Skype – krótki opis
"Skype" instalowałem nie mając przekonania do tego programu. Myślałem – wersja beta, niedopracowana, duźo błędów. Okazało się to nie do końca prawdą.
Po skonfigurowaniu konta i ustawień, poczytałem FAQi na stronie producenta i zarejestrowałem się na forum Skype. Poniewaź jedna z opcji tego programu, a mianowicie "Find a Friend" sprawia problemy (*), jedyną moźliwością sprawdzenia jak działa Skype było zatelefonowanie do kogoś kto podał swój username na forum. Okazało się, źe nie tylko ja wpadłem na taki sposób, bo po chwili od zarejestrowania odebrałem pierwszy telefon. Rozmawiałem z gościem z USA i co ciekawe jakość połączenia była bardzo dobra.
Z rozmowami głosowymi w Skype nie ma problemów (znanych z GG); w niczym nie przeszkadza brak zewnętrznego IP, czy fakt źe "obie strony są za firewallem".
Zresztą jeśli macie ochotę sami potestujcie:
:arrow: Download
:arrow: FAQ
:arrow: Forum
:arrow: Strona główna
(*) Problem polega na tym, źe źeby kogoś znaleść w Find a Friend trzeba chyba znać jego username. Mimo ponad 40 000 uźytkowników online, wyszukiwanie po kategorii nie przynosi rezultatu... Ale to pewnie niedługo się zmieni...
Pozdrawiam
P.S.: Napiszcie co sądzicie o tym programie.
Po skonfigurowaniu konta i ustawień, poczytałem FAQi na stronie producenta i zarejestrowałem się na forum Skype. Poniewaź jedna z opcji tego programu, a mianowicie "Find a Friend" sprawia problemy (*), jedyną moźliwością sprawdzenia jak działa Skype było zatelefonowanie do kogoś kto podał swój username na forum. Okazało się, źe nie tylko ja wpadłem na taki sposób, bo po chwili od zarejestrowania odebrałem pierwszy telefon. Rozmawiałem z gościem z USA i co ciekawe jakość połączenia była bardzo dobra.
Z rozmowami głosowymi w Skype nie ma problemów (znanych z GG); w niczym nie przeszkadza brak zewnętrznego IP, czy fakt źe "obie strony są za firewallem".
Zresztą jeśli macie ochotę sami potestujcie:
:arrow: Download
:arrow: FAQ
:arrow: Forum
:arrow: Strona główna
(*) Problem polega na tym, źe źeby kogoś znaleść w Find a Friend trzeba chyba znać jego username. Mimo ponad 40 000 uźytkowników online, wyszukiwanie po kategorii nie przynosi rezultatu... Ale to pewnie niedługo się zmieni...
Pozdrawiam
P.S.: Napiszcie co sądzicie o tym programie.
Odpowiedzi: 15
grrrr rozmowy z "peceta do peceta" są BEZPŁATNE i zawsze będą. rozmowy pecet– telefon są płatne. co do programu uźywam 2 miesiące i nie narzekam no chyba źe wieczorem przepełniony serwer i przerywa na chwilke
Gagman:
Po wykupieniu wirtualnej karty telefonicznej (najtansza 10 euro + 15%VAT) mozliwe jest wykonywanie polaczen ze zwyklymi telefonami.
rozumiem ze rozmowy pc2pc dalej sa bezplatne ??
kto tu krzyczy?
–––
Ty, uzywajac WIELKICH LITER :)
brtx
–––
Ty, uzywajac WIELKICH LITER :)
brtx
RzEmIeN:
JEST PELNA WERSJA SKYPE NA WWW.SKYPE.COM
Heh, no raczej trudno, źeby tam nie było pełnej wersji. BTW gagman juź w pierwszym poście podał tego linka. :?
I nie krzycz.
JEST PELNA WERSJA SKYPE NA WWW.SKYPE.COM
Z tego co sie orientuje eksportu do pliku nie ma. Mozesz ewentualnie zrobic backup swojego profilu z:
C:Documents and Settings woja_nazwa_uzytkownikadane aplikacjiSkype azwa_zytkownika_Skype
A pozniej go odtworzyc wklejajac w to samo miejsce.
C:Documents and Settings woja_nazwa_uzytkownikadane aplikacjiSkype azwa_zytkownika_Skype
A pozniej go odtworzyc wklejajac w to samo miejsce.
Czy jest tam mozliwosc exportu kontaktow do jakies listy/pliku??
Sory, ze odswiezam stary temat, ale mam cos do dodania. Otoz jako ze w tej chwili jestem w Belgii, a pojawila sie pelna wersja Skype mialem okazje ja wyprobowac. Dziala rewelacyjnie. Po wykupieniu wirtualnej karty telefonicznej (najtansza 10 euro + 15%VAT) mozliwe jest wykonywanie polaczen ze zwyklymi telefonami. Jakosc rozmowy niesamowita. Cena za polaczenia z Polska (mowa o telefonach stacjonarnych) mniej niz 3 eurocenty czyli mniej niz 13 groszy. I to z calego swiata. Jednym slowem rewelacja.
Jedyny minus koniecznosc posiadania karty kredytowej do oplacenia karty telefonicznej (wystaczaja jednak visy electron wydawane przez polskie wirtualne banki).
Pozdrawiam
Jedyny minus koniecznosc posiadania karty kredytowej do oplacenia karty telefonicznej (wystaczaja jednak visy electron wydawane przez polskie wirtualne banki).
Pozdrawiam
dzis sciagnalem ale jeszcze znikim nie gadalem. jak cos to jestem jako gieras :lol:
Ja go zainstalowałem, ale niestety bardzo sie zacina i przerywa. Nie idzie sie dogadać. Jesteśmy w sieci kablowej z 64kbit/s moze to za wolne łącze.?
Czy to ktoś urzywał na tym łączu?
Czy to ktoś urzywał na tym łączu?
program jest na prawdę świetny. super sie gada, jakość polaczenia bardzo dobra (mam lacze 128kbit/s)
oby tylko nie wprowadzono opłat za rozmowy....
dzęki Gagman za info :)
oby tylko nie wprowadzono opłat za rozmowy....
dzęki Gagman za info :)
Łącze stałe (radiówka). Transfer zbliźony do modemowego. W czasie rozmowy telefonicznej nie odczułem źadnych opóźnień.
A co do wersji "nie beta" to jeszcze takiej nie ma. Zapewne jak się pojawi za niektóre z moźliwości programu trzeba będzie zapłacić, choć jego twórcy zakładają, źe same rozmowy PC 2 PC pozostaną bezpłatne.
Program mimo źe w wersji beta, nie zawiera reklam, adware ani spyware.
Pozdrawiam
A co do wersji "nie beta" to jeszcze takiej nie ma. Zapewne jak się pojawi za niektóre z moźliwości programu trzeba będzie zapłacić, choć jego twórcy zakładają, źe same rozmowy PC 2 PC pozostaną bezpłatne.
Program mimo źe w wersji beta, nie zawiera reklam, adware ani spyware.
Pozdrawiam
a jest moźe wersje nie beta :?: :?:
Dostaje się username, cos na kształt tlena. Tak jest łatwiej niź spamiętywac numery. Jeśli chodzi o lagi, to w moim przypadku nie wystepują (mam łącze 128 kilobitów na sekundę).
mam 3 pytania :
1 czy odczułeś podczas rozmowy opóźnienia (np Ty coś powiedziałeś, a do drugiejstrony dotarło to po 10 s) ?
2 jakie masz łącze ?
3 czy ten program działa na takiej zasadzie jak komunikatory typu gg – tzn. czy po rejestracji otrzymuje się numer pod który potem moźna "dzwonić" ?
1 czy odczułeś podczas rozmowy opóźnienia (np Ty coś powiedziałeś, a do drugiejstrony dotarło to po 10 s) ?
2 jakie masz łącze ?
3 czy ten program działa na takiej zasadzie jak komunikatory typu gg – tzn. czy po rejestracji otrzymuje się numer pod który potem moźna "dzwonić" ?
Strona 1 / 1