Sklep internetowy – bezpieczeństwo?

Kupowanie w sklepach internetowych jest bezpieczne? To znaczy, jaką pewność ma się, źe zamówiony towar do nas dotrze w całości i taki o jaki prosiliśmy? Jest jakieś prawo międzynarodowe które to normuje? Nigdy wcześniej nie korzystałem z takich usług, a chciałbym coś kupić w zagranicznym sklepie http://bontonland.cz/

Odpowiedzi: 5

Osobiście kupuje mase sprzetu w sklepach netowych i jeszcze nigdy wiekszych problemow z zamowieniem , czy reklamacja nie mialem. Co do kupna drogiego sprzetu na Allegro jest ryzyk fizyk, no chyba ze sprzedajacy wystawia paragon lub fakture i ma juz spora ilosc komentarzy pozytywnych. Ale osobiscie wole zaplacic kilka PLN wiecej i kupic w netowym shopie niz na Allegro...
mettal
Dodano
08.01.2006 22:12:10
Phi, nawet poźartowac nie moźna.To było dopisane przy okazji
Anonymous
Dodano
08.01.2006 21:28:18
Xamil:
P.S–gusioo teraz mendzisz z nudów w C++, a wtedy? :P

Nie interesuj sie. Jak chcesz coś napisać do mnie to korzystaj z PW.
Anonymous
Dodano
08.01.2006 17:20:08
Ja się zastanawiam, czy dvd kupić w sklepie, czy na Allegro (wiecie o jakie dvd chodzi).

P.S–gusioo teraz mendzisz z nudów w C++, a wtedy? :P
Anonymous
Dodano
08.01.2006 17:14:10
Osobiście często kupuję przez www , ale tylko ksiąźki (tak, jest ktoś kto je czyta i to nie w pdf). Jak sie da to zawsze wybieram sposób dostarczenia kurierem i płatnośc przy odbiorze.

Warto poczytać komentarze uźytkowników i sprawdzić czy firma jest zarejestrowana – adres, NIP, REGON telefon (nie komórka :D)
Anonymous
Dodano
08.01.2006 16:55:40
aniolek
Dodano:
08.01.2006 16:49:45
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1