sluchawki + mikrofon

dlaczego po podlaczeniu sluchawek i mikrofonu nie dziala mikrofon (nie moge regulowac tonow niskich i wysokich, suwak ustawony na 0%) a dzwiek w sluchawkach jest ledwo slsyzalny. Zainstalowalem najnowsze sterowniki, dzwiek jest zintegrowany na plycie.

Odpowiedzi: 4

@XanTyp korzystaj z helpa :arrow:
http://www.skype.com/help/guides/soundsetup_win2k.html
Jeźeli zrobisz jak wyźej pisze, powinno działać bez problemów
przegrzebałem wszelkie moźliwości – microphon boost na samym początku – i nadal nic się nie poprawiło.

"Microphone Boost must be checked off " to teź pisze w fakju :D
w84u
Dodano
19.06.2005 12:02:23
Mam nieco podobny problem jak załoźyciel tego wątku:
Otóź... kiedy włączam Skype`a... wycisza mi się mikrofon – muszę mieć otawrte właściwości karty dźwiękowej i pilnować, by odznaczyć mute
I następna niespodzianka... ludzie, z którymi rozmawiałem – ledwie mnie słyszą.
Testowałem to na rozmowie z sąsiadem zza ściany jak i z kumpelką z Chicago :arrow: ten sam efekt... :shock: :cry:
Mam nowego kompa (3 miesiące), kartę zintegrowaną... przegrzebałem wszelkie moźliwości – microphon boost na samym początku – i nadal nic się nie poprawiło.
Myślałem, źe się zwyczajnie mikrofon skopał – kupiłem elegancki zestaw multimedialny za ponad 100 zł – i nadal to samo :/
Reinstalka Skype`a i sterowników do dźwiękowej nic nie dała.

Pomocy :!: :!: :!:
XanTyp
Dodano
18.06.2005 16:38:14
  • Wędrowiec 17.05.2006 15:40:57

Mam identyczny problem jak koledy... i również w Skype... sam mi sie wycisza mikrofon podczas rozmowy, a kiedy mówię głośniej, jeszcze szybciej spada ton mikrofonu bardzo proszę o pomoc...

• w84u 17.05.2006 17:13:14

Wyłącz w Opcjach Audio "Niech Skype dostosuje ustawienia urządzenia dźwiękowego" . Naturalnie microphon boost we właściwościach mikrofonu wyłącz. Zacznij od tego.

rzecz w tym jest rowniez, ze pod win98SE ze sluchawkami bylo wszysytko w porzadku natomiast pod winxp jest cos nie tak. Jezeli chodzi o mikrofon to juz kiedys dzialal mi pod winxp
javierros
Dodano
17.06.2005 00:04:36
i jeszcze cos mie sie przypomnialo ;] na niektorych plytach sa zworki ktore odpowiadaja za to ze np po wsadzeniu jacka mikrofonu wyciszany jest line out i na odwrot poczytaj w specyfikacji plyty glownej bo to moze byc problemem...
warcisław
Dodano
16.06.2005 23:09:58
javierros
Dodano:
16.06.2005 22:54:32
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1