SP2 w XP Home Edition ...

Witam :)

Chciałem prosić o informację obeznanych w temacie.

Zainstalowałem koledze XP HE. Pisało na płytce (oryginalna), ze zawiera SP2, który instaluje się automatycznie wraz z zystemem. Faktycznie tak teź się stało. Po zainstalowaniu sprawdziłem we właściwościach i jest napisane, źe zawiera Dodatek Service Pack 2. Jednak byłem bardzo zdziwiony gdy okazało się, źe Windows Media Player jest w wersji 6...... natomiast IE lub OE są w wersji 6. W SP2 pobieranym z witryny MS znajduje się WMP10, a OE i IE są w wersji 6.

Dlaczego tak jest i czy to jest prawidłowo ???
Czy istnieje dla XP Home Edition jakaś specjalna wersja, dedykowana SP2 ???
Jeźeli istnieje, to czy mogę poprosić o link, gdyź szukałem i nie znalazłem.
Jeźeli nie istnieje dla XP HE specjalna wersja SP2, to jaką powinienem dograć do XP HE.

Za wszystkie rady z góry dziękuję.

Pozdrawiam :)))

Odpowiedzi: 3

O widzisz ford_mondeo...
właśnie takich informacji brakowało w zasobach mojej wiedzy...

Serdeczne dzięki :)

Grzegorz
Grzegorz_n
Dodano
30.09.2005 18:26:12
O widzisz ford_mondeo...
właśnie takich informacji brakowało w zasobach mojej wiedzy...

Serdeczne dzięki :)

Grzegorz
Grzegorz_n
Dodano
30.09.2005 18:26:12
Grzegorz_n:
Witam :)

Zainstalowałem koledze XP HE. Pisało na płytce (oryginalna), ze zawiera SP2, który instaluje się automatycznie wraz z zystemem. Faktycznie tak teź się stało. Po zainstalowaniu sprawdziłem we właściwościach i jest napisane, źe zawiera Dodatek Service Pack 2. Jednak byłem bardzo zdziwiony gdy okazało się, źe Windows Media Player jest w wersji 6...... natomiast IE lub OE są w wersji 6. W SP2 pobieranym z witryny MS znajduje się WMP10, a OE i IE są w wersji 6.

Dlaczego tak jest i czy to jest prawidłowo ???
Czy istnieje dla XP Home Edition jakaś specjalna wersja, dedykowana SP2 ???
Jeźeli istnieje, to czy mogę poprosić o link, gdyź szukałem i nie znalazłem.
Jeźeli nie istnieje dla XP HE specjalna wersja SP2, to jaką powinienem dograć do XP HE.

Pozdrawiam :)))

Tu poczytaj
http://www.centrumxp.pl/windows/sp2/przed_instalacja.php

ale w czym widzisz problem wejdzi na witrynę windows update i pobierz to co ci potrzebne a na dodatek moźesz wszystko uaktualnić do takiej wersji jaką potrzebujesz choćby i z tąd
http://www.centrumxp.pl/windows/sp2/przed_instalacja.php
ford_mondeo
Dodano
30.09.2005 13:22:54
Grzegorz_n
Dodano:
30.09.2005 00:25:53
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1