SP2 tylko w trybie awaryjnym
Dobra ludzie mam problem następującej treści: po zainstalowaniu SP2 dla WinXP system dostaje jobla. Nie chce się załadować, nie działa nawet przy standardowych trybach awaryjnych (zwykłym, z siecią albo z wierszem poleceń), dopiero przy uźyciu klawisza F8 i wybarniu odpowiedniego trybu z dość duźej listy system włancza się w odpowiednim trybie awaryjnym. Taki problem juź mam drugi raz. Co się działo po odinstalowaniu SP2. System dziwnie odpowiadał na prawoklik na pulpicie i kopiowanie (lub wycinanie plików). Mam pytanko. Co zrobić, aby WinXP (Prof) działał normalnie z SP2 albo działał z tym prawoklikiem po odinstalowaniu SP2.
[EDIT] Jeszcze jedna mała uwaga co trybu awaryjnego. System ma problemy z załadowanie pliku a347bus.sys co podobno jest związane z napędami wirtualnymi tworzonymi przez program Alcohol 120%, który mam zainstalowany.
Pozdrawiam
Kuba
[EDIT] Jeszcze jedna mała uwaga co trybu awaryjnego. System ma problemy z załadowanie pliku a347bus.sys co podobno jest związane z napędami wirtualnymi tworzonymi przez program Alcohol 120%, który mam zainstalowany.
Pozdrawiam
Kuba
Odpowiedzi: 10
Ok. Udało mi się przywrócic system, ale nadal prawoklik na pulpicie i w folderach nie działa, a jedynie odświerza pulpit. Jak tego się pozbyc, bo bardzo mi to wadzi.
Programy :arrow: Akcesoria :arrow: Narzędzia systemowe :arrow: przywracanie systemu.
Wybierasz punkt z datą gdzie wszystko działało.
Oczywiście o ile przywracania nie wyłączyłeś w usługach,lub nie wykasowałeś starych wpisów.
A i tak bajzel który masz moźe zostać .
Wybierasz punkt z datą gdzie wszystko działało.
Oczywiście o ile przywracania nie wyłączyłeś w usługach,lub nie wykasowałeś starych wpisów.
A i tak bajzel który masz moźe zostać .
MarcinX:
Spróbuj przywracania systemu,jeźeli nie pomoźe naprawa z konsoli (płytka XP).
Przywracania systemu?? Tzn. co, gdzie i jak??
kupczak:
Czyli polecasz formacik partycji z XP'ekiem, instalacja go na świeźutko, wpakowanie SP1 i SP2, a potem systemik powinien dobrze działać?? Dobra, ale co zrobić, źeby po odinstalowaniu SP2 działał prawoklik na pulpicie i kopiowanie, bo narazie nie mam czasu źeby to wszystko zrobić, a zaleźy mi na sprawnym systemie.
Jesli masz sam XP bez zintegrowanego SP1 to nie instalujesz juz SP1 a od razu SP2
Na czystej instalce zakladajac ze masz prawidlowo sciagniety SP2 i nie zbyt porysowana plyte z XP
powinno byc wszyskow w porzadku
Nie instalujemy SP1 ,SP2 juź go zawiera !
No chyba źe jest zintegrowany juź z płytką.
No chyba źe jest zintegrowany juź z płytką.
Czyli polecasz formacik partycji z XP'ekiem, instalacja go na świeźutko, wpakowanie SP1 i SP2, a potem systemik powinien dobrze działać?? Dobra, ale co zrobić, źeby po odinstalowaniu SP2 działał prawoklik na pulpicie i kopiowanie, bo narazie nie mam czasu źeby to wszystko zrobić, a zaleźy mi na sprawnym systemie.
Aby system nie dostał jobla ,najlepiej instalować SP2 na czystym (świeźym) Win Xp.
Aby system nie dostał jobla ,najlepiej instalować SP2 na czystym (świeźym) Win Xp.
Strona 1 / 1