Skradziono mi komórkę...
Tak... to stało się dziś. Mam do Was prośbe, a raczej pytanie. Mianowicie, czy moźna jakoś namierzyć sprawce? Nie wiem, moźe IMEI coś pomoźe? Co w ogóle mam zrobić? Jakie są szansę na odzyskanie telefonu? Czy w ogóle jakieś są? Bardzo proszę o pomoc...
Odpowiedzi: 11
Jedyne co mogę powiedzieć to to źe miałeś zaje... ogromne szczęście. :D
A złodziej faktycznie chyba chciał za te pieniądze ze sprzedania tel kupic mósk :P
A złodziej faktycznie chyba chciał za te pieniądze ze sprzedania tel kupic mósk :P
I juź ją odzyskałem... Nie sądziłem, źe Mr. Crime jest aź takim wielkim idiotą, źeby sprzedawać kradziony telefon jakieś klikaset metrów od miejsca zbrodni...
"przyjedź do Polski, Twój telefon juź tu jest..." co o tym myślicie?? :D:D:D przykra sprawa... mi kiedys ukradli piurnik w podstawówce... :( moźesz zacząć zbierać na nową[ starą ]... kris kros jaka cyfra :arrow: :arrow: :arrow: taki los...
A moźe napiszesz, jak do tego doszło, źe ci ukradli tel?
Znaki szczególne? Bardzo ładny... Byłem w dwóch pobliskich lombardach. Mili panowie powiedzieli, źe będą współpracować. I w ogóle są pierwsze ślady... Chyba ktoś tu zacznie sypać. :P
danielzywczak:Byłem na policji. Tam policjant przesłuchał mnie, spisał protokół i całą resztę. Powiedział, źe telefon jest poszukiwany i w ogóle... Jakie mam teraz szanse?
Nasza policja ma klopot ze znalezienime auta a co dopiero telefonu. :?
Jak napisal Zygo mozesz sprobowac dzwonic na swoj numer.
Mozna jeszcze pochodzic po roznych gieldach, bazarach, komisach itp i szukac swojego telefonu(jesli ma jakies znaki szczegolne).
No to mnie pocieszyliście...
Szczerze – nie ma źadnych szans.
Gdyby to były Niemcy, to miałbyś chociaź pociechę, źe z tego aparatu najprawdopodobniej juź nikt nie wykona połączenia w tym kraju – zablokowano by komórkę poprzez numer IMEI. Ale i takie rzeczy da się juź podobno ominąć, a telefon zawsze moźna sprzedać za granicę i z inną kartą SIM i tak będzie działał. Nie raz tak nawet bywa, źe kupując komórkę na giełdzie i jadąc np. do własnie Niemiec nie moźemy z niej korzystać, bo jest ona tam zablokowana. Kupiliśmy po prostu kradziony telefon...
W Polsce tak nie ma, bo konsorcja telefonii cyfrowej nie moga dojść do porozumienia między sobą.
Gdyby to były Niemcy, to miałbyś chociaź pociechę, źe z tego aparatu najprawdopodobniej juź nikt nie wykona połączenia w tym kraju – zablokowano by komórkę poprzez numer IMEI. Ale i takie rzeczy da się juź podobno ominąć, a telefon zawsze moźna sprzedać za granicę i z inną kartą SIM i tak będzie działał. Nie raz tak nawet bywa, źe kupując komórkę na giełdzie i jadąc np. do własnie Niemiec nie moźemy z niej korzystać, bo jest ona tam zablokowana. Kupiliśmy po prostu kradziony telefon...
W Polsce tak nie ma, bo konsorcja telefonii cyfrowej nie moga dojść do porozumienia między sobą.
Byłem na policji. Tam policjant przesłuchał mnie, spisał protokół i całą resztę. Powiedział, źe telefon jest poszukiwany i w ogóle... Jakie mam teraz szanse?
Jeśli ktoś jest głupi i nie złamał, wywalił karty i trzyma ją nadal w telefonie to moźesz spróbować zadzwonić na swój telefon z numeru którego nie zapisywałeś moźe uda Ci sie i ktoś odbierze wtedy moźe rozpoznasz głos. Staraj sie narazie nie rozpowiadać kolegą źe ci zakosili moźe jakis lolek pochwali sie swoim nowym nabytkiem jakiemuś kumplowi i plota doleci do ciebie. Ale duźych nadziei nie ma co mieć :?
Nie ma szans na odzyskanie twojego telefony niestety :?
Twoja karta SIM jest juz pewnie na wysypisku śmieci :evil:
Tak wiec nie ma szans :roll:
Twoja karta SIM jest juz pewnie na wysypisku śmieci :evil:
Tak wiec nie ma szans :roll: