wiemy jak jest z tym bezpieczenstwem wiec postanowiłem juz dawno nie ufac zaporze w windowsie oddając moje zasoby symantecowi zrezygnowałem tez z innych "udogodnien" dostarczonych mi przez koncern z redmont zapewne jak kazdy szanujący sie uzytkownik Windowsa :)

Znaczy, źe ja nie szanuję sie bo:
Uźywam IE ( z AB, ale to nie zmienia faktu )
Uźywam OE
Nie mam innego niź systemowy FW
AV mam innej firmy,ale teź w ramach jej współpracy z MS udostępniony.

Tylko, źe ja jakoś potrafię sobie poradzić z ew. problemami, a nie zwalać wszystko na "dziurawego winshita".
Pewnie potrafię dlatego, źe mam zarówno głowę jak i dupę i obie wykorzystuję zgodnie z ich funkcjami.
Rebe
Dodano
20.11.2004 21:56:18
yy nie zrozumcie mnie zle ja tylko cytowałem opinie kolegów ze MS tak zaleca i podpisuje sie pod swoim produktem gwarantując mu pełne bezpieczenstwo...wszyscy wiemy jak jest z tym bezpieczenstwem wiec postanowiłem juz dawno nie ufac zaporze w windowsie oddając moje zasoby symantecowi zrezygnowałem tez z innych "udogodnien" dostarczonych mi przez koncern z redmont zapewne jak kazdy szanujący sie uzytkownik Windowsa :)
Rudiczek
Dodano
20.11.2004 21:48:56
Rudiczek:
znaczy ja powiem szczerze miałem tez spore problemy z instlacją sp2 ale miałem okazje słyszec opinie osób które były na konferencji organizowaniej przez MS i doszlismy do wniosq ze zeby sys działał poprawnie nalezy uzywac tylko narzedzi dostarczonych przez MS czyli ichnego firewalla inchego zipa i klienów poczty itd

Nie ma to jak dobry maketing
IMO na takie dictum takie firmy jak Sumantec , Novell i inni to pewnikiem, chyba zwiną interesy, zainwestują w nieruchomości , posieją trawę i przy golfie wspominać będą dobre czasy jak to się kiedyś wiodło....
:lol:
Seeker
Dodano
20.11.2004 18:51:09
znaczy ja powiem szczerze miałem tez spore problemy z instlacją sp2 ale miałem okazje słyszec opinie osób które były na konferencji organizowaniej przez MS i doszlismy do wniosq ze zeby sys działał poprawnie nalezy uzywac tylko narzedzi dostarczonych przez MS czyli ichnego firewalla inchego zipa i klienów poczty itd jestem po sp2 i wywalało mi takie same błędy łączne z tym ze sys przestał bootowac po czasie i dowalał sie do klucza produktu(sic!) dlatego postanowiłem dac sobie spokój i tobie kolego radze to samo w mysl zasady po co sobie komplikowac zycie a jesli masz jakies wątpliwosci niezostaje tobie nic innego jak czytac forum i klikac to forumowych wymiataczy(czyt. rebe, el ninio i całej masy expertów :) )
Rudiczek
Dodano
20.11.2004 18:33:50
Rebe:
xenomorph21:
znacyz sp2 instalowalem kilka razy byl tez instalowany na siwrzym systemie ogolnie na xp nie narzekam chodzi srednio 7–8 dni bez poweiszenia sie :)

O kurna,ale szok.

Dla ciebie szok boś nie masochista komputerowy, ale dla
xenomorph21–go 6 dni to pełnia szczęścia :wink: :lol:

xenomorph21 na Twpim miejscu będąc wpierw doprowadziłbym urządzenia które masz do porządku, a mianowicie pamięci, dysk(i) , zasilanie, potestował przed instalacją programami które bez XP mogą się obejść, później ew. powymieniał co nie co i dopiero brał się za instalację systemu.
7–8 dni bez powieszenia to mówiąc/pisząc wprost w czystek postaci hadrcorowy masochizm IMO
Seeker
Dodano
20.11.2004 18:32:12
xenomorph21:
znacyz sp2 instalowalem kilka razy byl tez instalowany na siwrzym systemie ogolnie na xp nie narzekam chodzi srednio 7–8 dni bez poweiszenia sie :)

O kurna,ale szok.
Rebe
Dodano
20.11.2004 18:08:48
xenomorph21
Dodano
20.11.2004 17:51:52
xenomorph21:
ok to ja jutro rano to zrobie:) musze skas aparat wytrzasnac:D

Wystarczy ze spiszesz takie dane:
STOP: 0x0........ w doł

SP2 instalowane na czysty system ??
Jesli nie to czysta instalacja powinna sprawe rozwiazac skoro sprzet wczesnie nie sprawial problamow jak mysle
Bobi
Dodano
20.11.2004 17:47:38
ok to ja jutro rano to zrobie:) musze skas aparat wytrzasnac:D
xenomorph21
Dodano
20.11.2004 17:42:11
IMO screena nie zrobisz
Pozostaje cyfrowka albo ołowek w reke i pisac :wink:
Bobi
Dodano
20.11.2004 17:35:25
jak tak bardzo zalezy to chetnie instalne na drugim dysku tego xp i potem sp2 tylko poweidz mi jak zrobic skrina tego obrazu:D i zbey on sie zapisal na dysku:)
xenomorph21
Dodano
20.11.2004 17:17:08
Informacje z tego "niebieskiego ekraniku" byly by bardzo przydatne
Bobi
Dodano
20.11.2004 17:13:47
xenomorph21
Dodano:
20.11.2004 17:10:18
Komentarzy:
19