Sklepy, które lepiej omijać....

W tym topicu prosiłbym o nazwy/adresy internetowe sklepów na których się zawiedliście.

Zawsze uzasadnijcie swoją wypowiedź – co sprawiło, źe jesteście niezadowoleni z tego właśnie sklepu ? Czy była niemiła obsługa, czy oszukano Was, a moźe naciągnięto?

Powiadomcie o tym innych, byśmy mogli uczyć się nie tylko na własnych błędach ;)

PS. proszę by opisy nie były za długie, najlepiej gdyby były tworzone w myślnikach

Odpowiedzi: 20

Kraków oś złotej jesieni nie wiem ile sklep SFT computers 1. niemiła obsługa w serwisie 2. po 3 latach zobaczyłem, ze zostałem nabity w butelkę... okazało się, że monitor za ktorego zapłaciłem 1400 zł był juz naprawiany... a mial byc nowy :| nawet czekałem az mi go sprowadza bo na sklepie nie mieli... poprostu żenada... pluje sobie w twarz, ze nie zauwazylem tego wczesniej... stanowczo odradzam ten sklep...
Bendeer
Dodano
25.04.2007 16:22:13
I tak to zostawiłeś????
jacu13
Dodano
28.03.2006 17:36:50
A ja miałem problem z firmą "TechMar".

Jakieś 3–4 lata temu kupiłem tam kompa nieznając się wogule na kompie :D i raz kiedy oddałem do serwisu kompa bo się zawieszał to przyszedł w innej obudowie... (Była tak zgnieciona jak by robił na niej kupe bo niestać go na klozet...) a drugie zrobił to za darmo... wymieniając moje części na gruchoty bo miałem 1800 a teraz jezdze na 1150 :cry: ale teraz niegram w gierki jak kiedyś :) i taka była historia ich (Niby serwisu...).
Babcia@Stefa
Dodano
28.03.2006 15:32:23
Nie lepiej byłoby zrobic na ten temat ankietę?? :wink:
jacu13
Dodano
25.03.2006 02:08:33
http://www.tanio.net/ a wsumie to Rainbow PC obslugiwany przez Bestcom :shock:

Totalna zenada i porazka.
:arrow: dlugi czas oczekiwania na towar, ktory rzekomo dostepny jest od reki
:arrow: zamawiamy towar robiac wczesniej przedplate i co sie okazuje, towar przychodzi za pobraniem = placimy podwojnie
:arrow: liczac na uczciwosc sprzedawcy placimy za pobraniem, pewnie sklep zwroci wczesniej dokonana przedplate
:arrow: mail kontaktowy podany na stronie sklepu, nie dziala
:arrow: problem ze zwrotem wczesniej wplaconej kasy
:arrow: i jeszcze kupa innych niedociagniec

OGOLNIE – NIE POLECAM
mettal
Dodano
17.01.2006 15:50:46
Niesadzilem ze do tego dojdzie ale: Apollo sp z o.o. Kraków – Serwis.

1. Fatalna organizacja personelu. Na Budryka zainim zostalem obsluzony minela 1h!!! Dodam, ze sprzedawców bylo 5, kupujacych ok 10–15 osob (z czego ~5 to powazniejsze zakupy)
2. Organizacja serwisu nadaje sie tylko do Rzecznika Praw Konsumenta. Otorz wadliwy towar mozna zwrocic tylko do serwisu, pomimo ze gwarancji udziela producent – co implikuje z kolei fakt, ze uszkodony sprzet jest do niego odsylany. No i tej operacji sklep kategorycznie nie moze wykonac(czytaj: przyjac uszkodzonego sprzetu)! Cala problematycznosc tej sprawy tkwi dwoch szczegolach:
a) klient o takich dziwnych moim zdaniem nie jest w zaden sposob informowany, nie jest wreczana zadna pisemna gwarancja.
b) serwis pracuje w dosc dzinych godzinach(11–16), a juz szczytem jest, ze nie pracuje w soboty, pomimo ze punkty handlowe tejze firmy zasuwaja prawie jak w dzien powszedni. Dla osob pracujacych praktycznie niemozliwym staje sie zareklamowanie sprzetu. [Tutaj uczciwie przyznaje, ze takich wlasnie osob jest mniejszosc, i to zapewne zdecydowana, ale to nie znaczy, ze mozna ja sobie olewac]

Na to oczywiscie napisalem maila z zapytaniem:
"Dlaczego klient nie jest informowany?"
Odpisali:
"My tu siedzimy nieraz do 22, trza bylo dzwonic"

No ekstra... :?
brtx
Dodano
17.01.2006 02:19:56
http://www.mojepc.pl/

zero kontaktu po zlozeniu zamowienia, bardzo dziwna procedura kupowania... po trzech tygodniach walenia w nich mailami w koncu napisalem, ze rezygnuje z zamowienia.. odeslali maila 'dziekujemy i zapraszamy ponownie'. jedynego w ogole jakiego od nich dostalem o_O
czterech_
Dodano
02.01.2006 00:03:20
Pod Orłem Chrzanów
Ceny śmieszne, obsługa nieznająca się na rzeczy (chcieli mi wcisnąć ECSa za 300 twierdząc źe to najlepsza karta na rynku)
Peter_l
Dodano
14.12.2005 20:10:52
NIe aktualne
Radi
Dodano
13.12.2005 21:39:50
Sklep z grami komputerowymi wirtus www.wirtus.pl
Dlaczego?
1. Zamawiam gre. przy zamówieniu otrzymuje informcje źe produkt jest dostępny. A więc zamawiam priorytetem w 24h. Pan odpowiada ze na jutro albo pojutrze bedzie.
2. Po 3 dniach dzwonie i otrzymuje informacje ze dojdzie w najbliźszym czasie.
4. Po półtora tygodnia dzwonie do nich i mówią ze produkt jest niedostępny i bedzie w piątek ( środa była –pamiętam :) ) i wtedy zebym do nich zadzwonil
5. A więc zadzwoniłem w piątek i zamówiłem (wreszcie) priorytetem w 24 h.
6. Był wtorek i gra nie doszła więc zamóiłęm w innym sklepie ( Play – www.play.com.pl ) i poprosiłem przesyłke w 24 h. No i doszło na następny dzień :D
7. Zaraz potem zadzwoniłęm do wirtusa odwołać zamówienie , lecz jakźe hamski (przepraszam za wyraźenie) pan powiedział mi źe gra (którą zamówwiłem 3 tyg wcześiej) dojdzie następnego dnia bo juź została wysłana prorytetem . JA nie słuchałem takich głupot i od razu odwołałem. Lecz ten pan skreślił mnie z listy klientów i zabronił doźwotnie kupować produkty w tym sklepie. HE he
8. Zeby udowodnić ze zły sklep : Przesyłka doszła 5 dni ( ! ) po tym jak odwołam zakup (lol)

Naprawde nie polecam tego sklepu
!Majkel!
Dodano
14.11.2005 19:35:55
Widze źe opinie na nasz temat są nam bardzo potrzebne , te dobre i te złe . Skoro otrzymanie lepszego sprzetu w ramach gwarancji jest amatorszczyzną to mysle ze ploblemy zwiazane z uzytkowaniem i niewłaściwym wykorzystywanie sprzetu jest profesjonalizmem z Pana strony... przykro, źe mimo stwierdzenia przez ekspertów o umyslnym uszkodzeniu komputera, a mimo, to jego naprawieniu z oczywistą korzyścią dla Pana nazywa się amatorstwem .... a my nazywamy dbaniem o dobro naszych klientów... Niestety nie przypominam sobie zeby naprawa sprzetu była dłuźsza niź 14 dni a w tamtym czasie niź 21, obligują nas stosowne przepisy. Dobra strona tej opini jest taka,źe dzięki komputerowi zakupionemu w naszej Firmie nauczył się Pan korzystać z Internetu... Pozdrawiam... Telkas
telkas
Dodano
26.10.2005 20:33:36
Tutaj jest cała strona poświęcona tej firmie, ich praktykom itp:

http://www.uwagakomputery.pl/
mettal
Dodano
26.09.2005 19:29:39
Dzis wpadła mi w reke ta ulotka http://xs.to/xs.php?h=xs48&d=05391&f=ulotka.png
o ile pamietam na na forum było juz poruszana sprawa tej firmy a mianowicie w poprzedniej ulotce tejze firmy był procesor athlon xp3200(którego tak naprawde nie ma). Obecnie firma znów sie zaczeła swoja działalnosc aby naciagac ludzi wiec przestarzaga tych kótrzy maja zamiar kupywac cos z ulotek o podobnej tresci tzn bez ceny sprzetu, jakis wiekszych informacji o nim czy nazwie firmy
mad85
Dodano
26.09.2005 19:09:58
Czy ktos wie cos na temat tego sklepu..?
Maja bardzo niskie ceny..

http://www.mk–tim.pl/

Jesli ktos tam cos kupowal to prosze o opinie.

Dziekuje i pozdrawiam!
goncior
Dodano
24.09.2005 01:56:42
O tutaj i ja się dopisze bo jakoś jestem pechowy
Mam płytę kupioną w Balcie. Płyta chodziła aź coś zaczęło się kaszanić zaniosłem płytę do sklepu i poprosiłem aby zanim wyślą ją do serwisu Asusa sami ją sprawdzili, nie stety płyta pojechała do Asusa no i po miesiącu płyta wróciła i się okazało źe była walnięta moja pamięć, jak by sprawdzili to płyta nie wędrowała by po kraju ale trudno się mówi. Po paru tygodniach na tej płycie padła klawiatura, wymieniłem i znowu po paru dniach następną klawiaturę szlak trafił, serwis i znowu miesiąc czekania i znowu po dwóch dniach kaszanka ale teraz juź płyta w ogóle przestała się uruchamiać oczywiście nauczony co było z pamięcią wymieniałem wszystkie elementy i nic. Obecnie czekam na powrót płyty i tak się zastanawiam czy czasami to płyta nie paliła pamięci i klawiatur a wpisy serwisu Asusa były krótkie " Naprawiono" Pozdrowienia dla serwisantów z Asusa.

Następna firma to HP mam ich produkt w postaci Aparatu cyfrowego HP 720 który był wymieniony następnego dnia po zakupie bo zdjęcia były jakby ktoś magnesem potraktował kineskop w TV. Ale wymienili no i chodził aź padł oczywiście miesiąc czekania i nowy aparat po pewnym czasie znowu wymiana no kiedyś zauwaźyłem źe wskaźnik ładowanie nie pokazuje i telefon do serwisu HP z zapytaniem jaki byłby koszt naprawy bo gwarancja się skończyła i urwała się rozmowa. Następnego dnia zadzwonił do mnie pan z serwisu HP przeprosił za urwaną rozmowę i zaoferował mi wymianę aparatu na wolny od wad ( nie nowy ) bo HP nie naprawia i zaoferował mi za tą usługę 720zł. Nie skorzystałem z oferty bo za te pieniądze kupie nowy i będę miał dwa. No i następna nauczka zanim się coś kupi trzeba sprawdzić czy dana firma prowadzi serwis pogwarancyjny czy tylko oferuje kupno nowego sprzętu.
Na zakończenie moje spostrzeźenie, w Polsce około 90% sprzętu komputerowego który się sprzedaje jest uszkodzony lub w ogóle nie uzyskuje swoich parametrów.
Wielu moich znajomych reklamowało z powodzeniem HD, Pamięci itp. jak zobaczyli w testach jak pracuje ich komputer a jak powinien pracować.
Polikon
Dodano
22.09.2005 01:04:00
Tych stanowczo NIE polecam:
http://www.4max.pl/
fatalna obsluga i kontakt, czeste pomylki w zamowieniach, czaem i miesieczne oczekiwanie na towar, ceny niektorych produktow i przesylki poczta polska z kosmosu

http://hardtech.pl/
tutaj calkowita kpina z klienta, wplacisz kase z gory i totalna olewka, oczekiwanie na towar w nieskonczonosc, kontakt praktycznie nie istnieje, zamawia sie jedno, a przysylaja cos calkiem innego, rozumiem pomylke, raz moze dwa, ale nie juz 6 razy, wiec stanowczo odradzam
mettal
Dodano
18.09.2005 22:04:44
Nie osobiscie sie przekonalem, ale przeczytalem , ze i Monell powinien sie tu znalezc: http://www.webfm.pl/modules/news/article.php?storyid=1141

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
05.05.2005 23:42:04
Optimus Busko Zdrój
adik154
Dodano
11.02.2005 01:09:19
Telkas w Kielcach.
Sprawa tez starawa, ale opowiem. Kupowałem pierwszy raz komputer na procku Durona 700Mhz (wcześniej miałem Celerona 400Mhz) Przywieźli mi do domu, odpalam, a tam temp na procku 97 stopni:) Pytam czy tak ma być, bo Celeron miał coś koło 30 stopni. Koles mi mówi, źe wszystko dobrze i źe te procesory pracuja w takiej temperaturze. No to myśle OK. Komputer z ta temperatura chodził 3 miechy (wachała się od 97 do 102 stopni) po czym spaliła sie płyta procesor i dysk! Zawoźe do serwisu, czekam chyba z tydzień, po czym koleś mówi, źe nie wymienią bo bawiłem się w podkręcanie:))) Młyn z nimi był przez prawie miesiąc! Ale w koncu wymienili, dali dysk 10 Gb wiekszy, lepsza płyte i wiekszy procek. Więc suma sumarum się opłacało, gdyby nie ten czas! Ale nie polecam tych komputerowych amatorów co nie potyrafią dobrze kompa złoźyć!
fije
Dodano
25.01.2005 20:42:32
–– nie aktualne ––
Windolar
Dodano
08.01.2005 21:02:11
The_judge
Dodano:
25.12.2003 23:35:27
Komentarzy:
20