skaner

mam problem z instalacją skanera primax colorado direct 9600 poprostu mój xp nie chce otworzyć programu instalacyjnego i pokazuje mi źe podsystem win 16 nie moźe otworzyć programu szukałam w internecie zgodnych sterowników ale to samo dzieje się z ich programami instalacyjnymi co moźna zrobić proszę o pomoc

Odpowiedzi: 5

W forum > sprzęt i sterowniki znajdują się dwa tematy: PRIMAX i Skuteczna metoda na skaner PRIMAX. Wyjaśnione jest w nich jak ustawić "paraller port" w BIOSie i co dalej zrobić ze sterownikami oraz jakie wprowadzić zmiany w rejestrze. Dotyczy to oczywiście skanera podłączonego do portu drukarki. Ale w innych tematach dotyczących Primaxa jest i o porcie USB. Kolega EL NINO ma rację naleźy uruchomić wyszukiwanie. Trzeba kliknąć ikonkę z lupką(szukaj) na górze tej strony obok logo sponsora serwisu. Wpisać w pierwszym okienku primax, ustawić następne okienka lub od razu wcisnąć "szukaj". Poczekasz trochę i wszystko na ten temat Ci się wyświetli. Spróbuj i napisz jak poszło.
wnk
Dodano
15.10.2004 18:43:11
Poszukala jadwiga na forum ? Za pomoca tego –> http://www.centrumxp.pl/forum/search.php ? Bo dosc latwo znalezc chocby to:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22706
EL NINO
Dodano
14.10.2004 12:37:14
dzięki ,wgrałam sterownik nt ale to samo dzieje się czyli pokazuje źe podsystem win 16 nie moźe otworzyc pliku co mogę jeszcze zrobić .jadwiga
jadwiga
Dodano
14.10.2004 08:41:28
Potrzebny jest sterownik dla windows nt. Trzeba trochę pogrzebać w BIOSie i rejestrze. U mnie chodzi w porządku. Ten temat był juź opisywany na Forum jakiś rok temu. Musisz poszukać. Jeśli nie znajdziesz to napisz w tym poście lub skontaktuj się ze mną.
wnk
Dodano
13.10.2004 22:04:31
jadwiga:
mam problem z instalacją skanera primax colorado direct 9600 poprostu mój xp nie chce otworzyć programu instalacyjnego i pokazuje mi źe podsystem win 16 nie moźe otworzyć programu szukałam w internecie zgodnych sterowników ale to samo dzieje się z ich programami instalacyjnymi co moźna zrobić proszę o pomoc

Nie uruchamiaj w ten sposób instalacji skanera!
W Panelu strowania jest Dodaj sprzęt
Tam pojawi się kreator dodawania sprzetu..

Po prostu trza pokazac (wybrać ścieźkę do sterowników) na Twoim Cd instalacyjnym skanera.
Pozdro..!
Anonymous
Dodano
02.10.2004 10:22:09
jadwiga
Dodano:
02.10.2004 09:43:31
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1