Skrót jako plik exe

Witam, mam laptopa Acer TravelMate z dodatkowymi przyciskami na obudowie, oryginalny program pozwala przypisac do nich konkretne aplikacje, aby przy nacisnieciu przycisku uruchamial sie dany program. Jednak w moim przypadku chcialbym aby uruchamiane było połaczenie modemowe. Doszedłem do wniosku źe najlepszym sposobem bedzie przepisanie skrótu tak aby jego rozszerzeniem było .exe .

Jak to zrobić? Czy istnieja jakies inne mozliwosci? Pozdrawiam Neuro

Odpowiedzi: 10

ok wszystko juź działa, dzieki za pomoc :)
Neuro
Dodano
01.11.2005 11:41:52
:) dokladnie tak robie :) ale wyskakuje blad 691 ze haslo i/lub login jest niepoprawne :) a te same dane w polaczeniu dial–up w połaczeniach sieciowych działaja bezproblemowo :P
Neuro
Dodano
01.11.2005 10:54:17
Neuro:

uruchamiam polecenie rasdial INTERNET i po łączeniu i weryfikacji wyskakuje błąd 691 (ze nieprawdilowe haslo i/lub login)

Kurna przecieź w wywołanu rasdial masz podać uźytkownika i hasło.
rasdial INTERNET moj_uzytkownik moje_haslo

I tyle ;)
Żółty
Dodano
01.11.2005 10:46:15
Żółty:
Neuro:
co robic?

Napiszę drugi raz – rasdial /? – ustaw hasło i uźytkownika.

uruchamiam polecenie rasdial INTERNET i po łączeniu i weryfikacji wyskakuje błąd 691 (ze nieprawdilowe haslo i/lub login) jednak gdy łączę sie bezposrednio ze skrotu INTERNET.lnk na pulpicie (zrobiony z połaczen sieciowych) to wszystko przebiega pomyslnie :P
Nawet rasphone INTERNET łączy bezproblemowo jednak denerwujace jest wyskakujace okienko z wyborem połaczenia...

Chce aby przy nacisnieciu przycisku nastepowalo polaczenie z netem, bez zadnych zbednych okienek itp. :)
EDIT: numere telefonu tez mam ustawiac?
Neuro
Dodano
01.11.2005 10:36:24
Neuro:
co robic?

Napiszę drugi raz – rasdial /? – ustaw hasło i uźytkownika.
Żółty
Dodano
01.11.2005 10:19:28
Niestety sprawa się komplikuje... po wpisaniu rasdial Internet i zapisaniu tego jako bat, i przekonwertowaniu na exe – aplikacja uruchamia sie, laczy sie z danym miejscem, slychac dzwiek modemu, rejestruje sie w sieci itp, jednak nie wyskakuje zadne okienko połaczenia internetowego... tak jakby się łączył a coś mu brakuje do nawiazania połączenia.. co robic?
Neuro
Dodano
01.11.2005 09:54:19
Wpisuje to co mówisz, zgodnie z poleceniem rasdial /? ale wyskakuje komunikat Brak połączeń , chociaź wszystko jest poprawnie ustawione, równieź nie da się stworzyć odpowiedniego połaczenia z pliku bat...

Chyba źe robie coś źle, mógłbyś podać co ma się znajdować w pliku bat, lub jakis inny sposob na rozwiazanie tego problemu?

pozdrawiam

/EDIT: Juź sobie poradziłem, dzięki za pomoc. :)
Neuro
Dodano
01.11.2005 08:36:05
Neuro:
nie mam pojęcia jak to zrobić.

Co zrobić ?? Skorzystaj z polecenia rasdial do wywołania połączenia (wpisz w wierszu polecenia rasdial /? i będziesz wiedział co wpisać do pliku bat). Potem ściągasz programik bat2exe i przerabiasz nim tenźe plik bat na plik exe. Gotowe ;)
Żółty
Dodano
31.10.2005 22:46:48
nie mam pojęcia jak to zrobić.
Neuro
Dodano
31.10.2005 22:43:12
Neuro:

Jak to zrobić? Czy istnieja jakies inne mozliwosci? Pozdrawiam Neuro

Dasz radę ze skrótu zrobić plik bat ?? Jak tak, to potem uźyj programiku bat2exe i przekonwertujesz na exe.
Żółty
Dodano
31.10.2005 21:48:07
Neuro
Dodano:
31.10.2005 21:36:54
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1