Smieszne Pytanko

Pomozcie i podajcie mi jakies programy wraz ze SPEED UP .Chodzi mi konkretnie o takie proframy jak np;Kaaza,DC++ itp.Dzieki.

Odpowiedzi: 4

Tak The_judge masz rację, ale nie za bardzo widzę moźliwość w przyspieszeniu ściągania do ludzi w systemoie p2p...Nie wiem jak tam koza, ale powiem to na przykłądzie eMule – ustawiasz tam maksymalną prędkość sumarycznego wysyłania i liczbę slotów wysyłania. Więc nie da się ciągnąć szybciej od tego maksimum, a po drugie nigdy sam nie ciągniesz więc masz jeszcze mniej...Przyspieszyć to moźesz ciągnięcie z netu np. Flashget'em. Mody muła co prawda mają opcje kompresji danych przy wysyłaniu – ale na 700MB filmu zyskujesz powiedzmy 1MB – to źadne przyspieszenie...Więc dalej nie wiem co to za programy są i jak to działa, jeśli są....

Aha jeszcze jedno źeby była jasność – w sieci eDonkey wszystko jest hashowane – nazwy plików, uźytkowników... Jeśli nawet program podpinałby się jako kilku uźytkowników, to kaźdy będzie miał swojego hash'a i będzie traktowany jako osobny klient – więc będzie stał w kolejce po swój kawałek. A to nie przyspieszy raczej niczego – bo i tak nie pobierzesz więcej niź daje ci łącze, a dobrze skonfigurowany osioł czy muł ciągnie non stop 90% mocy...

Pozdrawiam
kwladarz
Dodano
16.09.2003 17:54:12
kwladarz:

Co to są programy ze SPEED UP?? A angielski znam.... Niespotkałem się z czymś takim. A moźe ci chodzi o róźne programy typu p2p (np.Kaaza, eMule, eDonkey...)???

speed up to są programy przyspieszające ściąganie. Zapewne chodzi w tym topicu o programy P2P z funkcją speed up. Tak ja to rozumiem .

O ile wiem to Kazaa Lite jest takim programem
The_judge
Dodano
16.09.2003 09:08:57
ydy:
...programy wraz ze SPEED UP .Chodzi mi konkretnie o takie proframy jak np;Kaaza,DC++ itp.Dzieki.

Co to są programy ze SPEED UP?? A angielski znam.... Niespotkałem się z czymś takim. A moźe ci chodzi o róźne programy typu p2p (np.Kaaza, eMule, eDonkey...)???
kwladarz
Dodano
16.09.2003 03:00:37
Tak na przyszłość.
Temat śmieszne pytanko nie bardzo pasuje do zapytania twojego.
Skoro to pytanko jest śmieszne to czemu się nie smieję??
Proszę w nazwie topica dokładnie określać o co chodzi, kliknij przycisk zmień i wpisz nowy – poprawny tytuł.

Poza tym
Pomozcie i podajcie mi jakies programy wraz ze SPEED UP .Chodzi mi konkretnie o takie proframy jak np;Kaaza,DC++ itp.Dzieki.

To nie kapuję o co chodzi. Więc prosze o jasne wytłumaczenie.
SLAY3R
Dodano
16.09.2003 02:03:39
ydy
Dodano:
16.09.2003 01:34:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1