Śmieszny problem z nagrywarką

Mam taki problem...nagrywarka mi sie sama wysuwa...szukałam wszedzie co moźe byc tego przyczyną,ale nigdzie nie znalazłam,więc moze pomoźecie...
nagrywarka Sony 24,ma ok 2–ch lat...
:)

Odpowiedzi: 16

nie zakładam nowego tematu bo nie ma sensu...bo to nadal chodzi o tą nagrywarke...źadna z podanych propozycji nie zadziałała...więc co robić? :?:
A_si_a
Dodano
11.04.2005 16:43:00
zrobienie tego skrótu, i włączenie pomogło :D . i nie musisałam sie "czaić" na wysunięcie nagrywarki;) Dalej nie iwem co było przyczyną ...ae Dizęki :) i Pozdrawiam ;)
A_si_a
Dodano
14.02.2005 09:53:29
Asiu,

Zakładam źe potrafisz zrobić skrót do pliku (jeśli nie, prawym na pulpicie –> nowy skrót). A więc zrób skrót a jako polecenie wklej
cmd /c netstat >c:a.txt & notepad c:a.txt

Po uruchomieniu tego skrótu utworzy się plik a.txt na partycji C z aktywnym stanem Twojego internetu i za moment zobaczysz go w notatniku.

Zaczaj się na moment "aktywności" tacki i uruchom ten skrót
Wprawdzie netstat jest tak tępy, źe nie pokazuje nazwy proramu który ma coś wspólnego z inernetem, ale lepsze to niź nic. Moźesz ściągnąć darmowy program TcpView z mojej starej stronki – doskonały zastępca netstatu. Moźna rozłączać połączenia, lokalizować i ubijać trojany

Longi, kiedy pijemy kawę ?
sapero
Dodano
14.02.2005 02:11:28
to znowu ja... po raz kolejny pojawił sie problem nagrywarki... tylko tym razem wywalenie "jakiegoś pliku" nie pomogło, bo nie znalałźam nic takiego:) komp przeskanowany, antywirami, antytrojanami ( Hijackiem teź) odłączenie kabelków, taśm itp. nie dało źadnego rezultatu...nagrywarka sie nadal wysuwa i wysuwa :P, Czyźby dlatego, źe nagrywarka jest juźwiekowa ? ( ok 3lat). Jeźeli miałoby to jakiekolwiek znaczenie, to dodam, źę jeden z dysków ( 4–ro letni Segate Barracuda, padł...)ale postawiłam system na drugim i wszystko jest ok( oprócz nagrywarki ):)
A_si_a
Dodano
14.02.2005 00:57:20
A_si_a:
:) jeszcze troche miejscaw kalendarzyku mam :P:)

Wszystko się moźe zdarzyć, stosując kalendarzyk ;) :mrgreen:
Anonymous
Dodano
27.08.2004 11:11:26
:) jeszcze troche miejscaw kalendarzyku mam :P:)
A_si_a
Dodano
27.08.2004 01:36:33
Longi:
spiderko:
To się nazywa kobieca intuicja, od dzisiaj na wszelkie podejrzane kłopoty z kompem zaradzam posadzenie kobiety przed komp źeby pogrzebała w plikach. :mrgreen:

:mrgreen: to ja juz sie zapisuje u Asi w kalendarzyku :wink:

:shock: jako tzw "grzebany" moźesz mieć później kłopoty z koordynacją – więc uwaźaj :wink: :lol:
Seeker
Dodano
26.08.2004 19:46:31
spiderko:
To się nazywa kobieca intuicja, od dzisiaj na wszelkie podejrzane kłopoty z kompem zaradzam posadzenie kobiety przed komp źeby pogrzebała w plikach. :mrgreen:

:mrgreen: to ja juz sie zapisuje u Asi w kalendarzyku :wink:
Longi
Dodano
26.08.2004 17:29:02
spiderko
Dodano
26.08.2004 16:37:34
:) juź wszystko OK.:)nagrywarka sie nie wysuwa...powodem tego był jakiśplix o nazwie X.ale,źaden antywirus anio źaden anty–trojan nie stwierdził,ze to nieodpowiedni plik...dopiero jak usunęłam go z Windowsa ( z system 32) to wszystko wróciło do normy...DZIEKI ZA POMOC:)
A_si_a
Dodano
26.08.2004 00:28:00
A_si_a napisała :
Mam taki problem...nagrywarka mi sie sama wysuwa...szukałam wszedzie co moźe byc tego przyczyną,ale nigdzie nie znalazłam,więc moze pomoźecie...
nagrywarka Sony 24,ma ok 2–ch lat...

Komp przeskanowany 2 antywirusami...nie ma źasnego,a nagrywarka nadal "szaleje"moźe trzeba ją rozkręcić i przeczyścic ?

a moźe zamiast rozkrecac ,najpier dokrecic ,źeby sie nie :wink: wysuwała

a tak powaźnie zobacz to co pisał McScr@by
Longi
Dodano
25.08.2004 17:43:21
McScr@by:
Odłącz połączenie z siecią i zobacz czy tacka będzie się wysuwać.
Póki co nie wnikam u uszkodzenie mechaniczne.

Kolejnym krokiem diagnostycznym, aby wykluczyć wine samej nagrywarki, jest odłączenie taśmy IDE (taka szeroka, szara zazwyczaj) Pozostaw sam kabelek zasilający nagrywarke. Jeśli wysuwanie tacki się nie powtórzy, oznaczać to będzie problem softwarowy czyli trojan lub wirus. Polecam wtedy udać się pod ten link
spiderko
Dodano
25.08.2004 17:38:32
Odłącz połączenie z siecią i zobacz czy tacka będzie się wysuwać.
Póki co nie wnikam u uszkodzenie mechaniczne.
McScr@by
Dodano
25.08.2004 15:17:52
Moźe to trojan ;) Oprócz antywiara przeskanuj hijack this'em
Anonymous
Dodano
25.08.2004 12:39:23
:cry: Komp przeskanowany 2 antywirusami...nie ma źasnego,a nagrywarka nadal "szaleje"moźe trzeba ją rozkręcić i przeczyścic ?
A_si_a
Dodano
25.08.2004 12:21:19
Przeskanuj komp jakimś antwirusem to na początek bo mi to wygląda na czyjąś zabawę
Pozdrawiam serdecznie 3maj się ciepluko
loookasz
Dodano
25.08.2004 02:27:26
A_si_a
Dodano:
25.08.2004 02:16:33
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1