SP2 i bardzo waźna kwestia.
Mianowicie.
Dlaczego pozwolono MSowi zaaplikowanie Firewalla do SP2 ? Załoźę się iź za jakis czas MS zostanie oskarźony o monopol tak jak to było z WMP (Real, UE itd.)
Powodzonka źyczę.
Co Wy na to ?
Dlaczego pozwolono MSowi zaaplikowanie Firewalla do SP2 ? Załoźę się iź za jakis czas MS zostanie oskarźony o monopol tak jak to było z WMP (Real, UE itd.)
Powodzonka źyczę.
Co Wy na to ?
Odpowiedzi: 7
Tiaa ciekawe kiedy się pojawi fundamentalne stwierdzenie: "Windows to go****o , Linux Rulez"
Zaznaczam, źe to jedynie cytat, a nie moje stwierdenie.
Nikt Cię nie zmusz do korzystanie czy to z WMP czy z FW.
Zaznaczam, źe to jedynie cytat, a nie moje stwierdenie.
Nikt Cię nie zmusz do korzystanie czy to z WMP czy z FW.
Ja dodam tyle, źe IMO firewall to nie przeglądarka tu nie ma co prównywać, równie dobrze mozna by się przyczepić to prawie kaźdej zaiplementowanej funckji czy to w OSie czy pakiecie Office np. tylko po co? chyba tylko by w jakim procesie kasę od Billa próbować wytargać.
Nie jest obowiązkowa – nie masz obowiązku uźywania windowsa w ogole , a XP w szczególności.
To, źe ostatnio nastała moda, której i Ty chołdujesz , na obrzucanie gównem – ja napisze po polsku, bo nie che mi się po angielsku – wszystkiego co Microsoft robi, to jeśzcze nie znaczy, źe ta firma monopolizuje rynek.
Zdecydowanie bardziej do jego – rynku – monopolizacji przyczyniają się nieprzemyslane działania Państw – przypadki z naszego podwórkam oźan od ręki podać – Płatnik i Ministerstwo Edukacji.
To jest zagroźenie rzeczywiste dla swobody, a nie wydumane piardy Komisji Europejskiej czy innych DoJ.
To, źe ostatnio nastała moda, której i Ty chołdujesz , na obrzucanie gównem – ja napisze po polsku, bo nie che mi się po angielsku – wszystkiego co Microsoft robi, to jeśzcze nie znaczy, źe ta firma monopolizuje rynek.
Zdecydowanie bardziej do jego – rynku – monopolizacji przyczyniają się nieprzemyslane działania Państw – przypadki z naszego podwórkam oźan od ręki podać – Płatnik i Ministerstwo Edukacji.
To jest zagroźenie rzeczywiste dla swobody, a nie wydumane piardy Komisji Europejskiej czy innych DoJ.
nie chodzi mi o to czy i jak działa FW microshitu tylko o jego praktyki monopolowe. dopiero co uporali się z WMP a juź pojawiła się kolejna implementacja która jest obowiązkowa.
silent:
Zobaczymy jeszcze jak z konfiktami między tym systemowym sp2 a zewnętrznymi.
A na co patrzeć ?
W sieci, a i na tym forum są informacje w tym zakresie – moźe nim kolejnego posta z źalami napiszesz to chociaź sprawdzisz czy i na ile te Twoje pretensje są uzasadnione.
Szczególnie, źe problemy wiąźą się nie z FW, a z "wiekiem" niektórych wersji zewnętrzynch w stosunku do rozwiązań implementowanych w SP2 jako takim.
IMHO , w ogóle nie ma musu uźywać windowsa, poprawek do niego itp.
Zaś dla przeciętnego usera lepszy taki FW niź źaden. Ty zaś jeźlei nie umiałeś "dopuścić" portów w tym "badziewiu" to dość dziwnym jest dla mnie byś na temat jego "jakości" głos zabierał.
Owszem zauwaźyłem. Jest takie powiedzenie źe jak wrzucisz źabę do gorącej wody to wyskoczy, ale jak włoźysz do zimnej i będziesz podgrzewał wodę to pozwoli się ugotować.
Najpierw był systemowy "firewall" który i tak trzeba było wyłączać przed graniem po lanie, bo serwerów nie było widać, niech wszyscy ponarzekają na niego, a teraz go ulepszymy i dogodzimy tym co narzekali. No i kolejny etap monopolizacji rynku. Zobaczymy jeszcze jak z konfiktami między tym systemowym sp2 a zewnętrznymi.
Najpierw był systemowy "firewall" który i tak trzeba było wyłączać przed graniem po lanie, bo serwerów nie było widać, niech wszyscy ponarzekają na niego, a teraz go ulepszymy i dogodzimy tym co narzekali. No i kolejny etap monopolizacji rynku. Zobaczymy jeszcze jak z konfiktami między tym systemowym sp2 a zewnętrznymi.
Czyźbyś nie zauwaźył, źe jest to tylko rozwinięcie programu, który pojawił się juź wcześniej ?
Strona 1 / 1