SP2 a 12 kwietnia
12 kwietnia przestanie dzialac blokada przed automatycznym sciaganiem dodatku SP2 dla systemow WindowsXP.Czy w zwiazku ztym dodatek zainstaluje sie
automatycznie bez mojej zgody czy tez sam bede mogl zdecydowac czy i kiedy go zainstalowac?
automatycznie bez mojej zgody czy tez sam bede mogl zdecydowac czy i kiedy go zainstalowac?
Odpowiedzi: 3
Nie tyle omijał z daleka co podczas update przez www nie zaznaczał SP2 i tyle. Nie wiem ale pewnie sie da go ukryc aby nie zasysać... A co do Auto Update w win to radze wyłączyć...
Jeśli nie będziesz chciał będziesz zmuszony wyłączyć automatyczne aktualizacje i omijać WindowsUpdate z daleka
Przypominamy, źe juź 12 kwietnia przestanie działałać blokada przed ściąganiem dodatku Service Pack 2 dla systemów Windows XP. Na komputerach, na których została ona włączona, pojawi się on na liście dostępnych krytycznych aktualizacji na witrynie Windows Update oraz w ramach systemu automatycznych aktualizacji. Opcjonalna blokada w postaci klucza w rejestrze (lub GPO) została wprowadzona przez Microsoft, aby dać klientom czas na przygotowanie planu wdroźenia SP2 i zastosowanie go w dogodnym momencie. Jednak 240 dni od wydania dodatku blokada zgodnie z planem przestanie działać, naleźy więc być na tę okoliczność być przygotowanym. Będzie to jednocześnie dzień dystrybucji aktualizacji zabezpieczeń dla produktów Microsoft wydawanych w miesięcznym cyklu. Więcej informacji na ten temat znaleźć moźna na stronach Microsoft.
Strona 1 / 1