Skandal
Panie EL NINO.
Zachowanie Twoje postawiło przede mną pytanie, czy aby wogóle rozmawiam z powaźnym człowiekiem... – dotyczy odpowiedzi na posta w dziale PROGRAMY. Fakt, źe masz tyle odpowiedzi nie mówiąc o statusie administratora nie znaczy, źe stajesz nad innymi uczestnikami forum górą wymądrzając się przy tym tekstami, które nie są bynajmniej zasadne ani tłumaczące ową postawę. Jeśli nie masz zielonego pojęcia o czym jest mowa ani jakie są okoliczności mojego zapytania to z łaski swojej zamilcz albo zmień profesję, gdyź w tym przypadku Twoja interwencja gościu okazała się dramatycznie nieudana. Zamykając temat dałeś takźe do zrozumienia, źe moźna było spodziewać się reakcji mojej bądź kogo innego, która właśnie do Ciebie adresuje. A tak dodając nawiasem to po przeczytaniu kilku Twoich odpowiedzi widać wyraźnie, źe sam stawiasz się w roli niby guru. Nie wnikam w Twoje obowiązki ani priorytety ale wiem, źe nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności. Zajmij sie więc poprawianiem błędów i pomaganiem ludziom a nie koronowaniem się. Na koniec polecam trochę więcej szacunku dla innych "kolego".
Na tym zakonczyłem temat. :?
Zachowanie Twoje postawiło przede mną pytanie, czy aby wogóle rozmawiam z powaźnym człowiekiem... – dotyczy odpowiedzi na posta w dziale PROGRAMY. Fakt, źe masz tyle odpowiedzi nie mówiąc o statusie administratora nie znaczy, źe stajesz nad innymi uczestnikami forum górą wymądrzając się przy tym tekstami, które nie są bynajmniej zasadne ani tłumaczące ową postawę. Jeśli nie masz zielonego pojęcia o czym jest mowa ani jakie są okoliczności mojego zapytania to z łaski swojej zamilcz albo zmień profesję, gdyź w tym przypadku Twoja interwencja gościu okazała się dramatycznie nieudana. Zamykając temat dałeś takźe do zrozumienia, źe moźna było spodziewać się reakcji mojej bądź kogo innego, która właśnie do Ciebie adresuje. A tak dodając nawiasem to po przeczytaniu kilku Twoich odpowiedzi widać wyraźnie, źe sam stawiasz się w roli niby guru. Nie wnikam w Twoje obowiązki ani priorytety ale wiem, źe nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności. Zajmij sie więc poprawianiem błędów i pomaganiem ludziom a nie koronowaniem się. Na koniec polecam trochę więcej szacunku dla innych "kolego".
Na tym zakonczyłem temat. :?
Odpowiedzi: 5
Tuliś:Fakt, źe masz tyle odpowiedzi nie mówiąc o statusie administratora nie znaczy, źe stajesz nad innymi uczestnikami forum górą wymądrzając się przy tym tekstami.
Niestety u nas kaźdy Administrator ma zapewnione prawo do bycia górą wymądrzając się. Na szczęście na tym forum jest tylko 3 adminów. Uff! 8)
Tuliś:Na tym zakonczyłem temat.
Bądz konsekwentny!
A tak na powaźnie: zamknę ten temat, bo to nie ma sensu. Jest oczywiste, źe kaźdy moderator, a tym bardziej administrator, ni posługuje się w pracy algorytmem, ale ma pewną dowolność w ocenianiu postów i decydowaniu o zamknięciu, usunięciu bądź zbanowaniu autora. Jest teź oczywiste, źe komuś moźe się nie podobać, i jeśli musi gdzieś się wyźyć to niech zrobi to sobie na jakimś czacie (u kogo ja to słyszałem?? :–)) , albo napisze do Moderatora PW. Myślę, źe tak będzie najprościej.
Powiadasz świń...
Otóź wyjaśnię sytuację, która dla Ciebie pewnie jest z góry osądzona na "nie". Załoźyliśmy z dwoma innymi kolegami sieć. Jako, źe czuję się w pewnym sensie oszukiwany co do kwestii technicznych oraz podłączenia osób poza moją wiedzą poprosiłem o wspomniany program aby sprawdzić, czy wszystko jest tak jak powinno być w uczciwej współpracy (stąd ukryte adresy IP). Nie mam na celu zarzucone podglądanie kogoś. To powinno wyjaśnić Ci, źe mylisz się co do ludzkiej świni i nie warto rzucać słow na wiatr. Zdaje sobie sprawę, źe dla Ciebie liczą się tylko nicki, komputerowe ludziki. Duźej większości osób tutaj nie znasz, a prawda jest taka, źe w realu rozmawiałbyś niejednokrotnie inaczej niź w postach. Coź – internet czasem zaciera prawdziwe przesłania a sztuką jest rozmawiać i jednocześnie zrozumieć kogoś i jego problemy.
EL NINO – nie oczekuję od Ciebie szacunku, dlatego zamieściłem wyraz "innych". Nie chciałbym takźe przyjmować takich reakcji poniewaź jest to nieprzyjemne, odpychające i nie przystoi komuś z takim staźem jak Twój nie wspominając o funkcji. Są inne sposoby na zakończenie tematu – zapytaj starszych kolegów. Napisałem takźe poprzednio, źe nie wnikam w Twoje obowiązki itp, więc nie musisz się wysilać i komentować kaźde zdanie z osobna, bo nie na tym rzecz polega, nieprawdaź? Chcesz się pobawić w gry słowne to wejdź sobie na dowolnego czata – tam się wyźyjesz.
REBE – łudze się źe to tłumaczenie będzie jednocześnie wyjaśnieniem mojej sytuacji w Twoich oczach.
Ehh...
Otóź wyjaśnię sytuację, która dla Ciebie pewnie jest z góry osądzona na "nie". Załoźyliśmy z dwoma innymi kolegami sieć. Jako, źe czuję się w pewnym sensie oszukiwany co do kwestii technicznych oraz podłączenia osób poza moją wiedzą poprosiłem o wspomniany program aby sprawdzić, czy wszystko jest tak jak powinno być w uczciwej współpracy (stąd ukryte adresy IP). Nie mam na celu zarzucone podglądanie kogoś. To powinno wyjaśnić Ci, źe mylisz się co do ludzkiej świni i nie warto rzucać słow na wiatr. Zdaje sobie sprawę, źe dla Ciebie liczą się tylko nicki, komputerowe ludziki. Duźej większości osób tutaj nie znasz, a prawda jest taka, źe w realu rozmawiałbyś niejednokrotnie inaczej niź w postach. Coź – internet czasem zaciera prawdziwe przesłania a sztuką jest rozmawiać i jednocześnie zrozumieć kogoś i jego problemy.
EL NINO – nie oczekuję od Ciebie szacunku, dlatego zamieściłem wyraz "innych". Nie chciałbym takźe przyjmować takich reakcji poniewaź jest to nieprzyjemne, odpychające i nie przystoi komuś z takim staźem jak Twój nie wspominając o funkcji. Są inne sposoby na zakończenie tematu – zapytaj starszych kolegów. Napisałem takźe poprzednio, źe nie wnikam w Twoje obowiązki itp, więc nie musisz się wysilać i komentować kaźde zdanie z osobna, bo nie na tym rzecz polega, nieprawdaź? Chcesz się pobawić w gry słowne to wejdź sobie na dowolnego czata – tam się wyźyjesz.
REBE – łudze się źe to tłumaczenie będzie jednocześnie wyjaśnieniem mojej sytuacji w Twoich oczach.
Ehh...
Tuliś:Na tym zakonczyłem temat. :?
Szkoda ze Rebe juz zabral glos w tej sprawie, poniewaz teraz to juz bedzie taka "herbata po obiedzie" jako odpowiedz na pewne zarzuty. Mimo wszystko jednak pozwole sobie na kilka slow.
No coz. Z racji pelnionej funkcji, swoich zainteresowan oraz chorobliwego wrecz dygotania rak na widok podobnych Twojemu postow, nie mam innej mozliwosci jak tylko zamknac taki temat. Bluzgac publicznie nie moge, a tylko takie slowa cisna mi sie na sama mysl o ludziach uzywajacych roznego rodzaju snifferow w swojej sieci. Nie spelnie wiec Twojej prosby i nie zamilkne a za kazdym razem bede reagowal w taki sam sposob. Nie lubie bowiem ludzkich swin.Tuliś:Jeśli nie masz zielonego pojęcia o czym jest mowa ani jakie są okoliczności mojego zapytania to z łaski swojej zamilcz albo zmień profesję
W takich przypadkach guzik mnie za przeproszeniem obchodzi czyjas reakcja. Mozesz tupac, pluc na monitor a mnie to lata wele kolan. Takie tematy nie zagrzeja na tym forum miejsca i powinienes sobie to wbic do glowy. Reakcja innych ? Badz spokojny. Uzytkownicy bywajacy na tym forum, na szczescie juz zdolali sobie przyswoic pewne zasady tu obowiazujace.Tuliś:Zamykając temat dałeś takźe do zrozumienia, źe moźna było spodziewać się reakcji mojej bądź kogo innego, która właśnie do Ciebie adresuje.
Oprocz tego, ze jestem ta "publicznoscia", pelnie tu takze jakas funkcje. Jednakze zarowno i jako zwykla "publika" i jako "funkcyjny", nie bede tolerowal takich pytan i jakichkolwiek odpowiedzi na takie pytania.Tuliś:ale wiem, źe nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności.
Bledow poprawiac nie zamierzam, poniewaz znana jest mi netykieta. Pomagac na swoj sposob pomagam a jesli zechce sobie polezec do gory ***, to sobie poleze i nic Ci do tego. Nie mam natomiast bladego pojecia co rozumiesz pod pojeciem "koronowania" ? Pewnie nie bylem na tej lekcji.Tuliś:Zajmij sie więc poprawianiem błędów i pomaganiem ludziom a nie koronowaniem się.
Na szacunek "kolego" trzeba sobie zapracowac.Tuliś:Na koniec polecam trochę więcej szacunku dla innych "kolego".
I znowu sie El Nino czepiaja, co ten chlopak/dziewczyna w sobie ma? :lol:
....nie powinno Cię interesować w jakim sensie i z jakim zamiarem wysłałem powyźszego posta do publiczności.....
To nie kwestia zainteresowań, bowiem Twoim zamiarem było znalezienie programu,
który wyświetli wszystkie adresy sieciowe (nawet te ukryte) z jednego serwera oraz który będzie monitorował dane wysyłane i ścągane z kaźdego komputera
Co oznacza tylko tyle, źe chcesz – w sposób nieuprawniony – wiedzieć co się w sieci dzieje.
Dlaczego "nieuprawniony"?
Gdybyś bowiem był administratorem to byś miał dostęp nie tylko bieźący, ale i do logów ,co w większości wypadków wystarcza. Nadto pojęcie "monitorowanie danych" oznacza w języku polskim tyle co śledzenie ich zawartości, a to jest coś więcej niź zwykła ciekawość.
Co prawda nie do mnie był Twój post adresowany, ale ośmielam się głos zabrać, bo tak jak i EL NINO nie lubię podglądaczy.
Strona 1 / 1