!!!! Sp2 + brak neta
Po zainstalowaniu sp2 mam problem z netem.Mianowicie nie otwieraja mi sie strony,gadu dziala jak chce tzn.raz tak raz nie ,a co do stron to na 40 prob z raz mi sie otworzy jakas ale jak probuje wpisac jakis inny adres poznije lub wejsc na jakis odnosnik to wyskakuje ze nie ma takiej strony co jest oznaka ze nie ma neta.Jak tylko odinstaluje sp2 to wszystko wraca do normy i dziala.Kiedys nie mialem takiego problemu.
Odpowiedzi: 12
Tzn. jakich ?Wiciuw:
sprawdź, czy przy instalacji sp2 na Towim kompie nie usuwa on źadnych protokołów internetowych.
Moze system od razu ?Wiciuw:
Bo jeźeli w innych działają, to po prostu zmień przeglądarkę. :wink:
Tzn. jakich ?Wiciuw:
sprawdź, czy przy instalacji sp2 na Towim kompie nie usuwa on źadnych protokołów internetowych.
Moze system od razu ?Wiciuw:
Bo jeźeli w innych działają, to po prostu zmień przeglądarkę. :wink:
sprawdź, czy przy instalacji sp2 na Towim kompie nie usuwa on źadnych protokołów internetowych. Aha – czy net, tzn strony nie działają tylko w IE, czy w innych przeglądarkach teź? Bo jeźeli w innych działają, to po prostu zmień przeglądarkę. :wink:
mixer, instaluj swojego XPka z SP1 (rozumiem ze zintegrowany) bez kabla sieciowego, bez dostepu do sieci i zaraz zainstaluj SP2. Dopiero wtedy, przy zalaczonej zaporze sieciowej, mozesz wpiac kabel.
P.S. Komenda dziala jedynie na systemie z SP2. Bez SP2 wymagany jest pliczek "winsockfix.exe".
P.S. Komenda dziala jedynie na systemie z SP2. Bez SP2 wymagany jest pliczek "winsockfix.exe".
Jak bede wiedzial c o mam zrobic to zainstaluje sobie sp2 z tym nie ma problemu.A co do czystego systemu to tak robilem.Mialem formata i zaraz po instalacji xp z sp1 zainstalowalem sp2 bez instalowania wczesniej czegokolwiek i bylo to samo ze net nie dzialal
mixer2000:
.A z ta komenda to co mam zrobic bo niezbyt rozumiem :oops:
Teraz po odinstalowaniu SP2 juź....nic.
Ps. Tak tylko dodam źe doinstalowanie SP2 winno się odbywać na sprawny , bez bugów system , najlepiej z wczesiej automatycznie pobranymi aktualizacjami.
Dopiero po tym SP2 – to moźna zresztą na stronach MS przeczytać,– wtedy nie będzie problemów IMO
no i cisza.Byly 2 osoby ktore moze mogly cos pomoc ale zamilkly
hmm..wskazowki byly ale problem nadal mi towarzyszy bo nie wiem jak je wykorzystac by zadzialalo
sp2 odinstalowalem bo nie mogl bym tu napisac nic :P a zapora byla teoretycznie wylaczona,zaznaczone bylo ze wylaczoa ale nie moglem niczego tam zmienic bo wszystkie pola byly wyszarzone.A z ta komenda to co mam zrobic bo niezbyt rozumiem :oops:
jeśli masz zainstalowany SP2 i włączoną zaporę to pewnie ci zapora moźe blokować
Jesli masz jeszcze tego SP2, z Uruchom komenda:
netsh winsock reset catalog
Trzeba bedzie ustawic ponownie siec.
Moze pomoze.
P.S. Co ja jadam, ze tak do rymu gadam ? :P
netsh winsock reset catalog
Trzeba bedzie ustawic ponownie siec.
Moze pomoze.
P.S. Co ja jadam, ze tak do rymu gadam ? :P
Naprawde nikt nie wie co moze byc tego przyczyna i jak temu zaradzic ??:>
Strona 1 / 1