Skróty w Klawie
Witam. mam klawiature a4tech g800mu. Przy wciskaniu 1 wyskakuje miopcja wyszukiwania (ta z pieskiem) z i a działają jako cofanie i przewijanie stron. Jest to problemem np. w grach format nie pomógł prosze o pomoc pozdro
Odpowiedzi: 10
Z przekory, wstrzymam się z zamykaniem :-k
Już jest gitara.. Możecie zamknąć czy coś tam. Pozdro i dzięki za pomoc
I już działa.... Pewnie niedługo znowu przestanie, a ja nawet nie wiem co zrobiłem...
-
[quote=pep1s]a ja nawet nie wiem co zrobiłem...[/quote]A co robiłeś? Coś w ogóle? Bo my też nie wiemy... Sugerując się pierwszym odruchem, poszedł bym za [b]Veersem [/b]i przeskanował kompa. Ale jeśli zadowala Cię fakt, że sprzęt raz działa a raz nie, to nie ma sprawy. Sądząc z częstotliwości problemów - jutro napiszesz, że znów nie działa #-o
Nie ma rzeczy niemożliwych. Do tej klawiatury o ile się nie mylę (sprawdziłem na stronie producenta - nie mylę się), nie ma żadnego softu czy nawet sterownika. Nie znam również innego oprogramowania które mapowałoby klawisze funkcyjne na klawisze podstawowe. Tak więc nadal podtrzymuję: albo masz jakiegoś syfa typu rootkit albo keylogger który miesza (co oznaczałoby że jest to niezwykle prymitywny szkodnik), albo klawiatura powoli acz wyraźnie daje znać że pora na emeryturę (co wcale nie jest mało prawdopodobne jak się poczyta jakimi innymi objawami klawiatura zwiastuje nadejście końca).
Obie opcje zresztą łatwo potwierdzić / obalić - podłączając ja do innego komputera.
Niemożliwe żeby się zepsuła mam ją prawie rok a zresztą wczoraj mi działała i wątpie żeby przestawienie klawiszy oznaczało to że się zepsuła
A nie przyszło ci do głowy że klawiatura się popsuła ?
Układ klawiatury ma tu niewiele wspólnego z opisanym problemem. IMHO możliwości są następujące: masz zainstalowany soft od jakiejś innej klawiatury i to powoduje problem; masz w systemie jakieś niechciane oprogramowanie którego skutkiem ubocznym działania jest to co opisujesz, i trzecia możliwość (najbardziej prawdopodobna: klawiatura dożyła końca dni swoich.
-
[quote=Veers]klawiatura dożyła końca dni swoich.[/quote]Gorzej, jeśli to przedwczesny prezent od ostatniego Mikołaja ;) Jeśli instalowałeś jakiś soft do niej - zajrzyj w ustawienia. Jeśli nie, wejdź w standardowe przez panel sterowania.
I znowu to samo.. pomocy!!!!
I tak można :)
Problem rozwiązany dzieki za pomoc pousuwałem wsdzystko oprócz polski programisty z opcji regionalnych
Zerknij w ustawienia klawiatury. Nie ma tam żadnych dodatkowych opcji konfiguracyjnych?
Strona 1 / 1