Słaby komp?
No więc tak: ściągnąłem program 3D Mark 2001 se i Zainstalowałem sobie go. Zadowolony z siebie uruchamiam test kompa po 7 minutkach wyskakuje coś takiego 3873 3D Marks zdziwiło mnie to lekko bo kompa mam w miarę dobrego (konfig na końcu postu). Systemu nie mam strasznie zamulonego, ale nic, uruchamiam 2 raz test i wynik podobny. I teraz mam pytanko: co zrobić źeby wyciągnąć więcej bez kręcenia? Przecieź kompy o podobnych konfigach mają duźo lepsze wyniki. Podejrzewam o to sterowniki do grafiki (dętki 45.23). Czy zmiana na starsze da rezultaty? Please help!
Mój konfig:
:arrow: Athlon XP 1800+
:arrow: 512 MB RAM
:arrow: GeForce 4 MX 420 64 MB RAM prolink
:arrow: ECS (niestety :cry: ) K7VTA3
:arrow: Windows XP he
Mój konfig:
:arrow: Athlon XP 1800+
:arrow: 512 MB RAM
:arrow: GeForce 4 MX 420 64 MB RAM prolink
:arrow: ECS (niestety :cry: ) K7VTA3
:arrow: Windows XP he
Odpowiedzi: 7
Sterowniki 43.45 są robione pod wydajnośc.
Ponoć kosztem jakości ale ja tego nie zauwaźyłem.
Ze sterami 43.45 plus directx 9a wynik w 3dmarku podskoczył ( o ile pamiętam ) ok. 300–350 pt.
Aplikacja coolbits ,to wpis do rejestru dodający dodatkową zakładkę w ustawieniach karty.
W większości sterowników seri 40xx ,zakładki z ustwieniami taktowania niema.
Karte faktycznie warto zmienić,ale z tej moźna jeszcze conieco wycisnąć.
Na moim gf2pro uzyskałem takie wartości na karcie : 240–450 i jest stabilna (plus radiatory na pamięciach ofkoz).
Zawsze byłem fanem nvidi ale ati zaczyna robić naprawde ciekawe karty (moźe czas na zmiane :D)
Ps. Plik poszedł.
Coś mam z pocztą ,jakby coś to powiedz wyśle jeszcze raz.
Ponoć kosztem jakości ale ja tego nie zauwaźyłem.
Ze sterami 43.45 plus directx 9a wynik w 3dmarku podskoczył ( o ile pamiętam ) ok. 300–350 pt.
Aplikacja coolbits ,to wpis do rejestru dodający dodatkową zakładkę w ustawieniach karty.
W większości sterowników seri 40xx ,zakładki z ustwieniami taktowania niema.
Karte faktycznie warto zmienić,ale z tej moźna jeszcze conieco wycisnąć.
Na moim gf2pro uzyskałem takie wartości na karcie : 240–450 i jest stabilna (plus radiatory na pamięciach ofkoz).
Zawsze byłem fanem nvidi ale ati zaczyna robić naprawde ciekawe karty (moźe czas na zmiane :D)
Ps. Plik poszedł.
Coś mam z pocztą ,jakby coś to powiedz wyśle jeszcze raz.
to prześlij mi pgx_misiek@wp.pl
CHECK–IT mówi o czymś innym niź Ty MarcinX i ma rację z tym programikiem. Chodzi konkretnie o scrackowane sterowniki.
CHECK–IT mówi o czymś innym niź Ty MarcinX i ma rację z tym programikiem. Chodzi konkretnie o scrackowane sterowniki.
To mam zmienić stery od grafy?
Jakąś kartę graficzną sobie kupię za około 3 miesiące. A narazie musze ją kręcić źeby mieć lepsze wyniki? :?
Jakąś kartę graficzną sobie kupię za około 3 miesiące. A narazie musze ją kręcić źeby mieć lepsze wyniki? :?
nie ma co ukrywać, źe wąskim gardłem jest tu karta graficzna... Zreszta płyta teźnie jest high–endowa :)
tu jest link z wynikami innych userów, moźesz sobie porównać :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=3587&highlight=predkosc+kompow
tu jest link z wynikami innych userów, moźesz sobie porównać :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=3587&highlight=predkosc+kompow
Zobacz sterowniki 43.45.
Ja na konfigu jak poniźej, z tego co pamiętam miałem ok.3500 tak +–.
Niby to gf4 ale mx to bardzo słabe karty.
A dlaczego nie chcesz podkręcić :?: :?:
Jest taka fajna aplikacja dodająca do sterownika zakładkę z ustawieniem zegara (nie potrzeba źadnych programików) " coolbits ".
To kilkaset bajtów , mogę ci przesłać na pocztę.
Ja na konfigu jak poniźej, z tego co pamiętam miałem ok.3500 tak +–.
Niby to gf4 ale mx to bardzo słabe karty.
A dlaczego nie chcesz podkręcić :?: :?:
Jest taka fajna aplikacja dodająca do sterownika zakładkę z ustawieniem zegara (nie potrzeba źadnych programików) " coolbits ".
To kilkaset bajtów , mogę ci przesłać na pocztę.