Skandal

Panie EL NINO.
Zachowanie Twoje postawiło przede mną pytanie, czy aby wogóle rozmawiam z powaźnym człowiekiem... – dotyczy odpowiedzi na posta w dziale PROGRAMY. Fakt, źe masz tyle odpowiedzi nie mówiąc o statusie administratora nie znaczy, źe stajesz nad innymi uczestnikami forum górą wymądrzając się przy tym tekstami, które nie są bynajmniej zasadne ani tłumaczące ową postawę. Jeśli nie masz zielonego pojęcia o czym jest mowa ani jakie są okoliczności mojego zapytania to z łaski swojej zamilcz albo zmień profesję, gdyź w tym przypadku Twoja interwencja gościu okazała się dramatycznie nieudana. Zamykając temat dałeś takźe do zrozumienia, źe moźna było spodziewać się reakcji mojej bądź kogo innego, która właśnie do Ciebie adresuje. A tak dodając nawiasem to po przeczytaniu kilku Twoich odpowiedzi widać wyraźnie, źe sam stawiasz się w roli niby guru. Nie wnikam w Twoje obowiązki ani priorytety ale wiem, źe nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności. Zajmij sie więc poprawianiem błędów i pomaganiem ludziom a nie koronowaniem się. Na koniec polecam trochę więcej szacunku dla innych "kolego".

Na tym zakonczyłem temat. :?

Odpowiedzi: 5

Tuliś:
Fakt, źe masz tyle odpowiedzi nie mówiąc o statusie administratora nie znaczy, źe stajesz nad innymi uczestnikami forum górą wymądrzając się przy tym tekstami.

Niestety u nas kaźdy Administrator ma zapewnione prawo do bycia górą wymądrzając się. Na szczęście na tym forum jest tylko 3 adminów. Uff! 8)

Tuliś:
Na tym zakonczyłem temat.

Bądz konsekwentny!

A tak na powaźnie: zamknę ten temat, bo to nie ma sensu. Jest oczywiste, źe kaźdy moderator, a tym bardziej administrator, ni posługuje się w pracy algorytmem, ale ma pewną dowolność w ocenianiu postów i decydowaniu o zamknięciu, usunięciu bądź zbanowaniu autora. Jest teź oczywiste, źe komuś moźe się nie podobać, i jeśli musi gdzieś się wyźyć to niech zrobi to sobie na jakimś czacie (u kogo ja to słyszałem?? :–)) , albo napisze do Moderatora PW. Myślę, źe tak będzie najprościej.
Kuba
Dodano
04.11.2004 00:38:25
Powiadasz świń...
Otóź wyjaśnię sytuację, która dla Ciebie pewnie jest z góry osądzona na "nie". Załoźyliśmy z dwoma innymi kolegami sieć. Jako, źe czuję się w pewnym sensie oszukiwany co do kwestii technicznych oraz podłączenia osób poza moją wiedzą poprosiłem o wspomniany program aby sprawdzić, czy wszystko jest tak jak powinno być w uczciwej współpracy (stąd ukryte adresy IP). Nie mam na celu zarzucone podglądanie kogoś. To powinno wyjaśnić Ci, źe mylisz się co do ludzkiej świni i nie warto rzucać słow na wiatr. Zdaje sobie sprawę, źe dla Ciebie liczą się tylko nicki, komputerowe ludziki. Duźej większości osób tutaj nie znasz, a prawda jest taka, źe w realu rozmawiałbyś niejednokrotnie inaczej niź w postach. Coź – internet czasem zaciera prawdziwe przesłania a sztuką jest rozmawiać i jednocześnie zrozumieć kogoś i jego problemy.

EL NINO – nie oczekuję od Ciebie szacunku, dlatego zamieściłem wyraz "innych". Nie chciałbym takźe przyjmować takich reakcji poniewaź jest to nieprzyjemne, odpychające i nie przystoi komuś z takim staźem jak Twój nie wspominając o funkcji. Są inne sposoby na zakończenie tematu – zapytaj starszych kolegów. Napisałem takźe poprzednio, źe nie wnikam w Twoje obowiązki itp, więc nie musisz się wysilać i komentować kaźde zdanie z osobna, bo nie na tym rzecz polega, nieprawdaź? Chcesz się pobawić w gry słowne to wejdź sobie na dowolnego czata – tam się wyźyjesz.

REBE – łudze się źe to tłumaczenie będzie jednocześnie wyjaśnieniem mojej sytuacji w Twoich oczach.

Ehh...
Tuliś
Dodano
04.11.2004 00:14:00
Tuliś:
Na tym zakonczyłem temat. :?

Szkoda ze Rebe juz zabral glos w tej sprawie, poniewaz teraz to juz bedzie taka "herbata po obiedzie" jako odpowiedz na pewne zarzuty. Mimo wszystko jednak pozwole sobie na kilka slow.

Tuliś:
Jeśli nie masz zielonego pojęcia o czym jest mowa ani jakie są okoliczności mojego zapytania to z łaski swojej zamilcz albo zmień profesję
No coz. Z racji pelnionej funkcji, swoich zainteresowan oraz chorobliwego wrecz dygotania rak na widok podobnych Twojemu postow, nie mam innej mozliwosci jak tylko zamknac taki temat. Bluzgac publicznie nie moge, a tylko takie slowa cisna mi sie na sama mysl o ludziach uzywajacych roznego rodzaju snifferow w swojej sieci. Nie spelnie wiec Twojej prosby i nie zamilkne a za kazdym razem bede reagowal w taki sam sposob. Nie lubie bowiem ludzkich swin.
Tuliś:
Zamykając temat dałeś takźe do zrozumienia, źe moźna było spodziewać się reakcji mojej bądź kogo innego, która właśnie do Ciebie adresuje.
W takich przypadkach guzik mnie za przeproszeniem obchodzi czyjas reakcja. Mozesz tupac, pluc na monitor a mnie to lata wele kolan. Takie tematy nie zagrzeja na tym forum miejsca i powinienes sobie to wbic do glowy. Reakcja innych ? Badz spokojny. Uzytkownicy bywajacy na tym forum, na szczescie juz zdolali sobie przyswoic pewne zasady tu obowiazujace.
Tuliś:
ale wiem, źe nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności.
Oprocz tego, ze jestem ta "publicznoscia", pelnie tu takze jakas funkcje. Jednakze zarowno i jako zwykla "publika" i jako "funkcyjny", nie bede tolerowal takich pytan i jakichkolwiek odpowiedzi na takie pytania.
Tuliś:
Zajmij sie więc poprawianiem błędów i pomaganiem ludziom a nie koronowaniem się.
Bledow poprawiac nie zamierzam, poniewaz znana jest mi netykieta. Pomagac na swoj sposob pomagam a jesli zechce sobie polezec do gory ***, to sobie poleze i nic Ci do tego. Nie mam natomiast bladego pojecia co rozumiesz pod pojeciem "koronowania" ? Pewnie nie bylem na tej lekcji.
Tuliś:
Na koniec polecam trochę więcej szacunku dla innych "kolego".
Na szacunek "kolego" trzeba sobie zapracowac.
EL NINO
Dodano
03.11.2004 21:28:11
I znowu sie El Nino czepiaja, co ten chlopak/dziewczyna w sobie ma? :lol:
Ivaho
Dodano
03.11.2004 21:28:01
....nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności.....

To nie kwestia zainteresowań, bowiem Twoim zamiarem było znalezienie programu,
który wyświetli wszystkie adresy sieciowe (nawet te ukryte) z jednego serwera oraz który będzie monitorował dane wysyłane i ścągane z kaźdego komputera

Co oznacza tylko tyle, źe chcesz – w sposób nieuprawniony – wiedzieć co się w sieci dzieje.
Dlaczego "nieuprawniony"?
Gdybyś bowiem był administratorem to byś miał dostęp nie tylko bieźący, ale i do logów ,co w większości wypadków wystarcza. Nadto pojęcie "monitorowanie danych" oznacza w języku polskim tyle co śledzenie ich zawartości, a to jest coś więcej niź zwykła ciekawość.

Co prawda nie do mnie był Twój post adresowany, ale ośmielam się głos zabrać, bo tak jak i EL NINO nie lubię podglądaczy.
Rebe
Dodano
03.11.2004 15:54:33
Tuliś
Dodano:
03.11.2004 14:43:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1