SOS...Karta video do Windows Professional?
Pomocy dobrzy ludzie. Zmieniłam monitor i znikł mi obraz wiec naprawilam program pobierajac jeszcze raz instalacje windowsa....ale pech....znikla mi karta video. W info na pomocy technicznej w "stan sprzetu" pisze, ze karta graficzna –null!!!
Gdzie mam ja pobrac...poszukac? Jaka do Professionala?
Jesli ktos wie...prosze o pomoc? Tu zawsze ktos wie wiec bede dobrej mysli.
(prosze tez o dostepny jezyk porady, gdyz zawilosci jezykowe programu sa mi prawie obce....tak po chlopsku)
Cieplutkie dzieki :)
margo
Gdzie mam ja pobrac...poszukac? Jaka do Professionala?
Jesli ktos wie...prosze o pomoc? Tu zawsze ktos wie wiec bede dobrej mysli.
(prosze tez o dostepny jezyk porady, gdyz zawilosci jezykowe programu sa mi prawie obce....tak po chlopsku)
Cieplutkie dzieki :)
margo
Odpowiedzi: 16
Jak juź jesteś w takiej rozpaczy, źe nie przyszło Ci do głowy poszukać w Googlach to proszę
http://www.helpdrivers.com/ingles/listado/panel.asp?marca=S3&perif=video
http://www.video–drivers.com/companies/906.htm
http://www.helpdrivers.com/ingles/listado/panel.asp?marca=S3&perif=video
http://www.video–drivers.com/companies/906.htm
SOS :!: :!: :!: :!:
Znalazłam namiary na moja karte wideo:
Model: 53 Graphics ProSavage DDR a
sterownik: s3 gnbm.sys
Bardzo prosze o namiar, gdzie moge go sciagnac z netu :?: :?: :?: :?:
To powinno pomoc w sprawie braku dzwieku...
Bardzo prosze dobra dusze o pomoc.
margo.
Znalazłam namiary na moja karte wideo:
Model: 53 Graphics ProSavage DDR a
sterownik: s3 gnbm.sys
Bardzo prosze o namiar, gdzie moge go sciagnac z netu :?: :?: :?: :?:
To powinno pomoc w sprawie braku dzwieku...
Bardzo prosze dobra dusze o pomoc.
margo.
wedle rady:
LISTA SPRZETU:
Karty graficzne
...nie mam takigo czegos jak karta graficzna...nie ma tam takiej grupy do rozwiniecia graficzna
Kontrolery dźwięku, wideo i gier
–kodery–dekodery audio...standardowe urzadzenie systemowe/nieznane
–kodery–dekodery wideo...standardowe urzadzenie systemowe/nieznane
–port gier ESS...ESS Technology, Inc....lokal.Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 0
–Port gier dla Trustmaster ACM(port drugi)...ThrustMaster...lokal.Magistrala PCI 0, urządzenie 17, funkcja 5
–Standardowy port gier...standardowe urzadz.systemowe...lokal.
na Magistrala PCI
–Starsze sterowniki audio...stand,urzadz.syst....lokal.nieznana
–Starsze urzadzenia przechwytywania wideo...stand,urzadz.syst...lokal.nieznana
–Urzadzenia sterujace mediami...stand.urzadz.syst...lokal.nieznana
–Urzadzenie MIDI zgodne z MPU–401...MIcrosoft...lokal.
na Magistrala PCI
–Urzadzenie poldupleksowe audio uslugi Unimodem...Microsoft...lokal.na SoftK56 Data Fax Voice Speakerphone CARP
To tyle w Menedzerze urzadzen. Karty graficznej nie znalazlam ale na poczatku w HOME–F4GXVN9DHD znalazlam dwa zolte znaki zapytania, ktorych nie bylo...przy pierwszym zoltym znakiem zapytania pisze...inne urzadzenia
–przy drugim...USB Device
To tyle.
Czy to cos pomoze komus aby sie zorientowac co jest z ta karta wideo :?: :?: :?:
margo
LISTA SPRZETU:
Karty graficzne
...nie mam takigo czegos jak karta graficzna...nie ma tam takiej grupy do rozwiniecia graficzna
Kontrolery dźwięku, wideo i gier
–kodery–dekodery audio...standardowe urzadzenie systemowe/nieznane
–kodery–dekodery wideo...standardowe urzadzenie systemowe/nieznane
–port gier ESS...ESS Technology, Inc....lokal.Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 0
–Port gier dla Trustmaster ACM(port drugi)...ThrustMaster...lokal.Magistrala PCI 0, urządzenie 17, funkcja 5
–Standardowy port gier...standardowe urzadz.systemowe...lokal.
na Magistrala PCI
–Starsze sterowniki audio...stand,urzadz.syst....lokal.nieznana
–Starsze urzadzenia przechwytywania wideo...stand,urzadz.syst...lokal.nieznana
–Urzadzenia sterujace mediami...stand.urzadz.syst...lokal.nieznana
–Urzadzenie MIDI zgodne z MPU–401...MIcrosoft...lokal.
na Magistrala PCI
–Urzadzenie poldupleksowe audio uslugi Unimodem...Microsoft...lokal.na SoftK56 Data Fax Voice Speakerphone CARP
To tyle w Menedzerze urzadzen. Karty graficznej nie znalazlam ale na poczatku w HOME–F4GXVN9DHD znalazlam dwa zolte znaki zapytania, ktorych nie bylo...przy pierwszym zoltym znakiem zapytania pisze...inne urzadzenia
–przy drugim...USB Device
To tyle.
Czy to cos pomoze komus aby sie zorientowac co jest z ta karta wideo :?: :?: :?:
margo
ok... dobra rada ...tak zrobię
margo
margo
Moźe napisz jakie są nazwy poszczególnych sprzętów na twoim komputerze. Ktoś pewnie szybcie da ci wtedy skuteczną odpowiedź. Zrób tak:
prawym kliknięciem myszy na Mój komputer
Właściwości
Sprzęt
Menedźer urządzeń
Wyświetli się lista składników. Rozwiń grupę Karty graficzne i napisz dokładną nazwę karty. Rozwiń takźe grupę Kontrolery dźwięku, wideo i gier i napisz wszystkie jakie tam się wysypały. Zobaczymy, czy to naprowadzi fachowców od sprzętu na dobrą drogę.
ps. :arrow: moźesz zamiast przepisywać te nazwy zrobić Alt Gr + Print Screen, otworzyć jakiś program graficzny, wklejić do niego obraz, zapisać do pliku i wstawić do posta w postaci załącznika :idea:
prawym kliknięciem myszy na Mój komputer
Właściwości
Sprzęt
Menedźer urządzeń
Wyświetli się lista składników. Rozwiń grupę Karty graficzne i napisz dokładną nazwę karty. Rozwiń takźe grupę Kontrolery dźwięku, wideo i gier i napisz wszystkie jakie tam się wysypały. Zobaczymy, czy to naprowadzi fachowców od sprzętu na dobrą drogę.
ps. :arrow: moźesz zamiast przepisywać te nazwy zrobić Alt Gr + Print Screen, otworzyć jakiś program graficzny, wklejić do niego obraz, zapisać do pliku i wstawić do posta w postaci załącznika :idea:
Nie sciagalam z netu Windowsa. Mialam zainstalowanego z dysku podczas kiedy mialam inny, zastepczy monitor i wszystko bylo okay. Odebralam z naprawy inny monitor, podlaczylam i otwieral sie Windows do pewnego momentu, a potem ciemnial na stale. Po poradach osoby kompetentnej powinnam zmienic grafike...VGA, ale sie nie dalo wiec poradzono abym urochomila plytke instalacyjna Windowsa i najpierw wybrala polecenie "instaluj", a potem "napraw" co uczynilam.
Prawda....naprawilo i chociaz cos tam lekko szwankowalo to tydzien bylo okay...byl dzwiek i obraz. Lecz w krytycznym dniu zniknal dzwiek, a potem nagle znow sie zrobil ciemny monitor wiec ponownie uruchomilam Windowsa z poleceniami j/w. Jednak Windows powrocil do niby normalnego stanu lecz bez dzwieku. W pomocy z wejscia ze "startu" przerobilam proponowane zadania celem naprawy. W tej pomocy w info o moim kompie pisalo..brak karty dzwiekowej...slowem..."NULL". Jakos podczas poszukiwan w pomocy tech. ten brak z karty dzwiekowej zmienil sie na to, ze ona jest, pojawila sie jakims cudem, ale w zamian porobilo sie tak, ze wyswietla mi info o sprzecie, iz mam brak karty wideo...znow pisze...NULL. Glos zniknal. moge otwarzac film ale glucho....nie mam dzwieku i tyle. nie dziala telefon skype, nie mam muzyki ani innych odglosow informacyjnych systemu...glucho!!!!
Co mam uczynic aby to zmienic/naprawic :?: :?: :?: :?:
Prosze pytac....odpowiem. Prosze o pomoc. Moje obecne GG 5270979.
A pisze ze swojego komputera.
margo w rozpaczy :(
Prawda....naprawilo i chociaz cos tam lekko szwankowalo to tydzien bylo okay...byl dzwiek i obraz. Lecz w krytycznym dniu zniknal dzwiek, a potem nagle znow sie zrobil ciemny monitor wiec ponownie uruchomilam Windowsa z poleceniami j/w. Jednak Windows powrocil do niby normalnego stanu lecz bez dzwieku. W pomocy z wejscia ze "startu" przerobilam proponowane zadania celem naprawy. W tej pomocy w info o moim kompie pisalo..brak karty dzwiekowej...slowem..."NULL". Jakos podczas poszukiwan w pomocy tech. ten brak z karty dzwiekowej zmienil sie na to, ze ona jest, pojawila sie jakims cudem, ale w zamian porobilo sie tak, ze wyswietla mi info o sprzecie, iz mam brak karty wideo...znow pisze...NULL. Glos zniknal. moge otwarzac film ale glucho....nie mam dzwieku i tyle. nie dziala telefon skype, nie mam muzyki ani innych odglosow informacyjnych systemu...glucho!!!!
Co mam uczynic aby to zmienic/naprawic :?: :?: :?: :?:
Prosze pytac....odpowiem. Prosze o pomoc. Moje obecne GG 5270979.
A pisze ze swojego komputera.
margo w rozpaczy :(
Margo czytam ten temat 3 raz i czegoś tu nie rozumiem.
Albo piszesz do nas z innego komputera, bo na Twoim nie ma karty graficznej tzn jak nie ma fizycznie – bo np wysunęła sie ze slotu to ją po prostu wyjmij i jeszce raz wsuń.
Moźe być teź tak ,źe jednak piszesz te posty ze swojego komputera i wtedy na 100 % kartę masz.
Nie rozumiem jednego, jakiego Windowsa ściągałaś z NETU i po co? :shock: – moźe to jakaś poprawka była :roll:
Pytanie podstawowe – masz w menadźerze urządzeń wpis karty graficzne? – musi tam być inaczej nie uruchomiłabyś IMO komputera.
Zmiana monitora nie ma nic do rzeczy źe Ci karta graficzna zniknęła.
Albo uruchom system w trybie awaryjnym i usuń urządzenia w związane grafiką – jeśli takie będą i uruchom normalnie – system sam doinstaluje brakujące rzeczy, albo reinstal z opcją "napraw" z dysku instalacyjnago
Albo piszesz do nas z innego komputera, bo na Twoim nie ma karty graficznej tzn jak nie ma fizycznie – bo np wysunęła sie ze slotu to ją po prostu wyjmij i jeszce raz wsuń.
Moźe być teź tak ,źe jednak piszesz te posty ze swojego komputera i wtedy na 100 % kartę masz.
Nie rozumiem jednego, jakiego Windowsa ściągałaś z NETU i po co? :shock: – moźe to jakaś poprawka była :roll:
Pytanie podstawowe – masz w menadźerze urządzeń wpis karty graficzne? – musi tam być inaczej nie uruchomiłabyś IMO komputera.
Zmiana monitora nie ma nic do rzeczy źe Ci karta graficzna zniknęła.
Albo uruchom system w trybie awaryjnym i usuń urządzenia w związane grafiką – jeśli takie będą i uruchom normalnie – system sam doinstaluje brakujące rzeczy, albo reinstal z opcją "napraw" z dysku instalacyjnago
Cappadonna:
:arrow: prawym kliknięciem myszy na Mój komputer
:arrow: Właściwości
:arrow: Sprzęt
:arrow: Menedźer urządzeń
Wyświetli się lista składników. Jeźeli jest na liście jakiś sprzęt oznaczony źółtym znakiem zapytania to kilknij na niego prawik klawiszem myszki–Właściwości
Jeśli kreator instalacji nie znajdzie odpowiedniego na dysku, to włóź do cd–rom'u cd ze sterownikami od karty graficznej (lub innego urządzenia, z którym jest problem) i przeprowadź wyskukiwanie sterowników ponownie tak, aby komputer przeszukał równieź napęd.
~Zainstaluj sterownik~
...juz to robilam wiele razy...nie mam tam zoltych znakow zapytania, wykrzyknikow, a jednak dalej informuje mnie komp, ze brak sprzetu...karty wideo...i nie mam dalej glosu :(
Nie mam CD–Rom'u ze sterownikami...zagubila sie w przeprowadzce...
Moze z jakiejs stony moge pobrac do Profesionala????
Pomocy...juz mi rece opadaja... :wink:
margo.
Jeszcze dodam, ze przez brak karty nie mam dzwieku..... :(
margo.
margo.
:arrow: prawym kliknięciem myszy na Mój komputer
Wyświetli się lista składników. Jeźeli jest na liście jakiś sprzęt oznaczony źółtym znakiem zapytania to kilknij na niego prawik klawiszem myszki
Wyświetli się lista składników. Jeźeli jest na liście jakiś sprzęt oznaczony źółtym znakiem zapytania to kilknij na niego prawik klawiszem myszki
- –Właściwości
~Zainstaluj sterownik~
Yyyyyy... :shock: Bez nazwy karty mam związane ręce... A chociaź moźe wiesz jaki sterownik do niej powinnaś zainstalować :?: Jak tak, to myślę, źe sobie poradzimy... :roll:
Z tym źe ja teraz juź muszę iść :cry: Moźe wieczorkiem jeszcze wpadnę. Jakby co, to koledzy Ci pomogą dalej 8)
Z tym źe ja teraz juź muszę iść :cry: Moźe wieczorkiem jeszcze wpadnę. Jakby co, to koledzy Ci pomogą dalej 8)
Pawek:
A spróbuj dodać ją ręcznie z poziomu Panelu sterowania.
hehehe....zrobila bym to ale jak????
Pokieruj Pawek.....jeszcze nie znam nazwy(rozne sa nazwy kart video),....podaj ktora do Professionala....
margo
A spróbuj dodać ją ręcznie z poziomu Panelu sterowania.
...jesli karta graficzna to ta sama co karta wideo to o to mi chodzi.
Ale wydaje mi sie, ze komputer informuje mnie, ze nie ma karty wideo....nie graficznej.
Niechaj ktos to madry rozsadzi:((
margo
Ale wydaje mi sie, ze komputer informuje mnie, ze nie ma karty wideo....nie graficznej.
Niechaj ktos to madry rozsadzi:((
margo
gieras:
ja troche sie pogubilem. co chesz pobierac, karte grraficzna ? :roll:
Tak.
ja troche sie pogubilem. co chesz pobierac, karte grraficzna ? :roll:
Strona 1 / 1