Śmieszne aczkolwiek irytujące logowanie

Witam serdecznie
Bardzo fajna strona i mam nadzieję , źe znajdę u Was pomoc. Przeszukałem forum w sprawie haseł do logowania ale tematy nie opisują dokłądnie mojego przypadku. Mam bardzo dziwny problem związany z kontami uźytkowników w systemie XP. Otóź mam 3 konta na komputerze, kaźde z nich to administrator, konta nie są zabezpieczone hasłem. Logując się po uruchomieniu komputera na dowolny profil, konto sie uruchamia. Schody zaczynają się gdy wylogowuje się lub chce zmeinić uźytkownika. Wtedy na ekranie startowym, wyboru konta po kliknieciu w dowolny z 3 profili system chce ode mnie hasło (a przeciez przy pierwszym uruchomieniu go nigdy nie chce). Próbuję wpisać hasło administratora podane przeze mnie przy instalacji XP. Jednak ono okazuje się niepoprawne! Zamknąłem komputer i po ponownym uruchomieniu zalogowałem się na jeden z profili ustawiając w nim ręcznie hasło do profilu mając nadzieję źe się "podmieni" z tym felernym. Po wylogowaniu się pojawia się przy podaniu hasła moja wskazówka do hasła lecz nowo utworzone hasło nie działa. Prosze o pomoc i pozdrawiam.
Piotr Pietrzak

Odpowiedzi: 3

klonpiotr:
hasło mam puste i nie muszę nie wpisywać.pozostawiam puste pola i chodzi. moźe spróbuj tak.

Jakbym tak nie probował wiele razy :) To nie działa w moim przypadku...
Balbiś
Dodano
10.07.2005 01:22:26
u mnie w kompie teź nie ma hasła, ale Xp chce co ileś tam dni odnawiać je. hasło mam puste i nie muszę nie wpisywać.pozostawiam puste pola i chodzi. moźe spróbuj tak.
klonpiotr
Dodano
10.07.2005 01:19:30
Moźe spróbuj to: START –> Uruchom –> control userpasswords2 –> i tam odznacz opcję "Aby uźywać tego komputera uźytkownik musi wprowadzić nazwę uźytkownika i hasło". Potem kliknij na zastosuj i pokaźe się okienko w którym musisz powpisywac hasła tla wszystkich kont. Wpisz tylko dla tych kont dla których masz ustawione hasło a dla tych dla których nie masz kliknij na OK. Mam nadzieję źe to pomoźe :roll: .
marim32
Dodano
10.07.2005 01:14:13
Balbiś
Dodano:
10.07.2005 01:03:45
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1