slaby geforce2
moj geforce2 mx 400 uzyskuje prawie 2krotnie nizsze wyniki na 3dmarku 03` przy podobnej konfiguracji sprzetu niz u innych, poza tym zamula przy grach o duzo nizszych wymaganiach sprzetowych, mam zainstalowane najnowsze sterowniki i directx, co moze byc przyczyna?? jak poprawic wydajnosc grafy?? a moze jest walnieta??
mam Athlon XP 1700 i ram 256MB
mam Athlon XP 1700 i ram 256MB
Odpowiedzi: 3
yatomma:
ustawienia w biosie poprawne , przeinstalowalem sterowniki do plyty ale efekt nadal ten sam...
BIOS to jedno, a co mówi system na temat tego w jakim trybie ta karta pracuje.
Czasem jest tak, źe informacja, którą otrzymasz to.......... PCI, a nie AGP co wynika z błędu rozpoznania, a lekarstwem na to jest zmiana sterownika.
Co do wersji driwerów – na dobrą sprawę moźan wyhamować na poziomie 21.xx, ale dość często dobrym rozwiązaniem są 32.xx. Tego neistety inaczej niź samodzielnie nie sprawdzisz.
Co do samych wyników w 3DM03 – te sobie w ogóle daruj – to nie benchmark dla takiej karty.
Umknął mi gdzieś OS, którego uzywasz i chipset płyty głownej – bo i przy nich moźe być róznie z wydajnościa.
ustawienia w biosie poprawne , przeinstalowalem sterowniki do plyty ale efekt nadal ten sam...
Sterowniki do płyty głównej masz zainstalowane??
Upwnij się czy w biosie masz ustawiony tryb agp 4x.
Upwnij się czy w biosie masz ustawiony tryb agp 4x.
Strona 1 / 1