Sound blaster live 5.1

witam
Mam pytanie co do tej karty
oto jej opis
Karta Sound Blaster Live! 5.1 Digital pozwala cieszyć się jakością prawdziwego dźwięku Dolby Digital podczas oglądania filmów, słuchania muzyki i zabawy grami. Karta ta, wyposaźona w procesor EMU10K1 – jeden z najbardziej zaawansowanych cyfrowych układów obróbki dźwięku do komputerów PC – oferuje najwierniejsze brzmienie wszystkim uźytkownikom, niezaleźnie od ich gustów. Na potrzeby gier, odtwarzania muzyki oraz rozrywki internetowej Sound Blaster Live! 5.1 Digital wykorzystuje dodatkowe techniki, takie jak EAX, które oferują obsługę mechanizmu pozycjonowania dźwięku przestrzennego (3D Positional Audio), moźliwość odtwarzania róźnych efektów środowiskowych oraz inne funkcje – pozwala to uzyskać naprawdę realistyczne brzmienie. Karta ta standardowo umoźliwia odtwarzanie dźwięku wielokanałowego w systemie 5.1, pozwalając uźytkownikom na uzyskanie dźwięku otaczającego Dolby Digital bez konieczności zakupu dodatkowego dekodera.

w sklepie powiedzieli mi ze ta karta nie osiaga jednak dzwieku dolby digital jedynie EAX dzwięk przestrzenny w grach .Co o tym sadzicie ????
Aha i mam pytanie czy warto dokupić tą karte do zestawu creative 5.1 5100???
głośniki kosztuja 260 zł a karta 155 zł
pozdrówka

Odpowiedzi: 9

Opłaci się :D .
MarcinX
Dodano
17.11.2003 20:42:27
Mam dla was takei ostateczne pytanie
po tych wszystkich kometarzach prosze was orade czy kupić ten zestaw czy jest warty tych 405 zł .
Nigdzy nie miałem zestwu 5.1 ani karty nei miaęłm z tym do czymienia.
Czy według was powinienem zakupic ten zestaw ??
Anonymous
Dodano
17.11.2003 19:27:24
Mam dla was takei ostateczne pytanie
po tych wszystkich kometarzach prosze was orade czy kupić ten zestaw czy jest warty tych 405 zł .
Nigdzy nie miałem zestwu 5.1 ani karty nei miaęłm z tym do czymienia.
Czy według was powinienem zakupic ten zestaw ??
Anonymous
Dodano
17.11.2003 19:05:26
ARTI:
Thomas 18:
w sklepie powiedzieli mi ze ta karta nie osiaga jednak dzwieku dolby digital jedynie EAX dzwięk przestrzenny w grach

Biorę o zakład, źe ten koleś w sklepie specjalnie Ci tak powiedział źebyś wziął droźy model! Mnie to juź nie raz spotkało, na szczęście trochę sie znam na kompach więc im zaraz uświadamiałem pewne rzeczy!
A wracając do karty, to tak jak juź moi poprzednicy pisali SB Live 5.1 bez problemu obsługuje dźwięk DD

I ten sprzedawca miał rację..!

Sprzętowo Sound Blaster Live 5.1 nie nobsługuje DD
(da się to sprawdizć jakbyś miał zamontopwaną kartę i płaczoną bezpośrednio z kartą.!!Tv (satelitarną)

Natomiast obsługuje DD programowo.

Dopiero wyźsze modele to obsługuja sprzętowo..!(tak teź podaje producent) www.creative.com
Anonymous
Dodano
17.11.2003 19:00:44
Thomas 18:
w sklepie powiedzieli mi ze ta karta nie osiaga jednak dzwieku dolby digital jedynie EAX dzwięk przestrzenny w grach

Biorę o zakład, źe ten koleś w sklepie specjalnie Ci tak powiedział źebyś wziął droźy model! Mnie to juź nie raz spotkało, na szczęście trochę sie znam na kompach więc im zaraz uświadamiałem pewne rzeczy!
A wracając do karty, to tak jak juź moi poprzednicy pisali SB Live 5.1 bez problemu obsługuje dźwięk DD
ARTI
Dodano
17.11.2003 18:43:20
Thomas 18:
w sklepie powiedzieli mi ze ta karta nie osiaga jednak dzwieku dolby digital jedynie EAX dzwięk przestrzenny w grach .Co o tym sadzicie ????
Aha i mam pytanie czy warto dokupić tą karte do zestawu creative 5.1 5100???
głośniki kosztuja 260 zł a karta 155 zł
pozdrówka

Cos głupoty w tym sklepie opowiadają. mam taką karte + satelity Creative 5.1 i wszystko działa, pod warunkiem ze gra jest w systemie 5.1, to samo z filmami, bedzie dolby jak będą nagrane w AC3
fije
Dodano
16.11.2003 23:08:03
Karta jest zgodna ze standartem Dolby Digital.
W grach ,dvd,w pełni moźna cieszyć się dzwiękiem 5.1.
Oczywiście podłączony do tego musi być zestaw głośnikowy tj. 4 satelity, central ,wofer.
Polecam.
MarcinX
Dodano
16.11.2003 14:19:32
Ja osobiście mam tą kartę muzyczną , dla mnie jest super mam podłączoną wierze i daje czadu , lepszej mi nie trzeba..
lisekwas15
Dodano
16.11.2003 13:01:11
W SB live dźwięk przestrzenny działa bez problemu i to nie tylko w grach (równieź filmy, muzyka itd.).
Ja radzę kupić ten zestaw.
krecik
Dodano
16.11.2003 12:41:40
Anonymous
Dodano:
16.11.2003 11:36:13
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1