Skrót do Pulpit
Mam taki problem
Przed chwiląprzez pomyłkę wyciągnąłem z menu szybkiego uruchamiania Ikonkę pulpit (tą co zamyka wszystkie okna). mam ją teraz nie w pasku obok startu jak dawniej a na pulpicie. jak próbuję ją tam wsadzić to tworzy się w na pasku jedynie skrót do niej a oryginalna ikona pozostać musi za pulpicie bo inaczej pajawia sie taka latareczka i trwa poszukiwanie....
Co zrobic, zeby oryginalny plika ikone Pulpit wsadzic do paska???
paradzcie mi cos...
dzieki
Przed chwiląprzez pomyłkę wyciągnąłem z menu szybkiego uruchamiania Ikonkę pulpit (tą co zamyka wszystkie okna). mam ją teraz nie w pasku obok startu jak dawniej a na pulpicie. jak próbuję ją tam wsadzić to tworzy się w na pasku jedynie skrót do niej a oryginalna ikona pozostać musi za pulpicie bo inaczej pajawia sie taka latareczka i trwa poszukiwanie....
Co zrobic, zeby oryginalny plika ikone Pulpit wsadzic do paska???
paradzcie mi cos...
dzieki
Odpowiedzi: 10
Tylko ze zrzutow nie porobilem to moze ciezko bylo zajarzyc :D .Bobi:
urwisss:
thx Bobi
W porzadku, ale przecieź EL NINO dwa posty wyzej o tym samym napisał :wink:
urwisss:
thx Bobi
W porzadku, ale przecieź EL NINO dwa posty wyzej o tym samym napisał :wink:
thx Bobi.
8)
8)
Moze teź jestem tłumok i sztuki czytania ze zrozumieniem nie posiadłem, ale równieź spróbowałem
Raz sie zyje :P
Wiec po kolei
Na pulpicie masz pliczek, klikasz na niego prawym przyciskiem mychy ale nie puszczasz.
Przenosisz do szybkiego uruchamiania, puszczasz dziada i z listy wybierasz przenieś tutaj.
PPM – prawy przycisk myszy, jakby kto nie wiedział.
PS: Kurna nawet nie wiedziałem ze o takiej pierdole* moźna wypracowanko naskrobać.
* miejscownik od słowa pierdoła, zeby nie było :mrgreen:
Raz sie zyje :P
Wiec po kolei
Na pulpicie masz pliczek, klikasz na niego prawym przyciskiem mychy ale nie puszczasz.
Przenosisz do szybkiego uruchamiania, puszczasz dziada i z listy wybierasz przenieś tutaj.
PPM – prawy przycisk myszy, jakby kto nie wiedział.
PS: Kurna nawet nie wiedziałem ze o takiej pierdole* moźna wypracowanko naskrobać.
* miejscownik od słowa pierdoła, zeby nie było :mrgreen:
:lol:
A niewaźne... Chyba mówię po chińsku...
EL NINO, jak zrobię tak jak radzisz [PPM i ciagniesz chlopie recznie na pasek a przycisk sie pojawi] to w pasku pojawia się skrót a nie oryginalna ikona a ta oryginalna pozostaje na pulpicie... A chodzi cały czas o to by tą oryginalną sciągnąć do paska. Przeciez trąbie o tym od pierwszego posta...
Niewaźne.
Powiedzcie po prostu źe nie macie pomysłu na to i nie bedzie sprawy a nie takie tam...
pozdr.
A niewaźne... Chyba mówię po chińsku...
EL NINO, jak zrobię tak jak radzisz [PPM i ciagniesz chlopie recznie na pasek a przycisk sie pojawi] to w pasku pojawia się skrót a nie oryginalna ikona a ta oryginalna pozostaje na pulpicie... A chodzi cały czas o to by tą oryginalną sciągnąć do paska. Przeciez trąbie o tym od pierwszego posta...
Niewaźne.
Powiedzcie po prostu źe nie macie pomysłu na to i nie bedzie sprawy a nie takie tam...
pozdr.
Ale kurna bawisz urwisss. Zaraz chcialbys przyciski, pole wyboru, kraniki, dywaniki, cieplom wode osobno, zimnom tez osobno :D .urwisss:
Niestety pod PPM nie ma takiego przycisku, który by automatycznie przerzucił ikonę pulpitu do paska szybkiego uruchamiania.
PPM i ciagniesz chlopie recznie na pasek a przycisk sie pojawi :P .
P.S. Rebe oslabl chyba :mrgreen: .
Witam;
Niestety pod PPM nie ma takiego przycisku, który by automatycznie przerzucił ikonę pulpitu do paska szybkiego uruchamiania. Całe szczęście mój problem jest błahy. Po prostu wkurzała mnie ta ikona na pulpicie. Ale nie mogę się jej pozbyć więc skrót poszedł do paska a oryginalna ikona Do katalogu C:\Windows. Wszystko gra.
Wiem – to półśrodek – ale działa.
pozdr.
Niestety pod PPM nie ma takiego przycisku, który by automatycznie przerzucił ikonę pulpitu do paska szybkiego uruchamiania. Całe szczęście mój problem jest błahy. Po prostu wkurzała mnie ta ikona na pulpicie. Ale nie mogę się jej pozbyć więc skrót poszedł do paska a oryginalna ikona Do katalogu C:\Windows. Wszystko gra.
Wiem – to półśrodek – ale działa.
pozdr.
Wiesz, nie to zebym był szczególnie zainsteresowany, ale dla eksperymentu wyciągnąłem ikonę na pulpit – potem ją usunałem – pod ppm jest taka pozycja i juź jej na pulpicie nie mam. Następnie przeszedłem do wskazanych linków i za pomocą porad tam umieszczonych dodąłem pokaź pulpit do paska szybkiego uruchamiania.
Rebe,
Wiem, źe najprościej jest kogoś odesłać do szukajki. Ale piszę posta dlatego, bo w szukajce odpowiedzi nie znalazłem. Mój problem dotyczy czego innego. ja nie usunąłem ikony pokaź pulpit. Nadal ją mam na pulpicie. Tylko nie wiem jak ją wsadzić do paska szybkiego uruchamiania. Gdy to robię tworzy się skrót do pulpitu, a oryginalna ikona pozostaje na pulpicie. Chodzi mi o coś takiego jak Wytnij – Wklej do paska szybkiego uruchamiania
Jakies inne rady?
z gory dziekuje.
Wiem, źe najprościej jest kogoś odesłać do szukajki. Ale piszę posta dlatego, bo w szukajce odpowiedzi nie znalazłem. Mój problem dotyczy czego innego. ja nie usunąłem ikony pokaź pulpit. Nadal ją mam na pulpicie. Tylko nie wiem jak ją wsadzić do paska szybkiego uruchamiania. Gdy to robię tworzy się skrót do pulpitu, a oryginalna ikona pozostaje na pulpicie. Chodzi mi o coś takiego jak Wytnij – Wklej do paska szybkiego uruchamiania
Jakies inne rady?
z gory dziekuje.
http://forum.centrumxp.pl/search.php – "pokaź pulpit" – dział XP, wyszukiwanie wszystkich słów – 21 wyników.
Strona 1 / 1