SP2 i bardzo waźna kwestia.

Mianowicie.
Dlaczego pozwolono MSowi zaaplikowanie Firewalla do SP2 ? Załoźę się iź za jakis czas MS zostanie oskarźony o monopol tak jak to było z WMP (Real, UE itd.)
Powodzonka źyczę.
Co Wy na to ?

Odpowiedzi: 7

Tiaa ciekawe kiedy się pojawi fundamentalne stwierdzenie: "Windows to go****o , Linux Rulez"
Zaznaczam, źe to jedynie cytat, a nie moje stwierdenie.
Nikt Cię nie zmusz do korzystanie czy to z WMP czy z FW.
Anonymous
Dodano
01.10.2004 20:15:40
Ja dodam tyle, źe IMO firewall to nie przeglądarka tu nie ma co prównywać, równie dobrze mozna by się przyczepić to prawie kaźdej zaiplementowanej funckji czy to w OSie czy pakiecie Office np. tylko po co? chyba tylko by w jakim procesie kasę od Billa próbować wytargać.
Seeker
Dodano
01.10.2004 20:05:14
Nie jest obowiązkowa – nie masz obowiązku uźywania windowsa w ogole , a XP w szczególności.
To, źe ostatnio nastała moda, której i Ty chołdujesz , na obrzucanie gównem – ja napisze po polsku, bo nie che mi się po angielsku – wszystkiego co Microsoft robi, to jeśzcze nie znaczy, źe ta firma monopolizuje rynek.
Zdecydowanie bardziej do jego – rynku – monopolizacji przyczyniają się nieprzemyslane działania Państw – przypadki z naszego podwórkam oźan od ręki podać – Płatnik i Ministerstwo Edukacji.
To jest zagroźenie rzeczywiste dla swobody, a nie wydumane piardy Komisji Europejskiej czy innych DoJ.
Rebe
Dodano
01.10.2004 17:17:53
nie chodzi mi o to czy i jak działa FW microshitu tylko o jego praktyki monopolowe. dopiero co uporali się z WMP a juź pojawiła się kolejna implementacja która jest obowiązkowa.
silent
Dodano
01.10.2004 17:08:03
silent:
Zobaczymy jeszcze jak z konfiktami między tym systemowym sp2 a zewnętrznymi.

A na co patrzeć ?
W sieci, a i na tym forum są informacje w tym zakresie – moźe nim kolejnego posta z źalami napiszesz to chociaź sprawdzisz czy i na ile te Twoje pretensje są uzasadnione.
Szczególnie, źe problemy wiąźą się nie z FW, a z "wiekiem" niektórych wersji zewnętrzynch w stosunku do rozwiązań implementowanych w SP2 jako takim.
IMHO , w ogóle nie ma musu uźywać windowsa, poprawek do niego itp.
Zaś dla przeciętnego usera lepszy taki FW niź źaden. Ty zaś jeźlei nie umiałeś "dopuścić" portów w tym "badziewiu" to dość dziwnym jest dla mnie byś na temat jego "jakości" głos zabierał.
Rebe
Dodano
01.10.2004 16:34:03
Owszem zauwaźyłem. Jest takie powiedzenie źe jak wrzucisz źabę do gorącej wody to wyskoczy, ale jak włoźysz do zimnej i będziesz podgrzewał wodę to pozwoli się ugotować.
Najpierw był systemowy "firewall" który i tak trzeba było wyłączać przed graniem po lanie, bo serwerów nie było widać, niech wszyscy ponarzekają na niego, a teraz go ulepszymy i dogodzimy tym co narzekali. No i kolejny etap monopolizacji rynku. Zobaczymy jeszcze jak z konfiktami między tym systemowym sp2 a zewnętrznymi.
silent
Dodano
01.10.2004 16:25:41
Czyźbyś nie zauwaźył, źe jest to tylko rozwinięcie programu, który pojawił się juź wcześniej ?
Rebe
Dodano
01.10.2004 09:00:15
silent
Dodano:
01.10.2004 04:07:23
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1