Mam mały problem z tym intrygującym, lecz powiedziałabym teź przydatnym programem. Otóź gdy ktoś do mnie "dzwoni" to ja słyszę tę osobę ale ona mnie nie słyszy. Z mikrofonem raczej wsio jest ok.( na karaoke się słyszę ):)))

Odpowiedzi: 6

Mam problem podobnej natury :(
Wszystko zainstalowało się OK, tylko dźwięku z mikrofonu prawie nie słychać. To znaczy, coś słychać, ale dźwięk jest zniekształcony i trzeba trzymać mikrofon blisko ust.
Oczywiście przetestowałem na "echo" i odbiór jest ok, natomiast mnie prawie nie słychać.
Sprawdziłem na dwóch komputerach i dwóch mikrofonach – efekt ten sam :(
Ustawiłem wszystkie parametry zgodnie z instrukcją SKYPEa ... i to samo. Wbrew instrukcji, dałem wzmocnienie mikrofonu (boost) – jest ciut lepiej, ale zniekształcenia większe.
Nie mam koncepcji o co chodzi :?:
Nikodem Nijaki
Dodano
02.07.2005 19:49:24
Witam . Moze ta wiadomosc sie przyda , otoz Skype nie dziala dobrze gdy jedna osoba ma Windows 95,98 – doswiadczylem tego i Skype wg mnie chodzi tylko i najlepiej w XP , pozatym chyba na stronie SKYPE.com pisze tam o tym. Powodzenia
Wiki
Dodano
24.06.2005 22:15:31
Z kaźda osobą tak jest :?:
A Narzędzia/opcje/audio masz wybrana kartę te, co masz w kompie :?:
Jakiś firewall nie blokuje Ci portów, bo dla przychodzący jest alternatywa w ustawieniach port, 80 co ostatnio blokują, bo wykorzystany jest do ściągania i obciąźa sieć i port 443 a to juź nie wiem a odznaczenie go nic nie dało Ci :?:
WERR
Dodano
10.04.2005 17:06:13
Ja równieź mam podobny problem. Osoby do których dzwonie mnie nie słyszą. Jak dzwonie na echo123 to równieź głos do mnie nie wraca. Ustawienia mikrofonu mam w porządku.

W związku z tym mam pytanie.
Czy moźliwe jest źe to wina tego źe np. mam ograniczony pakiet na wysyłanie lub jakieś porty są blokowane?
(czasami poczta mi się wysyła strasznie długo)

W nowym Skypie nie ma opcji ustawienia portów dla pakietów wychodzących.

Macie jakieś pomysły? No nie wiem, moźe jakiś program do odblokowania portów lub jakiego port uźywa Skype do wysayłania tego co ja mówie.

P.S.
Łączę się przez sieć osiedlową (i nie jest to neostrada)
Jeszcze 2 miesiące temu Skype działał lux
poiuy
Dodano
10.04.2005 14:50:01
W skype wcale nie trzeba sie slyszec w glosnikach, uzytkownicy tego programu moga to potwierdzic.
Z reszta ja sie nie slysze a moj glos dociera.

Sprawdz moze w opcjach skype czy nie masz wy–mute–owanego(wyciszonego po polsku) mikrofonu
brtx
Dodano
21.03.2005 20:10:09
moźe ta druga osoba ma coś u siebie "zwalone" ?
Pawko
Dodano
21.03.2005 19:31:42
idallia
Dodano:
21.03.2005 18:58:08
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1