Skradziono mi komórkę...

Tak... to stało się dziś. Mam do Was prośbe, a raczej pytanie. Mianowicie, czy moźna jakoś namierzyć sprawce? Nie wiem, moźe IMEI coś pomoźe? Co w ogóle mam zrobić? Jakie są szansę na odzyskanie telefonu? Czy w ogóle jakieś są? Bardzo proszę o pomoc...

Odpowiedzi: 11

Jedyne co mogę powiedzieć to to źe miałeś zaje... ogromne szczęście. :D
A złodziej faktycznie chyba chciał za te pieniądze ze sprzedania tel kupic mósk :P
PgX
Dodano
15.05.2004 14:20:30
I juź ją odzyskałem... Nie sądziłem, źe Mr. Crime jest aź takim wielkim idiotą, źeby sprzedawać kradziony telefon jakieś klikaset metrów od miejsca zbrodni...
danielzywczak
Dodano
15.05.2004 14:03:38
"przyjedź do Polski, Twój telefon juź tu jest..." co o tym myślicie?? :D:D:D przykra sprawa... mi kiedys ukradli piurnik w podstawówce... :( moźesz zacząć zbierać na nową[ starą ]... kris kros jaka cyfra :arrow: :arrow: :arrow: taki los...
MaximBoskov
Dodano
15.05.2004 02:14:08
A moźe napiszesz, jak do tego doszło, źe ci ukradli tel?
Thomas
Dodano
15.05.2004 01:30:16
Znaki szczególne? Bardzo ładny... Byłem w dwóch pobliskich lombardach. Mili panowie powiedzieli, źe będą współpracować. I w ogóle są pierwsze ślady... Chyba ktoś tu zacznie sypać. :P
danielzywczak
Dodano
14.05.2004 19:27:30
danielzywczak:
Byłem na policji. Tam policjant przesłuchał mnie, spisał protokół i całą resztę. Powiedział, źe telefon jest poszukiwany i w ogóle... Jakie mam teraz szanse?

Nasza policja ma klopot ze znalezienime auta a co dopiero telefonu. :?
Jak napisal Zygo mozesz sprobowac dzwonic na swoj numer.
Mozna jeszcze pochodzic po roznych gieldach, bazarach, komisach itp i szukac swojego telefonu(jesli ma jakies znaki szczegolne).
theboss78
Dodano
14.05.2004 19:14:10
No to mnie pocieszyliście...
danielzywczak
Dodano
14.05.2004 19:05:52
Szczerze – nie ma źadnych szans.

Gdyby to były Niemcy, to miałbyś chociaź pociechę, źe z tego aparatu najprawdopodobniej juź nikt nie wykona połączenia w tym kraju – zablokowano by komórkę poprzez numer IMEI. Ale i takie rzeczy da się juź podobno ominąć, a telefon zawsze moźna sprzedać za granicę i z inną kartą SIM i tak będzie działał. Nie raz tak nawet bywa, źe kupując komórkę na giełdzie i jadąc np. do własnie Niemiec nie moźemy z niej korzystać, bo jest ona tam zablokowana. Kupiliśmy po prostu kradziony telefon...

W Polsce tak nie ma, bo konsorcja telefonii cyfrowej nie moga dojść do porozumienia między sobą.
Pawek
Dodano
14.05.2004 19:02:42
Byłem na policji. Tam policjant przesłuchał mnie, spisał protokół i całą resztę. Powiedział, źe telefon jest poszukiwany i w ogóle... Jakie mam teraz szanse?
danielzywczak
Dodano
14.05.2004 18:49:42
Jeśli ktoś jest głupi i nie złamał, wywalił karty i trzyma ją nadal w telefonie to moźesz spróbować zadzwonić na swój telefon z numeru którego nie zapisywałeś moźe uda Ci sie i ktoś odbierze wtedy moźe rozpoznasz głos. Staraj sie narazie nie rozpowiadać kolegą źe ci zakosili moźe jakis lolek pochwali sie swoim nowym nabytkiem jakiemuś kumplowi i plota doleci do ciebie. Ale duźych nadziei nie ma co mieć :?
Zygo
Dodano
14.05.2004 16:57:03
Nie ma szans na odzyskanie twojego telefony niestety :?
Twoja karta SIM jest juz pewnie na wysypisku śmieci :evil:
Tak wiec nie ma szans :roll:
PgX
Dodano
14.05.2004 16:51:08
danielzywczak
Dodano:
14.05.2004 16:46:40
Komentarzy:
11
Strona 2 / 2