Sieciówka a karta graficzna
W jakimś poradniku wyczytałem źe przed instalacją systemu dobźe jest a nawet naleźy wyłączyć w biosie karty sieciowe jeźeli są zinegrowane z płytą, lub wyjąć z gniazd PCI jeźeli są tam zainstalowane.Ma to podobno ustrzec przed spowolnieniem grafiki, włączamy lub instalujemy je ponownie po wgraniu systemu ,sterowników do płyty i karty graficznej. Czy ktoś się z tym spotkał?,czy to ma źeczywiście jakiś sens.
Odpowiedzi: 4
Toź to jak kaźde inne urządzenie instalowane w kompie,nawet wskazane,zostawić niech system zainstaluje.
Zawsze moźesz wyłączyć dane urządzenie.
Ewentualnie jak karta PCI to staraj się nie obsadzać pierwszego slotu PCI licząc od AGP,bo często dzieli przerwanie z kartą grafiki.
Zawsze moźesz wyłączyć dane urządzenie.
Ewentualnie jak karta PCI to staraj się nie obsadzać pierwszego slotu PCI licząc od AGP,bo często dzieli przerwanie z kartą grafiki.
no na moje to sprawi tylko to ze bedzie wiecej pracy przy konfiguracji sieci a ponad to jesli wgrywasz stery do płyty metodą zalecaną to on tak czy siak instaluje wszystko do wszystkiego co wykrył w konfiguracji kompa moim skromnym i zapewne mało zanczącym zdaniem łatwiej będzie wyłączyc wszystko z poziomu biosu a zabawe z wypinaniem pci zostawic w spokojnosci a najlepiej to poszukac najnowsze detonatory i całą tą zabawe z wypinianiem i wyłączaniem zostawic
Eeeeee tam.krypa:
czy to ma źeczywiście jakiś sens.
Na mój chłopski rozum i doświadczenie to nie ma sansu ale mogę się mylić i co Ci szkodzi odłączyć ?:wink:
btw: pozdrowienia dla Augustowa
btw: pozdrowienia dla Augustowa
Strona 1 / 1