SP2 tylko w trybie awaryjnym

Dobra ludzie mam problem następującej treści: po zainstalowaniu SP2 dla WinXP system dostaje jobla. Nie chce się załadować, nie działa nawet przy standardowych trybach awaryjnych (zwykłym, z siecią albo z wierszem poleceń), dopiero przy uźyciu klawisza F8 i wybarniu odpowiedniego trybu z dość duźej listy system włancza się w odpowiednim trybie awaryjnym. Taki problem juź mam drugi raz. Co się działo po odinstalowaniu SP2. System dziwnie odpowiadał na prawoklik na pulpicie i kopiowanie (lub wycinanie plików). Mam pytanko. Co zrobić, aby WinXP (Prof) działał normalnie z SP2 albo działał z tym prawoklikiem po odinstalowaniu SP2.
[EDIT] Jeszcze jedna mała uwaga co trybu awaryjnego. System ma problemy z załadowanie pliku a347bus.sys co podobno jest związane z napędami wirtualnymi tworzonymi przez program Alcohol 120%, który mam zainstalowany.

Pozdrawiam
Kuba

Odpowiedzi: 10

Ok. Udało mi się przywrócic system, ale nadal prawoklik na pulpicie i w folderach nie działa, a jedynie odświerza pulpit. Jak tego się pozbyc, bo bardzo mi to wadzi.
kupczak
Dodano
11.11.2004 13:13:11
Programy :arrow: Akcesoria :arrow: Narzędzia systemowe :arrow: przywracanie systemu.
Wybierasz punkt z datą gdzie wszystko działało.
Oczywiście o ile przywracania nie wyłączyłeś w usługach,lub nie wykasowałeś starych wpisów.
A i tak bajzel który masz moźe zostać .
MarcinX
Dodano
11.11.2004 12:06:45
MarcinX:
Spróbuj przywracania systemu,jeźeli nie pomoźe naprawa z konsoli (płytka XP).

Przywracania systemu?? Tzn. co, gdzie i jak??
kupczak
Dodano
11.11.2004 12:00:51
kupczak:
Czyli polecasz formacik partycji z XP'ekiem, instalacja go na świeźutko, wpakowanie SP1 i SP2, a potem systemik powinien dobrze działać?? Dobra, ale co zrobić, źeby po odinstalowaniu SP2 działał prawoklik na pulpicie i kopiowanie, bo narazie nie mam czasu źeby to wszystko zrobić, a zaleźy mi na sprawnym systemie.

Jesli masz sam XP bez zintegrowanego SP1 to nie instalujesz juz SP1 a od razu SP2

Na czystej instalce zakladajac ze masz prawidlowo sciagniety SP2 i nie zbyt porysowana plyte z XP
powinno byc wszyskow w porzadku
Bobi
Dodano
11.11.2004 11:55:03
Nie instalujemy SP1 ,SP2 juź go zawiera !
No chyba źe jest zintegrowany juź z płytką.
Spróbuj przywracania systemu,jeźeli nie pomoźe naprawa z konsoli (płytka XP).
MarcinX
Dodano
11.11.2004 11:54:56
Czyli polecasz formacik partycji z XP'ekiem, instalacja go na świeźutko, wpakowanie SP1 i SP2, a potem systemik powinien dobrze działać?? Dobra, ale co zrobić, źeby po odinstalowaniu SP2 działał prawoklik na pulpicie i kopiowanie, bo narazie nie mam czasu źeby to wszystko zrobić, a zaleźy mi na sprawnym systemie.
kupczak
Dodano
11.11.2004 11:51:19
kupczak
Dodano
kupczak
Dodano
Aby system nie dostał jobla ,najlepiej instalować SP2 na czystym (świeźym) Win Xp.
MarcinX
Dodano
11.11.2004 11:46:06
Aby system nie dostał jobla ,najlepiej instalować SP2 na czystym (świeźym) Win Xp.
MarcinX
Dodano
11.11.2004 11:46:06
kupczak
Dodano:
11.11.2004 10:53:59
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1